Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

(To δεύτερο σημερινό ρωσικό μαργαριτάρι)! Οι Αμερικανοί επαναστάτησαν ενάντια στο καθεστώς

 

© RIA Novosti / Stringer 
 Συμμετέχοντες στην δράση των υποστηρικτών του τρέχοντος προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump κοντά στο κτίριο του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον - RIA Novosti, 1920, 01/07/2021                                     

Η παγκόσμια κοινότητα δεν είχε χρόνο να εφοδιαστεί με ποπ κορν όταν ξέσπασε μια νέα πολιτική αντιπαράθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Χιλιάδες υποστηρικτές του Trump γέμισαν χθες τις κεντρικές πλατείες της Ουάσινγκτον. Ο απερχόμενος πρόεδρος τους απηύθυνε λόγο. Από τη μία πλευρά, κάλεσε και πάλι τις εκλογές άδικες. Από την άλλη πλευρά, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να πολεμήσει αυτήν την αδικία.

Λοιπόν, το θερμό πλήθος αποφάσισε να μην περιμένει το έλεος  από τον Trump  Πήγε για κατάληψη του Καπιτωλίου. Με μάλλον υποτονική αντίσταση από τους φρουρούς, οι άνθρωποι μπήκαν στις αίθουσες της Γερουσίας και του Κογκρέσου. Πραγματοποιήθηκαν αδιάκριτοι πυροβολισμοί. Τα κοκτέιλ Molotov εξερράγησαν.

Οι τρομοκρατημένοι γερουσιαστές και τα μέλη του Κογκρέσου μεταφέρθηκαν σε ένα «μυστικό ασφαλές μέρος».

Οι ακτιβιστές τυλιγμένοι σε σημαίες έκαναν selfie και δημοσίευσαν φωτογραφίες από το κατακτημένο κτίριο, όπου βρισκόταν κάποτε η υψηλότερη νομοθετική δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι φωτογραφίες μπερδεύουν τη φαντασία: οι εκπρόσωποι του πλήθους συσσωρεύτηκαν κάτω από πολυθρόνες για να σώσουν τον εαυτό τους από τις σφαίρες, το κατεστραμμένο γραφείο της Νάνσυ Πελόσι, κάποιος άντρας με κουκούλα που κάθεται στη θέση του Προέδρου του Κογκρέσου ..

Είδαμε κάτι παρόμοιο στην Ουκρανία το 2014. Κάτι τέτοιο συμβαίνει σήμερα – στο πλαίσιο των  εκλογών- στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, μια από τις πιο φτωχές και επικίνδυνες χώρες του κόσμου. Αλλά να το δείτε αυτό στην Ουάσινγκτον, τοποθετώντας την ως πρωτεύουσα της παγκόσμιας δημοκρατίας;

Τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης (με εξαίρεση τα κραυγαλέα Αγγλικά ταμπλόιντ) γράφουν για το τι συμβαίνει ευγενικά: λένε, ναι, πυροβολούν, ταραχές, φέρνουν στρατεύματα - το κόστος της δημοκρατίας, ό, τι θέλετε. Ωστόσο, οι επίσημες φράσεις δεν δίνουν ιδέα για την κλίμακα και τη μοναδικότητα του τι συμβαίνει.

Ποτέ πριν στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών ο Αμερικανικός λαός δεν ήταν τόσο απεγνωσμένος που έσπευσε με τα χέρια του βάζοντας όλη του την δύναμη για να συντρίψει το Καπιτώλιο, το παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβολο της Αμερικανικής δημοκρατίας. Τι προκάλεσε αυτήν την εκπληκτική πικρία;

Το γεγονός είναι ότι χθες έγινε σαφές πώς τελείωσε η ψηφοφορία για τους υποψηφίους της Γερουσίας από τη Γεωργία. Όλα συνέβησαν εκεί σύμφωνα με έναν αλγόριθμο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων, οι ψηφοφόροι προτιμούσαν τους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα ψηφοδέλτια ψήφισαν νωρίς ερήμην. Είναι γεμάτοι σύγχυση στον προσδιορισμό των ψηφοφόρων: για παράδειγμα, σε ταχυδρομική ψηφοφορία, η υπογραφή στον φάκελο μπορεί να μην ταιριάζει με την υπογραφή στην ψηφοφορία.

Όπως πάντα, αυτό το χάος - συν τα περίφημα αυτοκίνητα Dominion - έπαιξαν στα χέρια των Δημοκρατών. Οι υποψήφιοι από το Δημοκρατικό Κόμμα μπήκαν στη Γερουσία με ένα μικρό πλεονέκτημα. Τι σημαίνει αυτό για τον κατώτερο πληθυσμό;

Εάν, υπό τον Trump, η Αμερική έμαθε όλες τις απολαύσεις της διπλής εξουσίας, τώρα μετακινείται σε ένα ανοιχτά μονοκομματικό σύστημα. Οι Δημοκρατικοί κατάφεραν να επιβάλουν τον πρόεδρό τους στη χώρα. Διατήρησαν το Κογκρέσο. Και τώρα το κόμμα πέτυχε την πλειοψηφία στη Γερουσία.

Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε πρωτοβουλία του Μπάιντεν και της ομάδας του, κάθε ραντεβού θα γίνει απόφαση, έχοντας λάβει έγκριση σε όλα τα επίπεδα.

Ωστόσο, εκατομμύρια Αμερικανοί φοβούνται ανοιχτά την αριστερή ατζέντα της νέας εξουσίας. Για πολλούς, μοιάζει με έναν ανελέητο πόλεμο καταστροφής, τον οποίο οι προοδευτικές ακτές έχουν δηλώσει στον πληθυσμό της ενδοχώρας και της «ζώνης σκουριάς».

Η «Πράσινη Συμφωνία» θα ολοκληρώσει την ήττα της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα, θα καταστήσει την ηλεκτρική ενέργεια, τα τρόφιμα και τα φάρμακα απαγορευτικά ακριβά. Το κίνημα των Black Lives Matters θα εκθέσει τον λευκό πληθυσμό σε πλήρη φυλετική τρομοκρατία. Οι «σωστοί» δημοκρατικοί δήμαρχοι και κυβερνήτες θα απολύσουν την αστυνομία. Η επιθετική προπαγάνδα του ριζοσπαστικού φεμινισμού και των ΛΟΑΤ ανθρώπων θα τελειώσει τους θεσμούς της οικογένειας και της εκκλησίας.

Εκατομμύρια Αμερικανοί φοβούνται την αύξηση των φόρων εκ των προτέρων: αυτό είναι το αγαπημένο χαρακτηριστικό του Δημοκρατικού Κόμματος. Πιο εξωτικές αριστερές πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν έναν φόρο για τους λευκούς Αμερικανούς υπέρ των μαύρων, τις ποσοστώσεις για τις μειονότητες σε στελέχη εταιρειών και νομοθετικά σώματα και την ανάθεση φύλου για παιδιά και εφήβους. Δεν είναι γεγονός ότι όλα αυτά θα εφαρμοστούν στην πράξη, αλλά τώρα δεν υπάρχουν νομοθετικά εμπόδια για καμία από τις πιο θαρραλέες ιδέες των Δημοκρατών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος οι νικηφόροι υποστηρικτές των δημοκρατικών αξιών να αρχίσουν να εκδικούνται τους πολιτικούς τους αντιπάλους και, γενικά,  όλους όσους δεν ορκίζονται ενεργά πίστη στην επιλογή τους. Όσο για την ελευθερία του λόγου θα πρέπει να ξεχαστεί εντελώς. Αυτό που κάνει η Αμερική με αυτήν την ελευθερία, ο κόσμος το έχει παρακολουθήσει με έκπληξη και τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης του Trump

Οι Αμερικανοί αγωνίστηκαν για δεκαετίες ενάντια σε ολοκληρωτικά καθεστώτα σε άλλες χώρες. Πολέμησαν, τρομοκρατώντας ολόκληρο τον κόσμο με άθλια προπαγάνδα, χωρίς να είναι φειδωλοί στον ξένο πληθυσμό και χωρίς να περιφρονούν τον «ανθρωπιστικό» βομβαρδισμό. Σήμερα φοβούνται σοβαρά ότι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς θα μπορούσε να βασιλεύει στα σπίτια τους.

"Τι συνέβη την Τετάρτη", είπε ο Τούκερ Κάρλσον στο Foxnews. - θα επιτρέψετε στους ανθρώπους που έχουν την εξουσία να αποσπάσουν από εσάς όλα τα έμφυτα δικαιώματα ενός Αμερικανού: το δικαίωμα να μιλάτε χωρίς φόβο λογοκρισίας, το δικαίωμα να ζείτε  μαζί, το δικαίωμα να ζείτε  χωρίς να φοβάστε την επιτήρηση, το δικαίωμα να κερδίζετε τα προς το ζην και να προστατεύετε  την οικογένειά σας. "

Είναι αμφίβολο ότι οι αντίπαλοι αυτού του συστήματος θα είναι σε θέση να εκλέξουν τον Trump ή έναν άλλο πολιτικό με παρόμοιο προσανατολισμό για να τους βοηθήσουν σε τέσσερα χρόνια. Οι Δημοκρατικοί είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να ολοκληρώσουν την ήττα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Μεταξύ των άμεσων πρωτοβουλιών τους είναι η εισαγωγή εκατομμυρίων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχοντας λάβει τα δελτία ταυτότητάς τους, θα μπορούν να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές - φυσικά, όλες οι ψήφοι τους θα μεταφερθούν στον κουμπαρά του Δημοκρατικού Κόμματος.

Συνειδητοποιώντας τις προοπτικές, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Αμερική πήγαν στην Ουάσινγκτον χθες και την προηγούμενη μέρα της χθεσινής Ο στόχος τους ήταν να αποτρέψουν την έγκριση της υποψηφιότητας του Μπάιντεν από το Κογκρέσο. Αναμφίβολα, ήλπιζαν για μερικά σημαντικά λόγια από τον Donald Trump. Ίσως ήλπιζαν να στρέψουν τους πιο απελπισμένους Ρεπουμπλικάνους σε διαμαρτυρίες.

Ωστόσο, καμία από τις προσδοκίες τους δεν ικανοποιήθηκε. Οι Ρεπουμπλικάνοι αποποιήθηκαν μαζικά τον Trump και κατήγγειλαν τους διαδηλωτές του. Ο ίδιος ο πρόεδρος ζήτησε από τους πολίτες να διασκορπιστούν ειρηνικά στα σπίτια τους και κάλεσε τις μονάδες της Εθνικής Φρουράς να τους πολεμήσουν.

Το πολιτικό κατεστημένο της Αμερικής προδίδει ανοιχτά τον λαό. Χωρίς έκπληξη, οι μάζες ανέβηκαν κυριολεκτικά στους τοίχους. Οι φωτογραφίες των Προτεσταντών που ανεβαίνουν στα μπαλκόνια του Καπιτωλίου αναμφίβολα θα μπουν στα βιβλία ιστορίας κάποια μέρα.

Η ένοπλη εξέγερση των Αμερικανών στην Ουάσιγκτον δεν ήταν προετοιμασμένη, δεν είχε ευφυείς ηγέτες και ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία. Πενήντα δύο άτομα συνελήφθησαν και τέσσερις σκοτώθηκαν. Σε μια βιαστικά εκκενωμένη αίθουσα συνεδρίων, οι εκπρόσωποι του λαού ενέκριναν βιαστικά την απόφαση του εκλογικού σώματος, επιβεβαιώνοντας αποτελεσματικά τον Joseph Biden ως πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ωστόσο, στην ουσία, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η παλιά, παραδοσιακή Αμερική βγαίνει στους δρόμους σε μια μεγάλη ποικιλία πόλεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αρχές εισάγουν στρατεύματα, δηλώνουν απαγόρευση κυκλοφορίας. Αλλά εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη τη διάθεση για μια «τελική αποφασιστική μάχη».

Χθες, αυτά τα εκατομμύρια είχαν τη δική τους ιερή θυσία. Η Ashley Babbitt, μια όμορφη γυναίκα και βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, σκοτώθηκε σε πυροβολισμό στο Καπιτώλιο. Έζησε στο Σαν Ντιέγκο, ήταν παντρεμένη και διεύθυνε τη δική της επιχείρηση. Ήρθε στην Ουάσιγκτον για να υποστηρίξει τον Trump. Ήταν άοπλη. Στο κτίριο του Καπιτώλιο, η Άσλεϋ πήρε μια selfie τυλιγμένη σε αμερικανική σημαία. Έπεσε από μια σφαίρα από έναν φρουρό. Η Ashley Babbitt πέθανε στο δρόμο για το νοσοκομείο.


https://ria.ru/20210107/ssha-1592249812.html

https://tokoutsavaki.blogspot.com/2021/01/blog-post_46.html#more



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου