Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

(Εξαιρετικό)! Όχι στην προβολή της ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ μέσα από δημοτικές υποδομές




Ενότητα, Ανατροπή & ΈργοΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
not-coca-colaΌχι στην προβολή της ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ μέσα από δημοτικές υποδομές
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30-9-2014, η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ Μαίρη Διακολιού, έκανε παρέμβαση με ανακοίνωση εκ μέρους της παράταξης αναφορικά με την επιλογή του Δημάρχου για ανάρτηση του λογοτύπου της εταιρείας ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε στο χώρο στάθμευσης και επί των δημοτικών ποδηλάτων, η οποία εξωραΐζει την εικόνα της εταιρείας αυτής στο ευρύ Μαρουσιώτικο κοινό, κλείνοντας τα μάτια στο γεγονός του ότι η συγκεκριμένη εταιρεία κλείνει την αλυσίδα παραγωγής της στην Ελλάδα μεταφέροντας το εργοστάσιό της από τη Θεσσαλονίκη στο εξωτερικό για να αυξήσει την κερδοφορία της λόγω του μικρότερου κόστους εργασίας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους και φυσικά με αντίκτυπο στην οικονομία της Χώρας μας.

Στo πλαίσιο της ανακοίνωσης αυτής, κάλεσε αφ’ ενός τον Δήμαρχο και το ΔΣ να παύσουν τη διαφήμισητης εταιρείας αυτής και αφ’ ετέρου τους πολίτες να δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους σ’ αυτήν την επιλογή.
Ο Δήμαρχος απάντησε, κάνοντας εκτενή αναφορά στην αξία των επενδύσεων, των χορηγιών και της χρήσης των ποδηλάτων με την ανάγκη συντήρησής τους και το ύψος του κόστους της. Επί της ουσίας της ανακοίνωσης, αρκέστηκε να πει ότι έμαθε μόλις πριν μία εβδομάδα για το θέμα των απολύσεων, ότι μέχρι τότε είχε τους ενδοιασμούς του για την διαφήμιση της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, μόνο για λόγους ανάγκης προώθησης υγιεινών προτύπων διατροφής και επιφυλάχθηκε ότι θα επανέλθει.
Η Μαίρη Διακολιού, παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά, τόνισε ότι δεν παραγνωρίζει την αξία των επενδύσεων και χορηγιών εφόσον γίνονται σε ένα πλαίσιο νομιμότητας, πλην όμως υπογράμμισε ότι το τυχόν μεγάλο ύψος συντήρησης των ποδηλάτων δεν σχετίζεται επί της ουσίας με το αντικείμενο της ανακοίνωσης που θέτει ένα ζήτημα καθαρά ηθικό: “Νωρίτερα μιλήσατε για τη βιοθεωρία και κοσμοθεωρία του καθενός” είπε, απευθυνόμενη στο Δήμαρχο. “Η δική μου είναι ότι δεν παραμερίζω τις αρχές και την ανθρωπιά μου για κανένα αντάλλαγμα, όσο κι αν είναι αυτό. Εύχομαι να αποδειχθεί, όταν θα επανέλθετε στο θέμα, ότι μοιραζόμαστε την ίδια”.

Παραθέτουμε το κείμενο της ανακοίνωσης:
Η παράταξή μας, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ, δηλώνει την αντίθεσή της στην προβολή της εταιρείας COCA COLA – 3Ε από το Δήμο Αμαρουσίου σε κεντρικό σημείο της πόλης μας. Συγκεκριμένα, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην εμφανή ανάρτηση του λογοτύπου της ανωτέρω εταιρείας στο δημοτικό χώρο στάθμευσης αλλά και επί των δημοτικών ποδηλάτων που βρίσκονται στην οδό Βασ. Σοφίας, με την αιτιολογία ότι η εν λόγω εταιρεία είναι χορηγός για τη συντήρηση των ποδηλάτων του Δήμου.
Είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι η συγκεκριμένη εταιρεία κλείνει την αλυσίδα παραγωγής της στην Ελλάδα μεταφέροντας το εργοστάσιό της από τη Θεσσαλονίκη στο εξωτερικό για να αυξήσει την κερδοφορία της λόγω του μικρότερου κόστους εργασίας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους και φυσικά με αντίκτυπο στην οικονομία της Χώρας μας.
Απέναντι σ’ αυτήν την πρακτική κερδοσκοπίας, οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε μία σειρά κινητοποιήσεων, προτείνοντας στο κίνημα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί στο πλευρό τους, την υπογραφή στο ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απόλυσή τους που αναρτάται στο site www.elastithesitous.gr, το μποϋκοτάζ όλων των προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρείας (3Ε), γεγονός για το οποίο η εταιρία αυτή, αντίθετα προς κάθε έννοια εταιρικής ευθύνης, στράφηκε με αγωγή εναντίον κάποιων απ’ αυτούς διεκδικώντας δυσθεώρητα ποσά!
Εμείς, συμπαραστεκόμενοι στο δίκαιο αγώνα τους, δεν μπορούμε ούτε να υιοθετούμε, ούτε να κλείνουμε τα μάτια στις απόπειρες εξωραϊσμού της εικόνας της εταιρείας αυτής, ιδιαίτερα όταν αυτές γίνονται σε χώρο και σε μέσα που είναι δημοτικά, δηλαδή ανήκουν σε όλους μας.
Καλούμε το Δήμαρχο και το ΔΣ, σε ένδειξη κοινωνικής ευαισθησίας, να σταματήσει να διαφημίζει την Coca Cola και την 3 Ε.
Καλούμε όλο το λαό του Δήμου μας, κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο και κάθε δοκιμαζόμενο από τις τροϊκανές, κυβερνητικές και κεφαλαιοκρατικές πολιτικές να δηλώσει έμπρακτα την αποδοκιμασία του στην επιλογή του Δημάρχου να προβάλλει την εταιρεία, αλλά και στην ίδια την εταιρεία που στο βωμό του κέρδους θυσιάζει το δικαίωμα στην εργασία και τελικά στη ζωή εκατοντάδων συνανθρώπων μας…
Γιατί, στα ζητήματα ανθρωπιάς και αρχής δε χωρούν συμβιβασμοί, συναλλαγές και υλικά οφέλη. 

http://giatomarousi.gr/oxi-stin-proboli-tis-koka-kola-mesa-ap/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου