Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 11 Μαΐου 2019

Κύπρος: Συνελήφθη στέλεχος του ναζιστικού ΕΛΑΜ με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

κύπρος

Ακόμη ένα στέλεχος του ΕΛΑΜ, του ναζιστικού κόμματος που αποτελεί παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, φαίνεται να εμπλέκεται σε υπό διερεύνηση αστυνομικές υποθέσεις που αφορούν σοβαρά ποινικά αδικήματα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στέλεχος του ΕΛΑΜ, το οποίο διαμένει σε προάστιο της Λευκωσίας, συνελήφθη για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, στις 7 Απριλίου αστυνομικοί, στην επαρχία Πάφου, έθεσαν υπό παρακολούθηση αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ένας 44χρονος και ένας 40χρονος. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη των υπόπτων, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο ύποπτοι εθεάθησαν να ρίχνουν από το παράθυρο διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, βάρους ενός κιλού και 100 γραμμαρίων περίπου. Οι ύποπτοι διέφυγαν, ωστόσο συνελήφθησαν την επομένη το πρωί.
Ο ένας απ’ τους συλληφθέντες είναι ο Ι.Π, άλλως «Κερτίκκης», ο οποίος προφυλακίστηκε για οκτώ μέρες και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη διεξαγωγή δίκης. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν τη συνωμοσία διάπραξης κακουργήματος, παράνομη κατοχή ναρκωτικών και παράνομη κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια. Πρόκειται για τον Ιάκωβο Πέτρου, ο οποίος είναι τοπικό στέλεχος του ΕΛΑΜ και έχει επαφές με την ηγεσία του ΕΛΑΜ. Στη φωτογραφία παρουσιάζεται αγκαλιά με τον αρχηγό του ΕΛΑΜ, Χρίστο Χρίστου, και τον επαρχιακό του ΕΛΑΜ Λευκωσίας, Γιώργο Χατζηιωάννου (Sifoy), ο οποίος είναι δημοτικός σύμβουλος Στροβόλου.
Εν τω μεταξύ, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές δύο από τα αδέλφια του ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΕΛΑΜ. Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό στέλεχος του ΕΛΑΜ, στη Λάρνακα, συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απαίτηση περιουσίας με απειλές, εκβίαση, απειλή βιαιοπραγίας και παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας β.
Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ το ΕΛΑΜ κλήθηκε επανειλημμένα να τοποθετηθεί για τις σχέσεις που διατηρεί με το εν λόγω πρόσωπο, δεν υπήρξε καμία αντίδραση με την οποία να διαχωρίζει τη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου