Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Νέο περιβαλλοντικό έγκλημα ενάντια στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και του Γραμματικού, νέο προεκλογικό δωράκι της Ρ. Δούρου στον όμιλο Μπόμπολα

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

Παράσταση διαμαρτυρίας την Μ. Τρίτη 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 στις 2.30 μμ στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ (Άντερσεν 6 και Μωραΐτη 90, Αθήνα), για να μπλοκάρουμε την πρόκληση της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ και της περιφερειάρχη Ρ. Δούρου για την προσπάθεια επέκτασης της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ Φυλής κατά 200.000 τόνους απορριμμάτων.


Την Μεγάλη Τρίτη διάλεξε η Ρένα Δούρου για να συγκαλέσει το ΔΣ του Ενιαίου Συνδέσμου (ΕΔΣΝΑ), οργάνου που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική (ΕΔΣΝΑ), και να εισηγηθεί την αύξηση του όγκου των σκουπιδιών που "επεξεργάζεται" το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης στο ΧΥΤΑ Φυλής από 250.000 τόνους σε 450.000!

H πράξη αυτή δεν αποτελεί απλώς απίστευτο θράσος και κοροϊδία από την περιφερειάρχη που έταζε προεκλογικά ότι θα… κλείσει το ΧΥΤΑ Φυλής και θα σταματήσει το έγκλημα του ΧΥΤΑ Γραμματικού. Πρώτα και κύρια αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα σε βάρος του λαού της πολύπαθης Δυτικής Αττικής, της Φυλής - Ανω Λιοσίων, των Αγ. Αναργύρων - Καματερού, του Ιλίου, της Πετρούπολης, και ευρύτερα της Αττικής. Ένα έγκλημα που θα φέρει οικονομικές απολαβές μόνο στον όμιλο Μπόμπολα –ένα μήνα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές! Ένα έγκλημα με «ουρά» και στην Ανατολική Αττική.

Τι τρέχει να προλάβει η Ρένα Δούρου;

Η εσπευσμένη αυτή εισήγηση αποτελεί:
Δώρο στην εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. του Ομίλου Μπόμπολα, η οποία διαχειρίζεται το ΕΜΑΚ Φυλής. Η Ηλέκτωρ πληρώνεται –από τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε όλοι εμείς!- με βάση τον όγκο των σκουπιδιών που επεξεργάζεται το ΕΜΑΚ. Με την αύξηση από 250.000 τόνους σε 450.000 τόνους, ο όμιλος Μπόμπολα σχεδόν θα διπλασιάσει τα κέρδη του!
Περιβαλλοντικό έγκλημα για την Δυτική Αττική, γιατί στην πραγματικότητα απλώς αυξάνονται τα σκουπίδια (σύμμεικτα απορρίμματα) που προορίζονται για θάψιμο, μετά την επεξεργασία στο ΕΜΑΚ. Όπως όλοι γνωρίζουμε, και πρώτους από όλους η ίδια η Ρ. Δούρου, στο ΕΜΑΚ Φυλής, όπου καταλήγουν τα σκουπίδια από τους κάδους «ανακύκλωσης», μόλις το 4% των απορριμμάτων ανακυκλώνεται/ανακτάται, ενώ όλο το υπόλοιπο θάβεται, σήμερα, στην χωματερή της Φυλής. Έτσι το «παρέλαβε» η Ρ. Δούρου από την διοίκηση Σγουρού κι έτσι το συνέχισε. Όχι μόνο δεν αύξησε την ανακύκλωση στην Αττική, αλλά τα τελευταία χρόνια τα στοιχεία δείχνουν ότι τη μείωσε! Όλοι εμείς πληρώνουμε για ανακύκλωση, για να θάβονται ακόμη περισσότερα σκουπίδια στη Φυλή! Αν αυτό δεν είναι αναλγησία τότε τι είναι;
Colpo grosso για να βάλει σε λειτουργία τον ΧΥΤΑ Γραμματικού, δηλαδή μια κανονική κοροϊδία για τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής. Με το να περνάνε από το ΕΜΑΚ Φυλής, το 95 – 98 % των σύμμεικτων απορριμμάτων που θα απομένει μετά την ελάχιστη ανάκτηση, θα το βαφτίσουν «ΥΠΟΛΕΙΜΜΑ», θα ισχυριστούν ότι είναι «ακίνδυνο» και θα το στείλουν για θάψιμο είτε στη Φυλή με νέα επέκτασή της, είτε στο Γραμματικό. Γι΄ αυτό η Ρένα Δούρου και τα συριζαίικα παπαγαλάκια έχουν ξαμοληθεί να «πείσουν» ότι στο Γραμματικό το έργο είναι ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ, γιατί εκεί έχουν σκοπό να εναποθέσουν το  δήθεν «υπόλειμμα» του ΕΜΑΚ! Μόνο που το υπόλειμμα αυτό είναι κανονικό σύμμεικτο σκουπίδι –κι εκεί που θάβονται σκουπίδια ο τόπος λέγεται χωματερή, κ. Δούρου, όπως κι αν θέλετε να τον βαφτίσετε! Με την κοροϊδία αυτή προσπαθούν να ξεκινήσουν την λειτουργία του Γραμματικού, βαφτίζοντας το ΧΥΤΥ, ώστε να αποφύγουν τις συνέπειες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία το έχει απεντάξει και ζητάει πίσω ολόκληρη τη χρηματοδότηση του, καθώς ακόμη και η ΕΕ το έκρινε παράνομο και αντιπεριβαλλοντικό. 

Η Ρένα Δούρου είναι υπόλογοι για τα εγκλήματα της Φυλής και του Γραμματικού, όσο ο Σγουρός και ο Πατούλης!

Επί 5 χρόνια η Ρένα Δούρου όχι μόνο δεν έκανε το παραμικρό για να κλείσει την χωματερή της Φυλής ή έστω για να μειώσει τις μολυσματικές εγκαταστάσεις αλλά αντίθετα ανανέωσε τη λειτουργία του ΕΜΑΚ, ενώ συνεχίζει τη λειτουργία του αποτρεφρωτήρα, στον οποίο καθημερινά καίγονται επικίνδυνα νοσοκομειακά και άλλα επικίνδυνα απόβλητα δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, ανεξέλεγκτα με απροσδιόριστες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον. Όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, αλλά ετοιμάζει επέκταση της χωματερής στη Φυλή και νέα χωματερή στο Γραμματικό με το προκάλυμμα του «υπολείμματος». 
Το μόνο βέβαιο είναι ότι εργολάβοι των απορριμμάτων συνέχισαν και συνεχίζουν, με τον Σγουρό ή τη Δούρου στην Περιφέρεια και με τον Πατούλη στην ΚΕΔΕ, να κερδοσκοπούν στην πλάτη του λαού της Αττικής ενώ νέες εκτάσεις στην Αττική θα καταστρέφονται, οι τοξικοί ρύποι θα αυξάνονται, τα επικίνδυνα στραγγίσματα θα συνεχίσουν να μολύνουν τα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα και το έδαφος και οι μολυσματικές ασθένειες και ο θάνατος θα χτυπάει το λαό της Αττικής. Είναι προφανής ο λόγος που ο Πατούλης και ο Σγουρός «ποιούν την νήσσαν», αφού τα ίδια συμφέροντα ακριβώς εξυπηρετούν και οι καυγάδες είναι για τα μάτια του κόσμου! 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 23/4 στις 2.30μμ  ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (ΑΝΤΕΡΣΕΝ 6 & ΜΩΡΑΪΤΗ 90 – ΑΘΗΝΑ).
-Καμία επέκταση του ΕΜΑΚ Φυλής
-Να κλείσει τώρα η Φυλή και να προχωρήσουμε σε μια άλλη διαχείριση των απορριμμάτων, σε όφελος του ανθρώπου και του περιβάλλοντος και όχι του κέρδους του ιδιώτη.
-Όχι στη λειτουργία του ΧΥΤΑ/Υ Γραμματικού. 
Όλοι και όλες μαζί να υπερασπίσουμε τη ζωή μας στην Αττική


28 σχόλια:

  1. Lovely blog. Thanks for sharing with us.This is so useful.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I book marked it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future. Please visit my web site too and let me know what you think.
    경마
    온라인경마

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Assumes others should know what to do and how to do it with little or no training. 안마

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hurrah! Finally I got a website from where I be capable
    of truly take helpful facts regarding my study and knowledge. 토토

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Spot on with this write-up, I actually think this amazing site needs
    far more attention. I’ll probably be back again to read through
    more, thanks for the advice. 바카라사이트

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Hey nice to see you there being posting again yea? I like your post a lot seriously hook me up sometime dude. Feel free to visit my website; 카지노사이트

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Great post. I was checking continuously this weblog and I am inspired! Extremely helpful info specially the closing section. I maintain such info much. I used to be seeking this particular information for a long time. Thank you and best of luck. Feel free to visit my website; 배트맨토토

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. GTA5 Online Funny Moments - Diamond 온라인카지노 우리카지노계열 카지노사이트 Heists Prep!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. webgirls When it comes to fighting candidiasis, sufferers usually have their operate remove for these people. It is because infections can certainly become chronic and continuous. Bearing that in mind, in this article, we are going to existing a wide range of among the best established candidiasis therapy and elimination tips around.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. https://gameeffect.xyz A lot of people have adored the video game of baseball for many years. There are actually supporters around the globe, from committed small-leaguers to die-challenging spectators. This information has suggestions to confirm how satisfying baseball really is.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. https://gamezoom.xyz Acquiring a exercise spouse can substantially improve your muscle tissue-constructing results. Your spouse can be a valuable supply of determination for staying on your training session session, and pushing you to increase your endeavours as you workout. Having a dependable partner to work out with will also help help keep you secure since you will always possess a spotter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 仮想通貨 オンラインカジノ The thing is them on publications and so on TV, men and women who seem like their arms and thighs will explode as their muscle groups are really huge! There is not any require that you should take your system to that particular level if you don't prefer to, as the easy strategies in this post will enable you to develop muscle tissue in a healthful method.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. You make so many great points here that I read your article a couple of times. Your views are in accordance with my own for the most part. This is great content for your readers. Feel free to visit my website; 바카라사이트

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. this is such a extraordinary aid which you are providing and also you give it away free of charge. I love seeing 더존카지노주소

    ΑπάντησηΔιαγραφή