Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Γιώργος Χαρίσης: Αλληλεγγύη στο Δημήτρη Κουφαντίνα - Να κάνουμε κάτι ΤΩΡΑ για να σωθεί η ζωή του

 Από μια κλωστή κρέμεται πλέον η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα μετά από30μέρες απεργίας πείνας. Δεν πρέπει να τον αφήσουμε βορρά στην αναλγησίατουκράτους και στην εκδικητικότητα μιας πολιτικής οικογένειας και μιας ακροδεξιάςπαράταξης, η οποία δεν εκδικείται μόνο τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά στοόνομάτου στέλνουν μήνυμα και σε όλους όσους “...δεν βολεύονται παρά μόνοστοδίκιο...” όπως λέει και ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος! 

Η κυβέρνηση της ΝΔ εκμεταλλεύεται την πανδημία για να εφαρμόσει όλοτονεοφιλελεύθερο και αντιλαϊκό της σχέδιο. Την ίδια ώρα που μας λέει να καθόμαστε στοσπίτι, λόγω της πανδημίας, απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις και κόβει πρόστιμα σε όσους κυκλοφορούν “αδικαιολόγητα”. Ανενόχλητη θέλει να ψηφίζει αντεργατικούς και αντιδημοκρατικούς νόμους, ανατρέπει δικαιώματα κατακτημέναμεαγώνες και αίμα και θωρακίζει τον αυταρχικό και κατασταλτικό χαρακτήρατουκράτους. Προσλαμβάνει αστυνομικούς, ιδρύει πανεπιστημιακή αστυνομία και δενπροσλαμβάνει γιατρούς και υγειονομικούς, ούτε ενισχύει το δημόσιο σύστημαυγείαςγια να αντιμετωπιστεί η πανδημία. 

Το πολιτικό κατεστημένο του τόπου μας γνωρίζει ότι με το σύστημα υγείας πουδιαθέτουμε ως χώρα, κινδυνεύουμε με εκατόμβη νεκρών από την πανδημία. Κλείνει τον κόσμο στα σπίτια και καταστρέφει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αντί να στηρίξει τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας. Επειδή όμως γνωρίζει ότι συσσωρεύεται οργή φοβάται την μετά covid εποχή και γι’ αυτό παίρνει τα μέτρα του. 

Στο πλαίσιο αυτής της συντηρητικής στροφής εντάσσεται και η σκληρή στάσηαπέναντι στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Η οικογένεια Μητσοτάκηκαι ηακροδεξιά τον καταδικάζει σε θάνατο και θέλει “Την κεφαλήν του επί πίνακι”. Τοαίτημα για σεβασμό των δικαιωμάτων του, και για την ίδια του τη ζωή, υπερβαίνει τουςστενούς υποστηρικτές του. Το κράτος δικαίου δεν μπορεί να λειτουργεί “α λακαρτ”. Τώρα είναι η στιγμή που όλοι όσοι αγωνιζόμαστε για την υπεράσπισητωνανθρωπίνων δικαιωμάτων, να πάρουμε θέση πριν τα πράγματα γίνουνμηαναστρέψιμα για τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα και γίνει ο πρώτος νεκρός απεργόςπείνας μετά την πτώση της δικτατορίας το 1974! 

Η απαίτηση για υπογραφή δήλωσης μετανοίας, μας γυρίζει στις πιο μαύρεςσελίδες της ιστορίας μας και στα πέτρινα μετεμφυλιακά χρόνια, όπου οι κομμουνιστέςκαι οι αγωνιστές της αντίστασης αντιμετώπιζαν το εκτελεστικό απόσπασμαήτοναυτοεξευτελισμό τους με την αποκήρυξη της ιδεολογίας τους. 

Ανεξάρτητα των διαφωνιών που μπορεί κάποιος να έχει για τις απόψεις και τηνπολιτική του δράση, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, η Αριστερά, αλλά και κάθεδημοκρατικός και προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να εκφράσουν την αλληλεγγύητους και να απαιτήσουν την ισότιμη αντιμετώπισή του με όλους τους άλλους

κρατούμενους, για τον εκδημοκρατισμό του σωφρονιστικού μας συστήματος και γιατηβελτίωση των συνθηκών κράτησης στις φυλακές. 

Η αδιαφορία ή η αφωνία μας σήμερα μάς καθιστά συνένοχους στο σχεδιαζόμενοέγκλημα και κάνει τους αντιπάλους μας να φαίνονται πιο ισχυροί και αήττητοι, ενώείναι θρασύδειλοι και τρέμουν την εκδήλωση της λαϊκής οργής! 

6 Φλεβάρη2021

Ο Γιώργος Χαρίσης είναι συνδικαλιστής των ΟΤΑ και μέλος της διοίκησης τηςΑΔΕΔΥ από το ΜΕΤΑ

https://docs.google.com/document/d/1o9wQNjhsdoBwJKTamxTavtOtkfK8Eh-F8oPeh_IhCks/edit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου