Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

(Χωρίς σχόλια για τον ρωσικό ιμπεριαλισμό)! Ρωσία και Τουρκία καλούν τις ΗΠΑ αλλά εξαιρούν Κούρδους στις διαπραγματεύσεις για Συρία

ρωσία

Έκκληση προς τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν στις συνομιλίες για το Συριακό, έκαναν Τουρκία και Ρωσία προς τον εκπρόσωπο του αμερικανικού State Department που θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, την Αστάνα O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Melvut Cavusoglu δήλωσε ότι έχει αποφασίσει μαζί με το Ρώσο ομόλογό του, Sergei Lavrov να προσκαλέσει τις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, τόνισε ότι δε θα δεχτεί τη συμμετοχή των Κούρδων μαχητών στις συνομιλίες αυτές.
Υπέρ της συνόδου στην Αστάνα η HNC.
Η Υψηλή Επιτροπή Διαπραγματεύσεων για τη Συρία (HNC) δήλωσε σε ανακοίνωσή της, ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες για τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.
Η ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι η HNC θεωρεί την αναφερόμενη διάσκεψη ως ένα προκαταρκτικό βήμα για τον επόμενο γύρο πολιτικών συνομιλιών στη Γενεύη, το Φεβρουάριο.
Η Iskra θεωρεί μεγάλο λάθος την τυχόν μη πρόσκληση των Κούρδων στις διαπραγματεύσεις για τη Συρία.
Η Ρωσία δεν πρέπει να υποκύψει στις πιέσεις της Τουρκίας για τη μη κλήση των Κούρδων, χωρίς τους οποίους δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνευση στην περιοχή.
Σε κάθε περίπτωση οι Κούρδοι πρέπει να είναι παρόντες στις συνομιλίες της Γενεύης.
http://www.iskra.gr/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου