Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Ορθή επανάληψη! (Μετά τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής, τον ακροδεξιό χριστέμπορα Βελόπουλο και ο μιμητής του Χίτλερ - σφαγέας των Κούρδων και αντισημίτης - Ερντογάν εναντίον του Δένδια! Η απάντηση στον Ερντογάν από το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο γιατί ήταν χλωμό); Ο Δένδιας «κάθεται στον λαιμό» του Ερντογάν: H επίθεση του Τούρκου Προέδρου στη φιέστα της ντροπής και ο στιβαρός ρόλος του ΥΠ.ΑΜ.

Μεθοδικά και διαχρονικά, είτε από το θέση του υπουργού Εξωτερικών, είτε από την αντίστοιχη του ΥΠ.ΑΜ., ο κ. Δένδιας προασπίζει το Δίκαιο απέναντι σε έναν γείτονα που βαδίζει κατά το δοκούν.

 Ο μεγαλοϊδεατισμός του Ερντογάν όταν πρόκειται για το Αιγαίο, την Ανατολική Μέσογειο και τη Μέση Ανατολή, δεν έχει όρια. Του προσάπτουν «ηγεμονική συμπεριφορά Σουλτάνου», παρά το γεγονός πως τα φιρμάνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορία γραφόταν σε τρεις γλώσσες. Τόλμησε μάλιστα, μέσα στην αμετροέπειά του, να επιτεθεί στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.

«Πρόσφατα, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας έκανε παράλογες δηλώσεις. Συναντηθήκαμε πρόσφατα με τον κ. Μητσοτάκη και του είπα: “Εμείς θα είμαστε στη Βόρεια Κύπρο στις 20 Ιουλίου και εσείς θα είστε στον Νότο, υποθέτω ότι δεν θα μας πειράξετε από εκεί”. Είπε ότι δεν θα το κάνει. Γίνονται εξαιρετικά ανεύθυνα βήματα. Δεν μπορείς να πλυθείς δύο φορές με το ίδιο νερό».

Φαίνεται πως η σθεναρή υποστήριξη του Νίκου Δένδια στα εθνικά συμφέροντα «έχει καθίσει στον λαιμό» του Ερντογάν. Μεθοδικά και διαχρονικά, είτε από το θέση του υπουργού Εξωτερικών, είτε από την αντίστοιχη του ΥΠ.ΑΜ., ο κ. Δένδιας προασπίζει το Δίκαιο απέναντι σε έναν γείτονα που βαδίζει κατά το δοκούν. Έναν γείτονα και σύμμαχο στο NATO που μιλά για «ελληνοτουρκική φιλία» όταν απειλεί με casus belli, εάν η Ελλάδα πράξει τα αυτονόητα στο Αιγαίο.

Τέλος, δύσκολα ξεχνά κανείς το «σόλο» εκτός έδρας του Νίκου Δένδια: Όταν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε σόου μπροστά στις κάμερες και ο τότε υπουργός Εξωτερικών του απάντησε όπως πρέπει. Το βίντεο, αδιάψευστος μάρτυρας.

https://newpost.gr/eidiseis/o-dendias-kathetai-ston-laimo-toy-erntogan-h-epithesi-toy-toyrkoy-proedroy-sti-fiesta-tis-ntropis-kai-o-stivaros-rolos-toy-yp-am/

Διάβασε κι εδώhttps://www.lifo.gr/now/politics/tha-ginei-i-anastasi-mian-aygi-me-stihoys-seferi-apanta-o-dendias-stin-toyrkia-gia-ta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου