Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Με λογική παρακράτους τα τρολ του Μαξίμου έριξαν στη μάχη της προπαγάνδας 93.000 tweets
Με λογική παρακράτους και χρήση σύγχρονης τεχνολογίας τα σκοτεινά υπόγεια του Μαξίμου έριξαν στη μάχη της προπαγάνδας 93.000 ψεύτικα tweets!

Με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, τις τραγικές ημέρες της καταστροφής στο Μάτι, μεταξύ 23 και 31 Ιουλίου ενεργοποιήθηκαν εκατοντάδες προπαγανδιστικά accounts που έστειλαν 200 μηνύματα το καθένα, με τα οποία είτε προπαγάνδιζαν τις κυβερνητικές θέσεις είτε επιχειρούσαν....


να απαντήσουν – με ύβρεις τα περισσότερα – στην κριτική που δέχτηκε το Μαξίμου και η κυβέρνηση για τις εγκληματικές ευθύνες τους στην τραγωδία.
Πότε ανοίχτηκαν οι ψεύτικοι λογαριασμοί
Το γεγονός αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Το Βήμα (ρεπορτάζ Δήμητρας Κρουστάλλη), σημειώνοντας ότι η πλειονότητα αυτών των  προπαγανδιστικών λογαριασμών ανοίχτηκε την επίμαχη περίοδο της καταστροφής. (To ρεπορτάζ συνοδεύεται από γραφήματα που αποδεικνύουν το γεγονός)

Είναι χαρακτηριστικό της κινητοποίησης των υπογείων του Μαξίμου, ότι παράλληλα με τα προπαγανδιστικά tweets, ο παρακρατικός μηχανισμός ενεργοποίησε και σειρά μηνυμάτων προς το facebook, χαρακτηρίζοντας κριτικά κείμενα και σχολιασμούς για την κυβερνητική ανικανότητα στον χειρισμό της πύρινης λαίλαπας ως “πορνογραφικές αναρτήσεις”.
Πως λειτουργεί το facebook
Με βάση τους κανονισμούς του, το facebook, μόλις δεχτεί σειρά τέτοιων παρατηρήσεων, κατεβάζει με αυτοματοποιημένη διαδικασία τις αναρτήσεις, χωρίς να εξετάσει εκείνη τη στιγμή την αλήθεια των μαζικών ισχυρισμών. Τo facebook λειτουργεί με αλγόριθμους και, σε πρώτο επίπεδο, λαμβάνει υπόψη του μόνο τη μαζικότητα των αναφορών

Με τον τρόπο αυτόν οι παρακρατικές παραφυάδες της κυβέρνησης, δημιουργώντας ψεύτικα accounts και στέλνοντας μαζικές “καταγγελίες”  για … “πορνογραφήματα”, επιχείρησαν να φιμώσουν την αυθόρμητη αντίδραση και τη αγανάκτηση των πολιτών για όσα τραγικά συνέβαιναν την περίοδο των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.
Θύμα και ο Άνεμος Ελευθερίας
O ίδιος ο Άνεμος Ελευθερίας έπεσε θύμα αυτής της αθλιότητας του παρακράτους, όταν είδε να “κατεβαίνουν” πάνω από πέντε φορές από την ιστοσελίδα του στο facebook, ως… “πορνογραφικό υλικό”, βασικές δημοσιεύσεις του για τις ευθύνες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική – η μία εκ των οποίων ήταν παρουσίαση δημοσιευμάτων. Μόνο μετά από ειδοποίησή μας στην αρμόδια μη αυτοματοποιημένηυπηρεσία του facebook (στην οποία συνεργάτες του εξετάζουν προσωπικά την αλήθεια των εκατέρωθεν ισχυρισμών) κάποιες από της αναρτήσεις μας επανήλθαν κερδίζοντας την αποδοχή του κοινού.
Η λογική των μαζικών tweets
Για τους μή μυημένου νους στα social media, το twitter  κινείται με τη λογική των “trends” και των “hot topics”. Ta trends εξαρτώνται από τον όγκο των tweets και των retweets για ένα θέμα και την ταχύτητα με την οποία αναπαράγονται. Επειδή ένα ή δύο λογαριασμοί δεν είναι αρκετοί για να δημιουργήσουν trend, στους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς δημιουργούνται τη στιγμή της “άμεσης δράσης” εκατοντάδες ψεύτικοι λογαριασμοί με τη χρήση ενός ή λίγων gmail.

Επειδή όμως κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο, υπάρχουν οι τεχνικές διαδικασίες να ανακαλυφθεί το σκηνικό αυτό. Κάπως έτσι την πάτησε και το παρακράτος. Και αποκαλύφθηκε.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ Δήμητρας Κρουστάλλη
 


https://gregordergrieche.blogspot.com/2018/08/93000-tweets.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου