Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Κουτσούμπας: Η εξέλιξη σειράς ζητημάτων προδιαγράφεται δυσμενής για τον λαό

Κουτσούμπας: Η εξέλιξη σειράς ζητημάτων προδιαγράφεται δυσμενής για τον λαό

«Παρά το γεγονός ότι ως κόμμα είμαστε γενικά αισιόδοξοι και θέλουμε να δίνουμε στον λαό ελπίδα για να έχει κουράγιο και στήριγμα να αγωνιστεί, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η εξέλιξη σειράς ζητημάτων προδιαγράφεται δυσμενής για τον λαό» ανέφερε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


Ερωτηθείς σχετικά, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα πει τελικά «ναι» στις μέχρι τώρα απαιτήσεις των δανειστών για μείωση του αφορολόγητου ορίου και μείωση των συντάξεων, σημειώνοντας ότι «μένει να δούμε αν θα τα ψηφίσει η κυβέρνηση», καθώς, όπως είπε, από την κυβέρνηση έχουν ακουστεί και ακούγονται πολλά, αλλά «σε τελευταία ανάλυση βάζει την υπογραφή της στα αντιλαϊκά μέτρα».


Αναφορικά με το αν η κυβέρνηση δέχεται έξωθεν πιέσεις για τη λήψη τέτοιων μέτρων, τόνισε ότι η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τα συμφέροντα τμημάτων της άρχουσας τάξης της χώρας, ενίοτε και ολόκληρης της άρχουσας τάξης, προσθέτοντας ότι για παράδειγμα μπορεί να ζητηθεί κάτι από κάποιον μονοπωλιακό όμιλο της χώρας και στη συνέχεια αυτό να εμφανισθεί ως αίτημα των δανειστών.

«Η ελληνική αστική τάξη και η Ε.Ε. είναι νύχι-κρέας» ανέφερε χαρακτηριστικά.


http://www.zougla.gr/politiki/article/koutsoumpas-i-ekseliksi-siras-zitimaton-prodiagrafete-dismenis-gia-to-lao-1408379

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου