Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΡΑΣΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

(Τετ. 7/10/15 - 18:00)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΡΤ3
Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε την Τετάρτη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 και στους δημοσιογράφους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή οΠαναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι “το θέαμα της κυβέρνησης στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων είναι θλιβερό. Αγνώριστο σε σχέση με τις ενθουσιώδεις και ελπιδοφόρες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μόλις προ οκταμήνου. Βλέπουμε στη Βουλή μια μνημονιακήκυβερνητική πασαρέλα που ξεκίνησε με τον πρωθυπουργό και συνεχίστηκε με τους πολυάριθμους υπουργούς. Μόνιμο στοιχείο όλων των ομιλιών είναι οι διαβεβαιώσεις πιστής εφαρμογής τουμνημονίου, δηλαδή της άγριας, ακραίας και εξουθενωτικής λιτότητας. Όλοι μαζί στην κυβέρνηση μοιάζουν πρόωρα πολιτικά γερασμένοι. Δίνουν την εντύπωση ότι κουβαλάνε επί χρόνια στην πλάτη τους τα βάρη των μνημονίων. Δεν έχουν να πουν ή να προτείνουν τίποτα το καινοτόμο, το ριζοσπαστικό, το ελπιδοφόρο. Η εξουσία έχει γίνει αυτοσκοπός τους”.  
Με τα μνημόνια, όμως, προσέθεσε ο Παναγ. Λαφαζάνης “δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση αλλά βαδίζουμε στην καταστροφή. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2016 προβλέπεται ύφεση και το2015 και το 2016. Η Ελλάδα σπάει όλα τα ρεκόρ σε συνεχή διάρκεια βαθιάς ύφεσης. Δεν υπάρχει καμμία άλλη χώρα στον κόσμο που να γνώρισε σε ειρηνική περίοδο βαθιά συνεχή ύφεση, η οποία φτάνει τη δεκαετία και μπορεί να την ξεπεράσει κατά πολύ. Αυτός είναι ο εφιάλτης των μνημονίων”.  
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών τουΠειραιά και της Θεσσαλονίκης ισοδυναμεί με άλωση, εκποίηση και καταστροφή και των δύο μεγάλων αυτών πόλεων, για τις οποίες τα λιμάνια είναι η ψυχή τους. Ο Παναγ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι “ηΛΑ.Ε. ζητάει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την τύχη των λιμανιών στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν δημοκρατικά και κυρίαρχα και όχι μια μνημονιακή κυβέρνησηερήμην των πολιτών”.  
Τέλος, ο Παναγ. Λαφαζάνης με απάντηση του σε άλλη ερώτηση τόνισε ότι “η ΛΑ.Ε. είναι ένα μέτωποαριστερών προοδευτικών πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων ανοικτό στη συμμετοχή και άλλων κομμάτων, οργανώσεων ή κινήσεων σε αυτό ή στη συνεργασία και συμπόρευση μαζί του.  
Απευθυνόμαστε σε όλο το φάσμα του αριστερού προοδευτικού χώρου και θέλουμε τη μετεκλογική συνάντηση και συνεργασία μαζί τους για να σπάσουμε το μνημονιακό τείχος.Κυρίως, όμως, η προσπάθεια της ΛΑ.Ε. είναι στραμμένη στην κοινωνία, στους κοινωνικούς αγώνεςκαι τα κοινωνικά κινήματα, διότι από δω μπορεί να προκύψουν θετικές πολιτικές εξελίξεις και όχι από μια Βουλή όπου κυριαρχεί μια μεγάλη μνημονιακή πλειοψηφία “πολιτικών υπαλλήλων” των “θεσμών” και της “τροϊκάνής επιτροπείας”.  
''Θα προχωρήσουμε, σημείωσε ο Παναγ. Λαφαζάνης, με αυτές τις κατευθύνσεις “σε Πανελλαδική Σύσκεψη της ΛΑ.Ε. στις αρχές Νοέμβρη, η οποία θα είναι σημαντικός σταθμός για την πορεία μας και στη συνέχεια στις αρχές του νέου χρόνου σε Ιδρυτικό Συνέδριο. Η ΛΑ.Ε. μπορεί να μην μπήκε στη Βουλή αλλά συγκροτείται και οργανώνεται για μια μεγάλη ανατρεπτική πολιτική αντεπίθεση''.
Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22339:lafazanis-ert3&catid=83:aristera&Itemid=200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου