Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

(Ο ρωσοτουρκικός άξονας έχει μεγαλύτερο βάθος από όσο φαίνεται! Η Ρωσία ήρθε για να μείνει στην Α. Μεσόγειο: στρατηγικός στόχος - και με βάθος χρόνου - η Ελλάδα και το Ισραήλ)! Η κόντρα με την Ρωσία, φέρνει τους δεύτερους πιο κοντά (λεκτικά) στο τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος





Αναφορά στο ψευδοκράτος καθώς και στο Κόσοβο έκανε ο Ρώσος Πρωθυπουργός Νμίτρι Μεντβέντεφ σε δηλώσεις του με τις οποίες εξέφρασε την αντίθεση της Μόσχας στην ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μια «τρομερή σύγκρουση».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kommersant», αναφερόμενος στην απόφαση του ΝΑΤΟ με την οποία επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του για ένταξη της Γεωργίας στη Συμμαχία, ο κ. Μεντβέντεφ ανέφερε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό. Είναι ένα πράγμα εάν αυτό αποτελεί ένα διπλωματικό τέχνασμα και λένε απλώς ότι θα δεχθούν τη Γεωργία αλλά δεν θα κάνουν κατ’ ακρίβεια οποιαδήποτε πρακτικά βήματα προς αυτό».

«Εάν έτσι έχουν τα πράγματα εισηγούμαστε όπως οι συνάδελφοί μας στο ΝΑΤΟ μας πουν πού αλλού μπορεί να εφαρμόσουν αυτό το τέχνασμα. Για παράδειγμα, μπορεί να προσκαλέσουν το Κόσοβο να γίνει μέλος της Συμμαχίας ή την τουρκική δημοκρατία βόρειας Κύπρου. Θα βελτιώσει αυτό την κατάσταση στον κόσμο;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Μεντβέντεφ αναφέρθηκε στην πιθανότητα μιας σύγκρουσης στην οποία να εμπλακεί η Ρωσία εάν επιτραπεί στη Γεωργία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

«Βλέπουμε την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία ως ανεξάρτητα κράτη. Διατηρούμε φιλικές σχέσεις και έχουμε στρατιωτικές βάσεις εκεί. Αντιλαμβανόμαστε ότι εάν οποιαδήποτε άλλη χώρα ισχυριστεί ότι είναι μέρος του εθνικού εδάφους τους, αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, ελπίζω ότι η ηγεσία του ΝΑΤΟ θα έχει αρκετή λογική ώστε να μην κάνει οποιαδήποτε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο Μεντβέντεφ.

Επεσήμανε πως η σχετική απόφαση του ΝΑΤΟ για τη Γεωργία αποτελεί μια «απολύτως ανεύθυνη στάση και μια απειλή για την ειρήνη».

«’Ολοι γνωρίζουν για τις εσωτερικές εντάσεις στη Γεωργία, που πιστεύει ότι τα γειτονικά εδάφη, τα οποία εμείς θεωρούμε ως ανεξάρτητες χώρες, ακόμη ανήκουν σε αυτήν», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/08/blog-post_593.html#ixzz5NYbJY5AX


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου