Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Απίστευτη προκλητική συμπεριφορά των διωκτικών αρχών απέναντι σε μαχαιροβγάλτη και πιστολέρο Χρυσαυγίτη

«Δηλώνουμε αδυναμία να βρούμε "κόσμιες" λέξεις για να σχολιάσουμε την στάση της δικαστικής εξουσία απέναντι σε κατηγορούμενους ναζί», τιτλοφορούσαμε ένα περασμένο κείμενο μας, ενώ πρόσφατα, αναφερόμασταν στις διαχρονικές "σχέσεις στοργής" που υπάρχουν μεταξύ μπάτσων και χρυσαυγιτών.

Μαι είδηση που ας έρχεται τώρα από ιστοσελίδα της Κρήτης όχι απλώς επιβεβαιώνει αυτές τις εκτιμήσεις μας, αλλά μας δείχνει και πόσο προκλητικά εκφράζονται αυτές οι σχέσεις.



Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ένα στέλεχος -υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής της Χ.Α- του ναζιστικού μορφώματος του Μιχαλολιάκου, ο οποίος είναι μαχαιροβγάλτης και πιστολέρο, ο οποίοςκυκλοφορεί ελεύθερος αν και έχει διαπράξει επανειλημμένως εγκλήματα. 

Φυσικά πλεονασμός θα είναι να απαιτήσουμε από τους υπουργούς ΠροΠο και "Δικαιοσύνης" να μας δώσουν κάποιες εξηγήσεις, για την συμπεριφορά των υφισταμένων τους. Αλλωστε είναι κατανοητή η σιωπή τους. Ο εγκληματίας χρυσαυγίτης δεν είναι κάποιος προλετάριος που επιχείρησε να κλέψει κάποια αντικείμενα ευτελούς άξιας για να βρεθεί αμέσως στην φυλακή)

Αν και για μας δεν είναι ακατανόητη αυτή η στάση των διωκτικών αρχών, απέναντι στα μέλη και στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας -απλώς έρχεται να προστεθεί σε αρκετά ανάλογα περιστατικά που έχουν συμβεί στο παρελθόν- αξίζει να παραθέσουμε το δημοσίευμα που αναφέραμε:

  «Κάλεσμα για την απόπειρα δολοφονίας συμπολίτη μας»

Ξημερώματα Παρασκευής 30/08 έξω από μαγαζί του Ρεθύμνου στην οδό Αρκαδίου ο Σ.Κ. πυροβόλησε έναν συμπολίτη μας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να χειρουργηθεί στην κοιλιακή χώρα.
Ο Σ.Κ. δεν είναι άγνωστος στις αστυνομικές αρχές και στην Ρεθυμνιώτικη κοινωνία καθώς έχει πλούσια δράση και σε συμμετοχή σε βίαιες ενέργειες ως μέλος της Χ.Α. με την οποία ήταν υποψήφιος το 2015 στις βουλευτικές εκλογές.

Πριν ένα μήνα μαχαίρωσε 44χρονο μετανάστη και αφέθηκε ελεύθερος. Την Πέμπτη στις 22/08/19 ο Σ.Κ. προκάλεσε φασαρία σε πελάτες του ίδιου μαγαζιού στην Αρκαδίου, στο οποίο εργαζόμενοι και πελάτες απέτρεψαν τη κλιμάκωση της συμπλοκής. Κάτι που δεν επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, παρόλο που είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως η αστυνομία.
Ο Σ.Κ. πυροβόλησε τον μαγαζάτορα 2 φορές και έπειτα το όπλο έπαθε εμπλοκή και τον σταμάτησε.

Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που οι δικαστικές αρχές και η αστυνομία δεν έκριναν απαραίτητη την προφυλάκιση ενός μαχαιροβγάλτη και ενός πιστολέρο.
Κάνουμε ξεκάθαρο ότι και σε αυτήν την περίπτωση την ευθύνη την έχουν οι δικαστικές αρχές. Δεν ανεχόμαστε τα διάφορα κυκλώματα να αφήνουν ελεύθερους, ανθρώπους επικίνδυνους για την κοινωνία μας.

Την Τρίτη 3/09/19 καλούμε τους συμπολίτες μας στο Δημαρχείο ώρα 10:00 π.μ. να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε Ελεύθεροι.

Αντιφασίστριες-ες
Ρεθύμνου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου