Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Τελεσίδικη καταδίκη χρυσαυγίτη για την επίθεση σε εκλεγμένο με το ΚΚΕ δημοτικό σύμβουλο

Πηγή:  "Ριζοσπάστης"

Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό στέλεχος της Χρυσής Αυγής με ποινή 28 μήνες. 

Ο Ευ. Στεφανάκης καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία για την επίθεση χρυσαυγιτών με σιδερογροθιά στο προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής στις 12/6/2012.Το δικαστήριο αυτήν τη φορά έκανε δεκτή την παραγραφή της πράξης της οπλοφορίας. Κατά την επίθεση οι δράστες φώναξαν «παλιοκομμούνια, θα πεθάνετε, να φύγετε από εδώ απόψε» και στη συνέχεια χτύπησαν και τραυμάτισαν στο πρόσωπο και στο κεφάλι τον εκλεγμένο με το ΚΚΕ δημοτικό σύμβουλοΓιώργο Τσιμπουκάκη.
Ο Στεφανάκης υπενθυμίζεται ότι έγινε γνωστός στο πανελλήνιο για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα.

Η υπόθεση έχει συσχετιστεί στη δικογραφία για τη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, ο πατέρας του Στεφανάκη, σε σχετικές δηλώσεις που είδαν τη δημοσιότητα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Στεφανάκης φορούσε μπλούζες της Χρυσής Αυγής και «πήγαινε στις ομάδες περιφρούρησης, όπως στις Θερμοπύλες».

Ο Γ. Τσιμπουκάκης και στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης είχε περιγράψει πως διαλύθηκε πάνω στο κεφάλι του λόγω της βιαιότητας το σκληρό μασίφ πλαστικό αντικείμενο.
Οπως είπε, «στον "Ευαγγελισμό" μου τα έβγαλαν από το κεφάλι. Αφαιρέθηκε πλαστικό».
Μάλιστα, ενώ κόσμος από τα άλλα εκλογικά περίπτερα ακινητοποίησε τον έναν δράστη στο έδαφος, αυτός απελευθερώθηκε, έβγαλε μεταλλικό αντικείμενο μέσα από την τσέπη του - που μετά όλοι επιβεβαίωσαν ότι ήταν σιδερογροθιά - και συνέχισε να χτυπά τον Γ. Τσιμπουκάκη..


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/12/blog-post_61.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου