Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

Εργατικό ατύχημα στον Δήμο Λοκρών -Δεν είχε ΜΑΠ -Πλήρωσε γάντια από την τσέπη τουΆλλος ένας εργαζόμενος έρχεται να προστεθεί στη λίστα των εργατικών ατυχημάτων. Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομών Φθιώτιδας – Φωκίδας, εργαζόμενος του Δήμου Λοκρών (συνοδός απορριμματοφόρου) είχε εργατικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σύλλογο, την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 έπεσε από το απορριμματοφόρο (δεν έφερε ΜΑΠ και τα γάντια ήταν πληρωμένα από τον ίδιο) με αποτέλεσμα να χτυπήσει το χέρι του και εν συνεχεία να μεταφερθεί στο  Κέντρο Υγείας Αταλάντης όπου του έγιναν ράμματα και του χορηγήθηκε 3ήμερη αναρρωτική άδεια.
Στις 01/08/2018 σε επίσκεψη στο νοσοκομείο Λαμίας του ανανεώθηκε η άδεια για άλλες 7 ημέρες.
Ο Σύλλογος εκφράζει την συμπαράστασή του στο συνάδελφο και στην ανακοίνωσή του σημειώνει : .
Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι οι συνθήκες στις υπηρεσίες καθαριότητας, τεχνικών έργων κ.λ.π. είναι απαράδεκτες. Οι συνάδελφοι καθημερινά δίνουν μάχη για το μεροκάματο με κίνδυνο την ζωή τους.
Συνάδελφοι απαιτούμε τώρα
  • να δοθούν τα ΜΑΠ στους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ.
  • να μην βγαίνουμε για δουλειά αν δεν έχουμε τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας.
https://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/ergatiko-atychima-ston-dimo-lokron-den-iche-map-plirose-gantia-apo-tin-tsepi-tou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου