Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο φίρερ προσπαθεί να σώσει το σαρκίο του ρίχνοντας στην πυρά στελέχη και μέλη

Thumb_issue_767
Ο φίρερ της ΧΑ ρίχνει στην πυρά όλα τα στελέχη και τα μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας, προσπαθώντας να σώσει το σαρκίο του. Δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζει αυτή την τακτική, όταν διατρέχει κίνδυνο να καταδικαστεί σε πολύχρονη φυλάκιση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μαρτύρων υπεράσπισης που κατέθεσαν στο δικαστήριο μέχρι τις 8 Μάη του 2019 ισχυρίστηκε ότι στη Χρυσή Αυγή μέλη είναι μόνο αυτοί που συμμετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες είναι υποστηρικτές και οπαδοί! Πέραν αυτού του αυταπόδεικτα γελοίου ισχυρισμού (που αποκαλύπτει πανικό και απελπισία), ο μάρτυρας υπεράσπισης του φιρερίσκου Αθ. Κωνσταντίνου, συνταξιούχος στρατιωτικός γιατρός και υποψήφιος ευρωβουλευτής των νεοναζιστών, που κατέθεσε στις 7 και 8 Μάη, ισχυρίστηκε την πρώτη μέρα ότι ο Πατέλης (αρχηγός του τάγματος εφόδου της Νίκαιας) διαγράφηκε και την επομένη ότι διαγράφηκε όλη η τοπική οργάνωση της Νίκαιας!

Αυτός ο νεόκοπος και ψευδής ισχυρισμός, ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ δεν έχει μέλη, προβάλλεται από τους μάρτυρες υπεράσπισης κατόπιν εντολής του φίρερ. Επιδιώκει έτσι να αποποιηθεί τις πολύ σοβαρές ποινικές ευθύνες του ίδιου και των βουλευτών και ηγετικών στελεχών του, ισχυριζόμενος ότι τουλάχιστον αυτός δεν μπορεί να έχει ευθύνες για τις πράξεις που έχουν κάνει «οπαδοί και υποστηρικτές» της οργάνωσής του. Στο ίδιο αποσκοπεί και ο επίσης νεόκοπος και ψευδής ισχυρισμός του μάρτυρα υπεράσπισης Αθ. Κωνσταντίνου, ότι διαγράφηκε όλη η τοπική οργάνωση της Νίκαιας, που έπαιξε πρωτοπόρο ρόλο στην εγκληματική δράση της ΧΑ.

Στην ανακριτική απολογία του ο φίρερ είχε δηλώσει ότι δε γνωρίζει τους φυσικούς αυτουργούς με την πλούσια εγκληματική δράση. Τώρα, υποβιβάζει τα μέλη και στελέχη της οργάνωσής του, που την έχει δομήσει σύμφωνα με τα εθνικοσοσιαλιστικά πρότυπα, σε «υποστηρικτές και οπαδούς», καταβάλλοντας μια τελευταία προσπάθεια να αποποιηθεί τις ποινικές ευθύνες του.

Στην ακροαματική διαδικασία, όμως, αποδείχτηκε ότι η Χρυσή Αυγή έχει μέλη και στελέχη -και μάλιστα πολύ σκληρά- που πειθαρχούν τυφλά στις αυστηρές εντολές του φίρερ. Ο ίδιος ο φίρερ, η κόρη του και πολλά άλλα στελέχη κρατούσαν στους υπολογιστές τους (και όχι μόνο) πλούσιο υλικό που τους ενοχοποιεί και δεν αφήνει περιθώρια για να απαλλαγούν από τις κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί. Εδώ πρέπει να ξαναθυμίσουμε ότι «βγάζει μάτι» το γεγονός ότι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά των αιγύπτιων αλιεργατών και των στελεχών και μελών του ΠΑΜΕ, τόσο ο Λαγός όσο και ο φίρερ, μολονότι έπρεπε να παραπεμφθούν και με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, δεν παραπέμφθηκαν.

Απαντώντας στον απελπισμένο υπερασπιστικό ισχυρισμό ότι η νεοναζιστική ΧΑ δεν είχε μέλη, θα παραθέσουμε μερικές από τις εγκυκλίους της Κεντρικής Διοίκησης (λέγε με φίρερ) που πιστοποιούν τόσο την ύπαρξη μελών και στελεχών όσο και τον εθνικοσοσιαλιστικό χαρακτήρα της ΧΑ και την αυστηρή πειθαρχία και υποταγή στις εντολές του φίρερ και της ηγετικής ομάδας των νεοναζιστών:
 

Εγκύκλιος 1/2011


«Προς τις Περιφερειακές Διοικήσεις, τις Τοπικές Οργανώσεις και τους Αγωνιστικούς Πυρήνες

Την 30ή Ιανουαρίου του 2011 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 7ο Συνέδριο του Λαϊκού Συνδέσμου. Οι εργασίες του θα χωριστούν σε δύο φάσεις: η πρώτη αφορά αυστηρά και μόνο τα κομματικά στελέχη. Κατά τη διάρκειά της θα αναλυθούν τα εσωτερικά ζητήματα του Κόμματος και θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Στη δεύτερη φάση του συνεδρίου, η οποία θα είναι ανοικτή για το κοινό και τα ΜΜΕ, θα παρουσιαστεί η πολιτική μας γραμμή και οι στόχοι της Χρυσής Αυγής. 

Η νέα οργανωτική δομή του Κόμματος περιλαμβάνει 14 Περιφερειακές Διοικήσεις, στις οποίες υπάγονται οι υπάρχουσες Τοπικές Οργανώσεις και οι Αγωνιστικοί Πυρήνες. Για την καλύτερη προετοιμασία του Συνεδρίου καλούνται οι υπεύθυνοι όλων των κλιμακίων της οργανωτικής δομής να αποστείλουν προς έγκριση στην Κεντρική Διοίκηση κατάσταση των προτεινόμενων - για συμμετοχή στην πρώτη φάση του Συνεδρίου - μελών τους. Οι υπεύθυνοι των Περιφερειακών Διοικήσεων καλούνται επίσης να συντάξουν μία αναφορά προτάσεων για θέματα σχετικά με την πολιτική δράση, τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις επόμενες εθνικές εκλογές και την ενίσχυση του Κόμματος σε επίπεδο τοπικό και πανελλήνιο. 

Στην αναφορά να περιλαμβάνεται ακόμη ο αριθμός των μελών κάθε κλιμακίου, που θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση της 29ης Ιανουαρίου για τα Ίμια, καθώς και ποιες ώρες διεξαγωγής του Συνεδρίου διευκολύνουν την αποχώρησή σας από την Αθήνα την Κυριακή.

Τα σχετικά κείμενα να έχουν αποσταλεί έως τις 15 Ιανουαρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση hyperiongr@yahoo.gr ή στο φαξ: 210-5152711 με την ένδειξη “Προσυνεδριακή“. Για πιθανές απορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο: 6979268469 (Ηλίας Κασιδιάρης)».
 

Εγκύκλιος Κεντρικής Διοίκησης 16-4-2013


«Β) Κάθε δράση και εκδήλωση να έχει εγκριθεί από τον αρμόδιο Περιφερειάρχη. Οι Τοπικές Οργανώσεις είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν και να λαμβάνουν την έγκριση του επικεφαλής της Περιφερειακής Διοίκησης που υπάγονται για κάθε είδους εκδήλωση που προτίθενται να διοργανώσουν (από ομιλία στα γραφεία μέχρι ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας).

Γ) Για όλες τις δημόσιες πολιτικές ενέργειες να ενημερώνεται η Κεντρική Διοίκηση. Ολες οι ανοικτές πολιτικές ενέργειες των Τοπικών Οργανώσεων (συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες) να πραγματοποιούνται κατόπιν ενημέρωσης και έγκρισης από την Κεντρική Διοίκηση και τα αρμόδια μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου (Συναγωνιστές Λαγός Ιωάννης, Γερμενής Γεώργιος, Παναγιώταρος Ηλίας, Ματθαιόπουλος Αρετέμιος, ανάλογα με την Περιφερειακή Διοίκηση».

Οι εγκύκλιοι «μιλάνε από μόνες τους» και πιστοποιούν τόσο την ύπαρξη μελών και στελεχών της ΧΑ, όσο και τη σιδερόφρακτη πειθαρχία τους στον φίρερ και στους Λαγό και σία.

Και ο μάρτυρας υπεράσπισης Αθ. Κωνσταντίνου επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι δήθεν η ΧΑ δεν έχει ιδεολογία τον Εθνικοσοσιαλισμό, αλλά τον Λαϊκό Εθνικισμό. Πρόκειται, φυσικά, για μεγάλο ψέμα, που –εκτός των άλλων- αποδεικνύει και τη γενικότερη αξιοπιστία του μάρτυρα.

Οπως πολλές φορές έχουμε αποκαλύψει, οι ίδιοι ομολογούν ότι παραμένουν αμετανόητοι εθνικοσοσιαλιστές, αλλά επειδή αυτό δεν «περπατάει» σήμερα οφείλουν ν’ αλλάξουν την τακτική τους. Στο αναγνωστέο έγγραφο 422 υπάρχει ένα άρθρο με τίτλο: «Εθνικιστές ή Ναζιστές», που γράφτηκε στις 6 Απρίλη του 2006. Σ’ αυτό διαβάζουμε ανάμεσα στ’ άλλα: «Παλαιότερα, πριν από χρόνια, χρησιμοποιείτο στα κείμενα του Κινήματός μας ο όρος εθνικοσοσιαλισμός.Το γεγονός ότι τώρα χρησιμοποιούμε τους όρους εθνικισμός, λαϊκός εθνικισμός και κοινωνικός εθνικισμός δεν σημαίνει ότι αλλάξαμε ιδέες» (η έμφαση δική μας).

Στο παράρτημα 2.2 του Αναγνωστέου Εγγράφου 331 (από το υλικό της κόρης του φίρερ) υπάρχει μια αδημοσίευτη συνέντευξη του φίρερ, έκτασης 23 σελίδων, στην οποία τοποθετείται και για τον εθνικοσοσιαλισμό. Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα, τα οποία επίσης «μιλάνε από μόνα τους»:

«Το ιδεολογικό υπόβαθρο του Λαϊκού Συνδέσμου είναι ο εθνικοσοσιαλισμός… Αλλά και στενά ιδωμένος ως πολιτική ιδεολογία ο εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι καθόλου παρωχημένος επειδή έχει μισό αιώνα παρελθόν… Αντίθετα, καθίσταται ολοένα και πιο επίκαιρος καθώς οι παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις δικαιώνουν την προοπτική του».

«Το μόνο έγκλημα του εθνικοσοσιαλισμού ήταν η ήττα του σ’ ένα πόλεμο που εξύφαναν, προκάλεσαν, επέβαλαν και κήρυξαν οι εχθροί του. Υστερα υπέστη τη μοίρα κάθε ηττημένου της ιστορίας… Αλλά την παραμυθολογία των ναζιστικών θηριωδιών και τη φιλολογία των φούρνων, έχει πλήρως ανατρέψει η τεκμηριωμένη έρευνα των αναθεωρητών ιστορικών» (οι εμφάσεις δικές μας).

Γεράσιμος Λιόντος


 

«Περίεργος» διάλογος…


Στη σελίδα 13 γράφουμε για την προκλητική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, που αναγνώρισε (με πλειοψηφία 6-1) στους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής (ενόσω είναι κρατούμενοι), με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια. Η συμμετοχή σ’ αυτή την απόφαση δεν είναι το μοναδικό ατόπημα του προέδρου του ΜΟΕ Σωτήρη Τσιμπέρη.

Εξίσου σημαντικό ατόπημά του ήταν ο διάλογος που άνοιξε κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου με τον συνήγορο των δολοφόνων του Λουκμάν, για το αν το ρατσιστικό έγκλημα που τους απέδωσε το δικαστήριο με την απόφασή του συνδέεται ή όχι με το νεοναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ. Μιλάμε για σημαντικό ατόπημα, γιατί η συμμετοχή ή όχι στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ δεν αποτελούσε στοιχείο του κατηγορητηρίου, γεγονός που γνωρίζει ένας ανώτερος δικαστής. Οπως γνωρίζει ότι διάλογοι τέτοιου επιπέδου και περιεχομένου δε συνηθίζεται να γίνονται στα δικαστήρια.

Η στάση του προέδρου, που μπήκε σ’ αυτόν το διάλογο, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, καθώς ήταν φανερή η στόχευση του συνηγόρου Φούσσα, να πάρει μια προφορική απάντηση από τον πρόεδρο, ότι το αποτρόπαιο ρατσιστικό έγκλημα των δολοφόνων του Λουκμάν δε συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή, για να τη χρησιμοποιήσει στη συνέχεια στη δίκη της ΧΑ, όπου οι δύο στυγνοί δολοφόνοι είναι κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ετσι, θα πετύχαινε μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, καθώς οι πελάτες του θα μπορούσαν να γλιτώσουν από μια δεύτερη καταδίκη, ενώ το νεοναζιστικό μόρφωμα και η ηγεσία του θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι δεν έχει σχέση με «μεμονωμένες πράξεις», πράγμα που αναγνώρισε και το δικαστήριο που δίκασε την υπόθεση Λουκμάν.

Ο διάλογος του προέδρου Τσιμπέρη με τον συνήγορο Φούσσα ήταν ο εξής:

Πρόεδρος: Δηλαδή, είναι έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα.

Συνήγορος: Δεν το συνδέεται καθόλου με τη Χρυσή Αυγή.

Πρόεδρος: Οχι, όχι.

Συνήγορος: Δεν το συνδέεται.

Πρόεδρος: Απλώς δεν το συνδέω με την Χρυσή Αυγή. Αλλά γνώριζαν και αυτό θα το πούμε στην αιτιολογία (σ.σ. εννοεί την αιτιολογία που συνοδεύει τις δικαστικές αποφάσεις).

Συνήγορος: Αυτό μας ενδιαφέρει. Επαναλαμβάνω, δεν το συνδέετε με την Χρυσή Αυγή. Απλώς το κρίνετε έτσι. Ευχαριστώ, εντάξει.

Το «ευχαριστώ, εντάξει» είναι τόσο αποκαλυπτικό που μας επιτρέπει να υποθέσουμε τα πάντα.

Την επόμενη μέρα, ο συνήγορος των δύο δολοφόνων έσπευσε περιχαρής στο δικαστήριο που δικάζει τους νεοναζιστές της ΧΑ, για να αναγγείλει το «όχι» του προέδρου του ΜΟΕ. Ο διάλογός του με την πρόεδρο Μ. Λεπενιώτη ήταν ο εξής:

Φούσσας: Οχι κα πρόεδρε, δεν θα φέρουμε (σ.σ. μάρτυρες υπεράσπισης). Θέλω να φέρω απόσπασμα από χτεσινή απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, ότι η υπόθεση είναι πλήρως αποσυνδεδεμένη από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Πρόεδρος: Γιατί, έλεγε κάτι τέτοιο το κατηγορητήριο;

Φούσσας: Κάναμε εμείς ευθέως ερώτηση αν συνδέεται και είπε όχι.

Η αμήχανη απάντηση του Φούσσα στην εύστοχη ερώτηση της προέδρου (που είναι και αυτή έμπειρη δικαστής) θα προκαλούσε γέλια ακόμα και σ’ έναν πρωτοετή της Νομικής. Πώς θα μπορούσε να πάρει απόσπασμα μιας απόφασης, όταν η συγκεκριμένη δίκη δεν είχε κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση; Η αποσύνδεση από ένα γεγονός δε γίνεται με προσωπικές δηλώσεις του προέδρου ενός δικαστηρίου στη φάση της ανακοίνωσης της απόφασης, αλλά με βάση όλη τη ζωντανή ακροαματική διαδικασία.

Η απόφαση του ΜΟΕ, σύμφωνα με την οποία η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν είναι έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα, είναι σημαντική, γιατί προσθέτει ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των εγκλημάτων των νεοναζιστών της ΧΑ.

Οσον αφορά την αναγνώριση ελαφρυντικού στους δολοφόνους, θέτουμε ένα ερώτημα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Θα ασκήσουν αίτηση αναίρεσης αυτής της προκλητικής απόφασης, που αναγνώρισε ελαφρυντικό σε δολοφόνους με ρατσιστικό κίνητρο;

 
Σάββατο 11 Μαΐου 2019



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου