Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Το πραγματικό βάθος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για σκιτσα συριζα

Ξερά:

1) Το τέλος του αντιμνημονιακού κύματος. Οι αντιμνημονιακοί σχηματισμοί από τους ΑΝΕΛ και την ΧΑ έως την Κωνσταντοπούλου και την ΛΑΕ αφανίστηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε μετέωρος ανάμεσα στο παλιό και το νέο και δίχως πραγματική κοινωνική γείωση.
2) Η συντριβή του αφηγήματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε, οι ΑΝΕΛ αφανίστηκαν και οι οικολόγοι... αναζητούνται. Η ίδια η ιστορία τους... τους αποξενώνει...  
3) Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων μηνών δεν έχει καμμία σχέση με τον... ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον είναι ένα προσωπαγές κόμμα, μια σημαία ευκαιρίας κάθε αποτυχημένου πολιτικάντη, δίχως πολιτικοϊδεολογικό στίγμα.
4) Η αβάσταχτη πολιτική ελαφρότητα της δημιουργίας μιας μεγάλης κεντροαριστεράς, ενός μεγάλου προοδευτικού πόλου. Το σύνολο των εκλογικών δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ  ¨ υπολείπεται ¨  της εκλογικής δύναμης της ΝΔ. Η ελπίδα πέθανε, ένα πτώμα περιμένει την ταφή του.
5) Το αύριο, μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα. Με την κοινωνική αριστερά να του έχει γυρίσει την πλάτη και δίχως αξιόλογο κομματικό μηχανισμό, ποιός θα αντιπολιτευτεί για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση της ΝΔ;

Σ. Καστριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου