Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018

(Προκλητικότατη η Ίσκρα του Λαφαζάνη: Δημοσιεύει αυτό το άρθρο χωρίς ουσιαστικό σχολιασμό! Αλλά τι μπορούν να πουν οι ρωσόφιλοι και οι τσανακογλείφτες του νέου Τσάρου Πούτιν, την στιγμή που τα ρωσάκια αναγνωρίζουν τα κατεχόμενα στην Κύπρο ως κρατική δημοκρατική οντότητα): Νέα πρόκληση Ερντογάν: Μπήκαμε στην Κύπρο για να αποτρέψουμε τη σφαγή των Τούρκων

ερντογάνΝέα προκλητική αναφορά για την εισβολή στην Κύπρο έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο άρθρο του στους New York Times.
«Τη δεκαετία του ’70, η τουρκική κυβέρνηση μπήκε στην Κύπρο για να αποτρέψει τη σφαγή των Τούρκων από τους Ελληνοκύπριους παρά της αντιρρήσεις της Ουάσιγκτον», τόνισε προκλητικά, ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Η Τουρκία έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι μπορεί μόνη της να φροντίζει τις υποθέσεις της εάν οι ΗΠΑ αρνούνται να ακούσουν», επισημαίνει ο Τούρκος Πρόεδρος.
Στο σημερινό άρθρο του στους New York Times, ο κ. Ερντογάν υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- ότι οι μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας θα υπονομεύσουν τα αμερικανικά οφέλη και θα αναγκάσουν την Τουρκία να στραφεί προς αναζήτηση άλλων φίλων και συμμάχων. «Εάν οι ΗΠΑ δεν αρχίσουν να σέβονται την εθνική κυριαρχία της Τουρκίας και δεν κατανοήσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τότε η συμμαχία μας θα κινδυνεύσει», υπογραμμίζει ο Τούρκος Πρόεδρος.
Στη συνέχεια του άρθρου, ο κ. Ερντογάν αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους ο τουρκικός λαός νιώθει απογοητευμένος από την αμερικανική πολιτική (υπόθεση Γκιουλέν, υπόθεση πραξικόπημα εις βάρος του, σχέση ΗΠΑ με το παρακλάδι του PKK στη Συρία, υπόθεση Μπράνσον).
Ο κ. Ερντογάν καλεί μάλιστα την Ουάσινγκτον «Πριν να είναι αργά, να εγκαταλείψει την λανθασμένη αντίληψη ότι η σχέση μας μπορεί να είναι μη συμμετρική και να καταλάβει ότι η Τουρκία διαθέτει εναλλακτικές. Η αποτυχία να αλλάξει αυτή τη μονομερή προσέγγιση και την ασέβεια θα μας αναγκάσει να αναζητήσουμε νέους φίλους και συμμάχους» καταλήγει στο άρθρο του ο Τούρκος Πρόεδρος.
https://iskra.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8D/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου