Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

(Ο Θ. Μπιζάς λερώνει - δικαίως ή αδίκως - τον αδύναμο τώρα - όχι χθες που ήταν ισχυρός και δέκτης γλειψιμάτων - φίλο του Ν. Βούτση! Τόσος ήταν, τέτοιος είναι)! Πως από μια απίστευτη ιστορία διαφθοράς, φτάσαμε στον μοναδικό αποτεφρωτήρα στην Ελλάδα.

 

Μια φορά και ένα καιρό  στα Άνω Λιόσια  στήθηκε μια δημοτική επιχείρηση (η περίφημη ΔΕΤΕΑΛΑ) , που στην πραγματικότητα ήταν πλυντήριο μαύρου χρήματος .

Η επιχείρηση αυτή αγόραζε παραθεριστικά κέντρα στην Πελοπόννησο  , γήπεδα τένις, έδινε μισθούς σε παιδιά βουλευτών , κολλούσε ένσημα σε τραγουδιστές ,αγόραζε παράνομα οικόπεδα στα Λιόσια σε τιμές  Εκάλης  κλπ κλπ . Μέχρι όπλα είχαν αγοραστεί !!

Χάρ η στο ατελείωτο χρήμα που διέθετε η ΔΕΤΕΑΛΑ , δυο ποδοσφαιρικές ομάδες της περιοχής ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ & ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ,  ανέβηκαν στη πρώτη εθνική κατηγορία αγοράζοντας παιχνίδια, παίχτες και προπονητές .

Κάπως έτσι έφτασε να χρωστά   449.452.035,85 ευρώ στο δημόσιο και 18.965.180 ευρώ στο προς το Β΄ Περιφερειακό Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών Αθήνας.

Τα χρέη αυτά ρυθμίστηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ . Η Απόφαση του τότε υπουργού εσωτερικών Ν. Βούτση ,  όριζε  να παρακρατούνται από τους ΚΑΠ, 18.345,10 ευρώ κάθε μήνα, που αντιστοιχούν στο 5% των ΚΑΠ. Δηλαδή για να ξεχρεώσει το συνολικό ποσό μόνο από τους πόρους ΚΑΠ, απαιτούνται 24.546 μήνες ή περίπου 2.129 χρόνια.

Ανάμεσα στα άλλα τα ωραία , η ΔΕΤΕΑΛΑ υπέγραψε μια σύμβαση με τον δήμο Άνω Λιοσίων για την κατασκευή του ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΑ επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων  εντός του ΧΥΤΑ Φυλής.

Φυσικά το έργο αυτό δεν μπορούσαν να το κατασκευάσουν οι ίδιοι και το ανέθεσαν στον ΗΛΕΚΤΩΡΑ..

Σήμερα  ο ΗΛΕΚΤΩΡΑΣ εξακολουθεί να λειτουργεί αυτή την μονάδα και να «επιβάλει» στον ΕΔΣΝΑ και στο υπουργείο περιβάλλοντος  τροποποιήσεις  με προσθήκες νέων  κωδικών άσχετων με τα υγειονομικά απόβλητα,  προκειμένου ο αποτεφρωτήρας να μετατραπεί σταδιακά σε μονάδα καύσης .

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ από το 2016 φώναζε ότι ο αποτεφρωτήρας είναι παράνομος και πρέπει να απομακρυνθεί γιατί βρίσκεται  εντός μιας εγκατάστασης που είναι αποκλειστικά  για αστικά απόβλητα  και κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Από το 2016 μέχρι σήμερα , το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έστειλε δεκάδες επιστολές στα κόμματα της βουλής , στους τοπικούς βουλευτές και τους δημάρχους της περιοχής και οι επιστολές κατέληγαν στα καλάθια των αχρήστων .

Λες και τους λέγαμε  για καμιά καντίνα που έχει στηθεί παράνομα να πουλά σουβλάκια . Τόση σημασία έδωσαν .

Κάπως έτσι από μια υπόθεση διαφθοράς του δήμου άνω Λιοσίων και της ΔΕΤΕΑΛΑ , φτάσαμε να μιλάμε για τον μοναδικό στην Ελλάδα αποτεφρωτήρα επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων που πάει να γίνει εργοστάσιο καύσης .

Που να τα πεις και ποιος να σε πιστέψει.. 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

https://anntilogos.blogspot.com/2024/07/blog-post_27.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου