Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Σεπόλια: “Δεν θα επιτρέψουμε τα κοράκια να πετάξουν οικογένεια με ανάπηρο παιδί στο δρόμο!”

 Ενα δυνατό “όχι” στην αρπαγή των σπιτιών του λαού από τα κοράκια των τραπεζών και των funds έστειλε το απόγευμα..

 

image 

 Ενα δυνατό “όχι” στην αρπαγή των σπιτιών του λαού από τα κοράκια των τραπεζών και των funds έστειλε το απόγευμα της Πέμπτης  η γειτονιά των Σεπολίων μετά το κάλεσμα που έκανανοι  μαζικοί φορείς της 4ης δημοτικής κοινότητας της Αθήνας όπως και το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα.

 Η δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας  πραγματοποιήθηκε ενάντια στην έξωση οικογένειας που έχει παιδί με αναπηρία 67%. Και δεν είναι η μοναδική οικογένεια που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αρπακτικές διαθέσεις των funds αφού όπως αναφέρθηκε πρόκειται για την 3η  τουλάχιστον περίπτωση οικογενείας που έχει μέλος με αναπηρία και απειλείται να χάσει το σπίτι της στην συνοικία.

 

Θυμίζουμε πως «ο Κ. είναι εργάτης εδώ και χρόνια και ακόμα δεν γνωρίζει πόση θα είναι η σύνταξη πείνας που θα πάρει, ενώ τα τελευταία χρόνια πέρασε μεγάλες χρονικές περιόδους ανεργίας. Η Β. είναι άνεργη και δεν μπορεί να βγει στη σύνταξη, αν και έχει συμπληρώσει την απαιτούμενη ηλικία. Εχουν δύο παιδιά. Το ένα είναι ο Σπύρος, ένα υπέροχο, πανέξυπνο και χαμογελαστό παιδί, με αναπηρία 67%, αθλητής με διακρίσεις τόσο στον στίβο όσο και στο μπάσκετ».

Στην συγκέντρωση μεταξύ άλλων καλούσαν: Ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση», ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), η Ομάδα Γυναικών Σεπολίων – Κολωνού (μέλος ΟΓΕ) και η Επιτροπή Συνταξιούχων ΙΚΑ 4ης Δημοτικής Κοινότητας, ΣΕΠΕ Αριστοτέλης.

Εργαζόμενοι, κάτοικοι και νεολαία από την περιοχή καθώς ΑμεΑ  ήταν παρόντες, απαιτώντας να κατοχυρωθεί το σπίτι ξανά στην οικογένεια ενώ διατράνωσαν πως θα είναι σε ετοιμότητα για να αποτρέψουν κάθε απόπειρα έξωσης.

 

Αυτό τόνισαν και στους χαιρετισμούς τους οι εκπρόσωποι των φορέων υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα όλων να σταθούν με όλες τις δυνάμεις στο πλευρό της οικογένειας.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους γύρω δρόμους μεταφέροντας το μήνυμα αλληλεγγύης και αντίστασης σε και στενό και πολυκατοικία, με τα συνθήματα να αντηχούν δυνατά όπως «κοράκια – κοράκια ακούστε το καλά – μαζέψτε τα και φύγετε από την γειτονιά» και «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

 https://www.imerodromos.gr/sepolia-quot-den-tha-epitrepsoyme-ta-korakia-na-petaxoyn-oikogeneia-me-anapiro-paidi-sto-dromo-quot/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου