Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Του κατά Χιώτη ψέμα το ανάγνωσμα.


Γράφει ο mitsos175

Παραδέχτηκε πως έκανε "λάθος" ο δημοσιογράφος διευθυντής του Βήμα FM, Βασίλης Χιώτης, μία ημέρα μετά την παραίτησή του από τον ΔΟΛ. Είχε ισχυριστεί ψευδώς, ότι το σπίτι, που δήλωσε o Αλέξης Τσίπρας στο πόθεν έσχες του, το αγόρασε σε πλειστηριασμό.
Αυτό προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο έκανε λόγο για "δημοσιογραφική αλητεία" ενώ διευκρίνισε, πως ο Αλέξης Τσίπρας μένει στο ενοίκιο σε διαμέρισμα στην Κυψέλη και πως το σπίτι που δηλώνει στο πόθεν έσχες είναι "το πατρικό του στους Αμπελόκηπους", το σπίτι που γεννήθηκε και του μεταβιβάστηκε.



Ο Χιώτης είπε πως είχε "κακή πληροφόρηση". Τρίχες! Γνωρίζει, ότι σαν δημοσιογράφος έπρεπε πρώτα να ελέγξει και μετά να πει. Άλλωστε το ταλέντο δε χάνεται. Πληροφορίες λένε ότι θα βρει στέγη αλλού. Θα του πρότεινα να πάει στο Hollywood, έχουν ξεμείνει από ιδέες και θέλουν κάποιον να γράφει παραμύθια.

Πίσω από τα φριχτά ψέματα κρύβεται μια τρομακτικότερη αλήθεια. Η πραγματικότητα για τον πρωθυπουργό είναι ακόμα πιο ζοφερή. Ο "κόφτης" του κόβει αυτόματα μισθούς - συντάξεις. Περιορίζει χωρίς δεύτερη κουβέντα τις αναγκαίες δαπάνες στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στην Υγεία - Πρόνοια και την Παιδεία. Αυτό δεν παίρνει καμία διάψευση. Μια νέα επίθεση των τοκογλύφων για πλιάτσικο βρίσκει " ορθάνοικτες πύλες " και "λευκές σημαίες" από αυτόν που εκλέχθηκε για να τους σταματήσει, για να δώσει "μάχη". Μάχεται τώρα μαζί τους, εναντίον όλων μας, όπως οι προηγούμενοι.

Ο Μητσοτάκης έκανε χειρότερα με το πόθεν αίσχος του. Δεν έβαλε με αστεία δικαιολογία την περιουσία της γυναίκας του, προφανώς για να μην επιβεβαιώσει αυτή τη φορά κάποια δημοσιεύματα από πραγματικά μαχόμενους δημοσιογράφους.

Όμως η αντιπαράθεση αντιπολίτευσης - κυβέρνησης είναι σικέ, απάτη. Ένας άθλιος αποπροσανατολισμός. Επαναλαμβάνουμε ότι παίζεται ένα βρώμικο επικοινωνιακό παιχνίδι. Επικεντρώνονται σε επουσιώδη κι όχι στα ουσιαστικά. Γιατί η αντιπολιτευόμενη - συμπολίτευση θα έκανε ακριβώς τα ίδια, αν ήταν κυβέρνηση. Περικοπές, φόρους απολύσεις. Θα έπεφτε με τα μούτρα στο φαΐ.
 Όχι ότι τώρα δεν τρώνε, τον αγλέουρα καταβροχθίζουν, αλλά είναι διαφορετικό να έχουν αυτοί την "κουτάλα". Βάζουν μεγαλύτερη "μερίδα". Οι ορδές των βαφτιστηριών και των κουμπάρων περιμένουν τη στιγμή που ο γιος του Δράκουλα θα ανασκολοπίσει τους παλιούς διορισμένους από το ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, φωνάζοντας "γιούρια", ώστε να καταλάβουν τις θέσεις - φιλέτα.

Είναι ίδιοι στα βασικά, γι αυτό επικεντρώνονται στα επιμέρους. Ποιός είναι ψηλότερος, ποιός φορά γραβάτα και τι χρώμα! Δεν είναι ένα κόμμα, αν και πιστεύουν ακριβώς τα ίδια, μόνο και μόνο γιατί δεν τα βρίσκουν στη μοιρασιά. Και γιατί πρέπει να πουλήσουν φύκια, παραμύθι, για να εγκλωβίσουν τους ψηφοφόρους. Για θυμηθείτε πόσο λυσσασμένα πολεμούσε η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες και πόσο αρμονικά συνεργάστηκαν στο τέλος, εις βάρος μας φυσικά.

Και τώρα η αντιπαράθεση δεν γίνεται επί της ουσίας, για την πολιτική που ακολουθείται. Πρέπει να βρεθούν διαφορές και μάλιστα τέτοιες, ώστε να στραφεί η προσοχή από την πραγματική κατάσταση, από την κόλαση που ζούμε, και που ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί εγκληματίες, είναι απολύτως υπεύθυνοι. Γι' αυτά τα ψέματα. Όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα τόση μεγαλύτερη εντύπωση κάνει. Αλλά πάντα έχει κοντά ποδάρια. Δυστυχώς γι' αυτούς είναι τέτοια η καθημερινότητα, που τίποτα δεν σώζει τους κρυφούς συνέταιρους από την οργή μας. Οργή που μεγαλώνει και θα ξεσπάσει πολύ σύντομα...


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_62.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου