Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Δούρου: «Μου έτυχε η στραβή στη βάρδιά μου» − Χυδαιότητα που βγάζει (κι άλλο) Μάτι




Το «βάρδιά μου» (προσοχή: να ξεχωρίζει το «ι» από το «α») είναι πιο sic από το «βάρδια μου»!
Εξέδρα
Μετά από βδομάδες εξαφάνισης, η Ρένα Δούρου, περιφερειάρχης Αττικής εκλεγμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε στο «προστατευόμενο περιβάλλον» της «Εφημερίδας των Συντακτών» για να δηλώσει ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για το έγκλημα και ότι απλά «έτυχε η στραβή στη βάρδια» της!
Όπως εξηγεί, μάλιστα, η αιτία της καταστροφής είναι η πολυνομία και οι πολλές παράλληλες αρμοδιότητες ανάμεσα στους βαθμούς της Τοπικής Διοίκησης και το κράτος, για το τι πρέπει να γίνει σε συνθήκες κρίσης.
Επαναλαμβάνοντας το γνωστό τροπάρι της «καμένης γης», ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει ό,τι δεν έγινε εδώ και μισό αιώνα και να συγκρουστεί με συμφέροντα, ενώ καταλήγει με τη διαπίστωση ότι οι δήμοι και οι Περιφέρειες είναι «οι εργάτες του κράτους, στο πλευρό των πολιτών».
Είναι γνωστή και δοκιμασμένη τακτική να πετάς την μπάλα στην εξέδρα,για να μην υπάρξει καμιά ουσιαστική αντιπαράθεση γύρω από τις πραγματικές ευθύνες της Περιφέρειας στην υπηρέτηση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες στο σχεδιασμό για τα κέρδη του κεφαλαίου.
Ο επιμερισμός και η προώθηση αυτής της πολιτικής σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο είναι το «καθήκον» της Περιφέρειας και των δήμων κι όχι βέβαια να βρίσκονται «στο πλευρό των πολιτών», όπως ισχυρίζεται η Ρ. Δούρου.
Όλα αυτά βέβαια θα είχαν συζητηθεί και αναδειχθεί στη συζήτηση που ζήτησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια, με έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις πυρκαγιές στην Ανατ. Αττική, την οποία όμως η διοίκηση αρνήθηκε επιδεικτικά, παραπέμποντας το θέμα σε... μελλοντική συνεδρίαση της Περιφέρειας.
https://zbabis.blogspot.com/2018/08/Dourou-Mou-etyhe-i-strtavi-sti-vardia-mou-Hydaiotita-pou-vgazei-Mati.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου