Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΜΕΤΑ: Στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ στηρίζουμε Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

 


Στις 27, 28, 29, 30 και 31 του Γενάρη, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, των μελών του Μεικτού Συμβουλίου και των αντιπροσώπων για το επόμενο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Οι εκλογές γίνονται διά ζώσης, εν μέσω πανδημίας, με την κυβέρνηση να συνεχίζει την εγκληματική διαχείρισής της εις βάρος των εργαζομένων και του λαού, αλλά και σε μια δύσκολη εποχή για τη δημοσιογραφία, όπου όποιος ή όποια δεν υποτάσσεται στη χειραγώγηση και στον ολοκληρωτισμό, αντιμετωπίζει την καταστολή και τις διώξεις. Διεξάγονται, όμως, και σε μια βουβή και παγωμένη ατμόσφαιρα, όχι μόνο λόγω της παγωνιάς, αλλά και του πέπλου σιωπής και της έλλειψης οποιασδήποτε αγωνιστικής και δημιουργικής δράσης που έχει επιβληθεί από την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ («συγκυβέρνηση» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στην πραγματικότητα «Ενωμένοι με τους εργοδότες» και όχι «Ενωμένοι δημοσιογράφοι»), και με την παράταξη «Νέα ΕΣΗΕΑ» να επιδίδεται σε όλες τις αποκρουστικές πρακτικές του παρελθόντος, θέλοντας να γίνει ο εργοδοτικός «χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

Είναι χαρακτηριστικό πως στον κλάδο όλο το προηγούμενο διάστημα η πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης της ΕΣΗΕΑ: (α) έλαμψε διά της… απουσίας της από τους αγώνες του εργατικού κινήματος και βρισκόταν μακράν και πέρα από τα πραγματικά προβλήματα και τις αγωνίες των δημοσιογράφων, τα δικαιώματα των οποίων, με αποκορύφωμα το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη, βάλλονται πανταχόθεν, και (β) ουσιαστικώς, αφώνησε στην ποινικοποίηση της αδέσμευτης ενημέρωσης, της «δημοσιογραφίας από τα κάτω», δηλαδή της δημοσιογραφίας που υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνία και το λαό.

Το ΜΕΤΑ στις αρχαιρεσίες στην ΕΣΗΕΑ στηρίζει την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, τη μοναδική δύναμη μέσα στην Ένωση Συντακτών, που παραμένει ζωντανή, ενωτική και ανοικτή στο καινούργιο, γιατί δίνει μάχες με λογική κινήματος νίκης και όχι κομματικής περιχαράκωσης και συντεχνιακής παραταξιακής αναπαραγωγής. Δε σιώπησε και προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες, που ξεκινούν από την εναντίωση στο εργοδοτικό πραξικόπημα στον ΕΔΟΕΑΠ μέχρι την αμφισβήτηση της κυβερνητικής λογοκρισίας και μονοφωνίας την περίοδο της πανδημίας και φτάνουν μέχρι και την ανατροπή της προσπάθειας επιβολής του νόμου Χατζηδάκη στην ΕΣΗΕΑ από το παράθυρο αλλά και τη μάχη που δίνει για την υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζομένους στα ΜΜΕ, για να βγει το θέμα αυτό από τα κλειστά γραφεία και την ανταλλαγή επιστολών και να γίνει κτήμα των ιδίων των εργαζομένων, να μιλήσουν αυτοί.

Καλεί, δε, τους δημοσιογράφους να μην απέχουν από τις εκλογές, να μην υποταχθούν και να ενισχύσουν με την ψήφο τους τη μαχητική φωνή της «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή». Να στείλουν ένα μήνυμα ανυπακοής, συλλογικής αντίστασης και αγώνα, και για να συγκροτηθεί μαζική και ανατρεπτική αντιπολίτευση για την επόμενη μέρα στο χώρο των ΜΜΕ και ευρύτερα στην κοινωνία, που επίσης ασφυκτιά. Για μια αριστερή, ενωτική, αντικαπιταλιστική απάντηση στη βαρβαρότητα του συστήματος που παγώνει κάθε «Ελπίδα» και κάνει κάθε «προοδευτική διαχείριση» κωμωδία και τραγωδία.

Για μαχητική και αποκαλυπτική φωνή, «μαύρο» σε καιροσκόπους και διαπλοκή

ΣΤΗΡΙΞΤΕ – ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

http://ergasianet.gr/2022/01/27/%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%83%ce%b7%ce%b5%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc/






 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου