Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Ρ (χωρίςΤσίπα): Με τον Τρίτση (της πρώτης σοσιαλιστικής γενιάς αυθαιρέτων) πλοηγό βγαίνουμε γιαλό γιαλό − ΚΚΕ: Επικοινωνιακά κόλπα με τις μάντρες, κουβέντα για μετρα προστασίας


Στο «καταστροφικό οικιστικό παρόν» είδε τις αιτίες της καταστροφής ο Αλ. Τσίπρας

 Στην ανεξέλεγκτη δόμηση και τα αυθαίρετα επικέντρωσε για άλλη μία φορά η κυβέρνηση για την πολύνεκρη καταστροφή στο Μάτι, όπως προέκυψε από τις σημερινές δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου μετά τη σύσκεψη αρμόδιων υπουργών και φορέων.

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα από το Λαύριο
Τρίτη 07/08/2018 - 17:52 - Ενημέρωση: Τρίτη 07/08/2018 - 18:22
Σε ανακοίνωση για τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα από το Λαύριο τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η επόμενη μέρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στην Ανατολική Αττική, μοιάζει να είναι η προηγούμενη μιας νέας καταστροφής.
Ο κ. Τσίπρας, από το Λαύριο, που πριν μερικούς μήνες διοργάνωνε το αναπτυξιακό συνέδριο της Ανατολικής Αττικής, πάλι
  • δεν είπε κουβέντα για μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας κι ενώ έχει προηγηθεί η καταστροφική πυρκαγιά, που άφησε πίσω της δεκάδες ανθρώπινες απώλειες, κατεστραμμένες περιουσίες και δασικές εκτάσεις.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος,
  • γιατί μαζί με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος.
  • Γιατί συνειδητά συνέχισε την υποβάθμιση της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης στο βωμό των πλεονασμάτων.
  • Γιατί ενίσχυσε την εμπορευματοποίηση της γης στο βωμό των επενδύσεων του κεφαλαίου.
  • Γιατί κι αυτή προχώρησε σε τακτοποίηση αυθαιρέτων, ενώ την ίδια στιγμή άφησε τον κόσμο απροστάτευτο.
Αποτελούν πρόκληση οι εξαγγελίες Τσίπρα, όχι μόνο
  • γιατί δεν ανέλαβε καμία δέσμευση αποκατάστασης της λαϊκής στέγης στις πυρόπληκτες περιοχές, αποζημίωσης των κατοίκων στο 100% των καταστροφών, αλλά και
  • γιατί δεν δίνουν απάντηση στη γύμνια του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση ίδιων φαινομένων, αλλά και προβλημάτων από πλημμύρες, πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, στήριξη των δομών υγείας της περιοχής.
Στήνει επικοινωνιακά κόλπα με τις μάντρες αυθαιρέτων,
  • τη στιγμή που προχωρά στην παραχώρηση των δασών, των ακτών, των αιγιαλών στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Μάλιστα, με το νέο νόμο για το δομημένο περιβάλλον
  • προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της αδειοδότησης και των ελέγχων των κτιρίων, εξαιρώντας, όμως, από αυτές τις διαδικασίες τα έργα που αφορούν τις στρατηγικές επενδύσεις.
Η αποστροφή του κ. Τσίπρα, ότι τέτοιες καταστροφές είναι μπροστά μας, σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες του, μόνο ανατριχίλα προκαλεί.
  • Ο λαός μας δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που τον ματώνουν καθημερινά.
  • Να οργανώσει την πάλη του, όχι μόνο για μέτρα ουσιαστικής αποκατάστασης των πληγέντων, αλλά και για μέτρα προστασίας της ζωής του».
Συγκαλύπτοντας τις ευθύνες της κυβέρνησής του που συνεχίζει κι ενισχύει την εγκληματική πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης, της μη προτεραιότητας των έργων υποδομής για την προστασία της ανθρώπινης ζωής γιατί δεν έχουν κέρδος, την υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών που συμβάλλουν στην προστασία του λαού, ο πρωθυπουργός επικέντρωσε στο «καταστροφικό οικιστικό παρόν» που διαμορφώθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 
Ανακοίνωσε δέσμη 20 μέτρων που αφορούν κυρίως διοικητικά προβλήματα για την καταγραφή και τον έλεγχο των αυθαιρέτων σε όλη τη χώρα, ενώ παρουσίασε ως άμεση δυναμική κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης την κατεδάφιση άμεσα 3.200 αυθαιρέτων στο Ν. Αττικής, για τα οποία πάντως υπάρχουν τελεσίδικα πρωτόκολλα εδώ και χρόνια, που απλά δεν έχουν εφαρμοστεί.
Μάλιστα, ως τολμηρή κίνηση και σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει πολιτικά την υπόθεση, παρουσίασε την εφαρμογή του νόμου Τρίτση του 1983 για τον αιγιαλό και τα αυθαίρετα, αδράxnοντας την ευκαιρία νακατηγορήσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι δεν τον εφάρμοσαν επί 33 χρόνια, ενώ τώρα η δική του θα το κάνει.
Ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα έχουν αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες για ολόκληρη την επικράτεια, η χάραξη της γραμμής του αιγιαλού για όλη τη χώρα, η οριοθέτηση των ρεμάτων. 
Ο Αλ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις για πολιτική δειλία, σπέκουλα, ρουσφετολογία, ψηφοθηρικές συναλλαγές με την αυθαιρεσία, συμβιβασμό με παθογένειες, ενώ πυρά εξαπέλυσε και κατά της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ που «αντί να δείξει έστω και μια μικρή δόση αυτοκριτικής, πόζαρε με χαιρέκακα χαμόγελα».
Οι παραβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τις τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα, μεταξύ άλλων, είναι:
  • Κατεδάφιση των 3.200 αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών που έχουν ήδη τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης.
  • Θεσπίζεται το «Πρωτόκολλο συμμόρφωσης» που ελέγχεται από ειδικό ελεγκτή δόμησης.
  • Καταγραφή των περιφράξεων σε παραλίες και κατεδάφιση όσων είναι σε απόσταση 500 μέτρων από τη ζώνη του αιγιαλού σε περιοχές εκτός σχεδίου δόμησης.
  • 250 νέες προσλήψεις για την στελέχωση των παρατηρητηρίων. Δημιουργία και στελέχωση του Μητρώου Ελεγκτών Δόμησης.
  • Ολοκλήρωση των δασικών χαρτών το 2019.
  • Νομοθετική ρύθμιση για την οριοθέτηση των ρεμάτων σε όλη τη χώρα, ώστε να ολοκληρωθεί και το θεσμικό πλαίσιο για την αντιπλημμυρική προστασία.
https://zbabis.blogspot.com/2018/08/R-horis-Tsipa-Me-ton-Tritsi-tis-protis-sosialistikis-genias-afthaireton-ploigo-vgainoume-gialo-gialo-KKE-Epikoinoniaka-kolpa-me-tis-mantres-kouventa-gia-metra-prostasias.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου