Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

11 Οκτώβρη – Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

 

 

 

25 χρόνια μετά τη διεθνή σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, με τη συνεργασία των αμερικανικών (CIA), τουρκικών (MıT) και ελληνικών (ΕΥΠ) μυστικών υπηρεσιών, το αντάρτικο και η αντίσταση των Κούρδων για ζωή και ελευθερία συνεχίζονται δυναμικά.

Παρά την πλήρη απομόνωσή του, εδώ και 25 χρόνια στις φυλακές τύπου F του Ιμραλί, η στάση και αφοσίωση του Οτζαλάν στον αγώνα, μέσα από τις θεωρητικές του επεξεργασίες, εξακολουθούν να δίνουν πνοή στο κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα.

Η λογική της εξουσίας, που θέλει να εξουδετερώσει όλο το σώμα, κόβοντας το κεφάλι, όπως είδαμε πρόσφατα στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο, αποτυγχάνει πάντα. Η ισόβια αιχμαλωσία του ηγέτη του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος, όχι μόνο δεν έχει αποθαρρύνει τη μαχητικότητα του κουρδικού λαού, αλλά μάλιστα οι τάξεις των Κούρδων μαχητών πυκνώνουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμπλέκονται σε αυτόν τον αγώνα για ελευθερία, ειρήνη και ζωή στη Μέση Ανατολή.

Οι τελευταίες επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατοχής και η επέκτασή του στο Β. Ιράκ/Ν. Κουρδιστάν, δεν καταφέρνουν τίποτα παρά μονάχα να δυναμώσουν αυτόν τον αγώνα.

Όσο κι αν ο τουρκικός φασισμός συνεχίζει να επιτίθεται, με μπροστάρη το κυβερνών κόμμα AKP και το καθεστώς Ερντογάν, σε Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές και επαναστάτες, οι λαοί σε Τουρκία και Κουρδιστάν γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Ρουβίκωνας

 http://vathikokkino.gr/archives/161871

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου