Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

(Πολύ βολικά τα νέα περι τρμοκρατίας για την καταρρέουσα Κυβέρνηση); Κικίλιας: Στόχος των τρομοκρατών ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης


 "Είχα επισημάνει ότι απαιτείται επαγρύπνηση και σοβαρότητα μετά τη σύλληψη Μαζιώτη. Οι έρευνες διεξάγονταν υπό πλήρη μυστικότητα και είχε ενημέρωση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Συνελήφθη 30χρονος που έμπαινε σε γκαράζ στο οποίο βρέθηκαν και αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη.
Σε ιδιόχειρες σημειώσεις του υπήρχαν αναλυτικές αναφορές για τον Ευάγγελο Μαρινάκη, Θεόδωρο Φέσσα και τηλέφωνα της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόεδρος της οποίας είναι ο Θεόδωρος Βενιάμης.
Βρέθηκαν ακόμα αναφορές στη Νέα Δημοκρατία, τις εταιρείες Siemens και Capital, αλλά και αποκόμματα εφημερίδων από συγκεκριμένα γεγονότα.
Υπήρχε συγκεκριμένη αναφορά στις 3 Οκτωβρίου για πρόβα και στις 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα" σημείωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως Βασίλης Κικίλιας.
Σύμφωνα με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από την έρευνα στο γκαράζ και βρέθηκε σχάρα αυτοκινήτου, κλειδιά αυτοκινήτου που είχε κλαπεί και χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Από την έρευνα βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη. Είχαμε υφαρπαγή της ταυτότητας Έλληνα πολίτη. Όταν πλησίασε ο νεαρός, έγινε προσπάθεια αντίστασης αλλά ακινητοποιήθηκε.
Έφερε σακίδιο πλάτης που είχε διάφορα αντικείμενα, καθώς και ένα μπλοκ με ιδιόχειρες σημειώσεις.
Ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα του λιμανιού του Πειραιά. Το πλέον ανησυχητικό η σημείωση ότι στις 3/10 ήταν πρόβα και στις 4/10 θα ακολουθούσε χτύπημα.
Υπάρχει ένα καταγεγραμμένο δρομολόγιο διάρκειας 16 λεπτών. Εκεί κοντά είναι και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Το άτομο συνελήφθη και κατηγορείται για αντίσταση, κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή και κατασκευή από κοινού εκρηκτικών μηχανισμών.
Σε σημείωση υπήρχε ιδιόχειρη σημείωση για φιάλες οξυγόνου και ασετυλίνη, ένωση που φέρει χειρότερο από έκρηξη αποτέλεσμα".
Ο νεαρός είναι πρωτοεμφανιζόμενος στον χώρο και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές, ενώ αρνείται να μιλήσει και να δώσει ονόματα.
Αν δοθεί η σχετική εισαγγελική εντολή, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/kikilias_stoxos_twn_tromokratwn_o_efoplisths_vaggelhs_marinakhs.3059887.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου