Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

(Με την απελευθέρωση των δυο Ελλήνωνν στρατιωτικών και του Τανέρ Κιλίτς ο Ερντογάν θέλει να βγάλει παράλογα τα αμερικανάκια)! Ελεύθερος ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία

Ελεύθερος ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία

Την αποφυλάκιση του Τανέρ Κιλίτς, του επίτιμου προέδρου της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας, αποφάσισε τουρκικό δικαστήριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Κιλίτς, ο οποίος παρέμεινε στη φυλακή για έναν χρόνο, κατηγορείτο ότι παρείχε στήριξη στον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ιεροκήρυκα τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.
«Υπέροχα νέα: Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης απεφάνθη υπέρ της αποφυλάκισης του επίτιμου προέδρου της Amnesty Turkey Τανέρ Κιλίτς. Αναμένουμε έως το βράδυ την αποφυλάκισή του. Τότε θα ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί» έγραψε στο Twitter ο Άντριου Γκάρντνερ της Αμνηστίας. Αργότερα ο ίδιος ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία του Κιλίτς να αγκαλιάζει την οικογένειά του έξω από τις φυλακές με το μήνυμα: «Ο Τανέρ είναι πραγματικά ελεύθερος».

Taner is free now! "Today we celebrate court decision to release honorary chair from jail but tomorrow our struggle for will continue" - @AIUK_Turkey
Read more:https://bit.ly/2Mg1UgW

  https://tvxs.gr/news/kosmos/eleytheros-o-epikefalis-tis-diethnoys-amnistias-stin-toyrkia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου