Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ, αλλά και επιλεκτική μνήμη από την Washington Post (WP)...



Βασίλης Μακρίδης

► Ομολογία αποτυχίας των λεγόμενων «προγραμμάτων διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας κάνει η Washington Post (WP) σε άρθρο της που αναφέρεται στην Ελλάδα και στην δήθεν «έξοδο» της χώρας μας από τα μνημόνια.




► Η συγκεκριμένη εφημερίδα, που αποτελεί μία από τις «ναυαρχίδες» του νεοσυντηρητισμού στις ΗΠΑ, ρίχνει, βεβαίως, τις κύριες ευθύνες στους λεγόμενους «Ευρωπαίους εταίρους» της χώρας μας, λησμονώντας να αναφέρει τον καθοριστικό ρόλο που έχει παίξει τα τελευταία 8 χρόνια το -πλήρως ελεγχόμενο από το αμερικανικό κατεστημένο- ΔΝΤ. Ωστόσο κάνει και κάποιες σωστές διαπιστώσεις, όπως ότι το ελληνικό χρέος είναι υπέρογκο (άρα μη βιώσιμο) και ότι με την τελματώδη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία, αργά ή γρήγορα θα ξαναχρειαστεί «βοήθεια έξωθεν», δηλαδή εξωτερικό δανεισμό που θα συνοδεύεται από πρόσθετα μέτρα (άρα, μνημόνια στο διηνεκές).

► Ωστόσο, στην προσπάθειά της να καταδείξει τα χάλια της ελληνικής οικονομίας, η WP υποπίπτει σε άλλο ένα foul, ακόμη πιο «αντιαθλητικό», για να χρησιμοποιήσουμε έναν όρο από τα ομαδικά σπορ...

► Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα: «(...) υπάρχουν μόλις τέσσερις χώρες που έχουν βιώσει μεγαλύτερη ύφεση από την ελληνική, τα τελευταία 10 χρόνια: Η Λιβύη, η Υεμένη, η Βενεζουέλα και η Ισημερινή Γουινέα. Μάλιστα, οι δύο πρώτες ήρθαν αντιμέτωπες με τη φρίκη του εμφυλίου πολέμου και του αλληλοσπαραγμού, ενώ οι άλλες δύο, πετρελαιοπαραγωγές δικτατορίες με ανίκανες και διεφθαρμένες ηγεσίες, έχουν συμβάλει στην επιδείνωση της πετρελαϊκής κρίσης (...)».

► Εδώ το foul δεν αφορά στη χώρα μας, αλλά στις τέσσερις χώρες στις οποίες γίνεται αναφορά και στην πλήρη αποσιώπηση των πελώριων ευθυνών των ΗΠΑ και του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου τους στη διαμόρφωση της κατάστασης σε αυτές.

► Στην περίπτωση των δύο πρώτων χωρών (Λιβύη και Υεμένη), η εμπλοκή των ΗΠΑ και η δημιουργία των συνθηκών για την εμφύλια σύγκρουση ήταν είτε άμεση (Λιβύη), είτε έμμεση (Υεμένη, με τη στήριξη της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει ρημάξει κυριολεκτικά τη δύστυχη γείτονά της με συνεχείς βομβαρδισμούς και δολοφονίες αμάχων). Στην περίπτωση των δύο άλλων (Βενεζουέλα και Ισ. Γουινέα), προφανώς και έχουμε δύο κυβερνήσεις «άβολες» για το αμερικανικό κατεστημένο, οι οποίες βαφτίζονται με το ζόρι «δικτατορίες». Ειδικά στην περίπτωση της Βενεζουέλας γνωρίζουμε πολύ καλά την ωμή εμπλοκή του αμερικανικού παράγοντα στη δημιουργία αποσταθεροποίησης εντός της χώρας και την προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας με κάθε (συνήθως αθέμιτο) τρόπο. Μόνο η δημοφιλία και η ισχυρή λαϊκή βάση της μπολιβαριανής κυβέρνησης έχει αποτρέψει μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο.

► Επιπλέον, οι δύο αυτές χώρες «φορτώνονται» από την WP και ένα αμάρτημα που ουδέποτε διέπραξαν, δηλαδή την χειροτέρευση της πετρελαϊκής κρίσης με την απότομη πτώση της τιμής του «μαύρου χρυσού» τα προηγούμενα χρόνια!!! Και ενώ γνωρίζουν κι οι πέτρες, ότι την πετρελαϊκή κρίση δημιούργησαν οι -μέχρι πρότινος- εκλεκτοί των ΗΠΑ τζιχαντιστές του ISIS, με την υφαρπαγή (κυρίως) του ιρακινού πετρελαίου και την πώλησή του σε τιμές κάτω του κόστους, με διαμεταφορέα προς τις χώρες της Δύσης την (ευρισκόμενη σήμερα σε κρίση με τις ΗΠΑ) Τουρκία...

► Τα «ξεχνάει» αυτά επιμελώς η αμερικανική εφημερίδα. Καλό είναι, όμως, να τα θυμόμαστε εμείς και, αν είναι δυνατό, να τα θυμίζουμε όποτε μπορούμε στους... «Αμερικανούς συμμάχους»... Μαζί, βεβαίως, με τις δικές τους, ξεχωριστές και τεράστιες ευθύνες για το οικονομικό και κοινωνικό χάλι που παρουσιάζει η χώρα μας εδώ και 8 (και κάτι) χρόνια...
  


http://gregordergrieche.blogspot.com/2018/08/washington-post-wp.html#more

1 σχόλιο:

  1. ΘΕΜΑ 1ον.

    ... στου κουφού την πόρτα... πάρτην την πόρτα και φύγε!

    ΚΑΙ ΈΤΣΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΤΑΙ ΌΤΙ Ο ΚΟΥΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΥΦΛΟΣ!

    Τα λόγια πλέον είναι περιττά!

    Και τώρα φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι:

    α) Το "Οικονομικό Χρέος" Του Ελληνικού Λαού/Χώρας με ΨΕΜΑ (ΝΑΙ ΨΕΜΑ) Του Το φόρτωσαν με ΑΛΓΟΡΙΘΜΗΚΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (βλέπε την Επιχειρηματολογία Δαύτων!) σε ένα stick κάποιου Laptop!

    β) ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" πέρα Της Εσχάτης Εθνικής Προδοσίας βλέπουμε ότι οι Επιχειρηματολογίες Δαύτων Στερούνται Επιστημονικής και Εθνικοπολιτικής Λογικής!

    Η Επιχειρηματολογία Δαύτων Είναι Ξένη με Την Ελληνική Τροπή Της Σκέψης (Γιαυτό όλοι βρίζουν τον Ελληνικό Λαό Ντόπιοι και Ξένοι για να αλλάξει... Νοοτροπία!!!)! Μάλιστα Εμείς διακρίνουμε ότι η Αυτή "Λογική" Δαύτων είναι Λογική/Επιχειρηματολογία Των Σαϊντολόγων (Scientology)! Αυτή η "Εκκλησία" Των Σαϊντολόγων στην ΟΔΓ είναι Απαγορεύμενη ως επικίνδυνη που κάνει πλύση εγκεφάλου βαθιά Αντιδημοκρατική και Ναζιστικές Αντιλήψεις! Αυτά για να τα λένε στην ΟΔΓ κάτι ξέρουν παραπάνω από τους Λακεδοραγιάδες της Αποικίας Μας!

    Η Συναρτησιακή Σχέση του α) και β) Δείχνει το ... 1922 και 1974!


    ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΕΚ "ΒΑΘΕΩΝ" ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    Άλλη Λύση ΔΕΝ Υπάρχει! ΝΕΟ 1922/1974 ή ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ;;;-!!!




    ΘΕΜΑ 2ον.

    «Τίς ημύνθη περί πάτρης; Και τι πταίει η γλαύξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια
    τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.
    Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλευταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Τότε σ’ εξεθέωναν οι προεστοί κ’ οι «γυφτοχαρατζήδες», τώρα σε «αθεώνουν» οι βουλευταί κ’ οι δήμαρχοι.
    Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσμείν εις τα δύο κόμματα, τους έταζαν «φούρνους με καρβέλια»,
    δώσαντες αυτοίς ουχί πλείονας των είκοσι δραχμών μετρητά, απέναντι, καθώς τους είπαν, και παρακινήσαντες αυτούς να εξοδεύσουν κι απ’ τη σακκούλα τους όσα θέλουν άφοβα, διότι θα πληρωθούν μέχρι λεπτού, σύμφωνα με τον λογαριασμόν, όν ήθελαν παρουσιάσουν.
    Τό τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει την φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών, τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ αυτού…
    Μεταξύ δύο αντιπάλων μετερχομένων την αυτήν διαφθοράν, θα επιτύχει εκείνος όστις ευπρεπέστερον φορεί το προσωπείον κ’ επιδεξιώτερον τον κόθορνον.
    Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεωκοπίας».

    Πηγή: Από την εφημερίδα Ακρόπολη το 1896,

    ΑπάντησηΔιαγραφή