Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

(Κυρ. 04/10/14 – 19:19)
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΝΙΚΗ
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ*
Την Τετάρτη (01/10) στα Τρίκαλα, είχαμε μιαλαμπρή νίκη του Λαού στα σκαλιά του Ειρηνοδικείου! Το συγκεντρωμένο πλήθος, διαδηλώνοντας και αντιδρώντας πολιτικά, οδήγησε στη ματαίωση των πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών περιουσιών. Η αρπακτική μανία των τραπεζών, του κράτους, τωνιδιωτών τοκογλύφων δεν πέρασε!

Μετά την αναιμική παρουσία πολιτών τις δύο τελευταίες Τετάρτες που είχαν ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν οι πλειστηριασμοί και συμπολίτες μας να χάσουν σπίτια και μαγαζιά, το ηθικό του κινήματος άρχισε να πέφτει. Σε πολλούς φαινόταν αδύνατο να επαναληφθεί το περυσινό μεγάλο Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών που είχε πετύχει τη ματαίωση όλων των πλειστηριασμών στα Τρίκαλα από τον Ιανουάριο μέχρι το περασμένο καλοκαίρι.
Σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Είχαμε ριζική αντιστροφή της κατάστασης, μαζικότητα και δυναμική που αιφνιδίασε τους πάντες κι έφερε τη νίκη. Νέοι διάσπαρτοι συναγωνιστές προσέτρεξανστον κοινό μας αγώνα. Κυρίως όμως ήρθαν οι υπέρτερες δυνάμεις του ΠΑΜΕ που άλλαξαν τα δεδομένα. Η συμβολή τους υπήρξε καθοριστική.
Με τέτοιες μαζικές λαϊκές συγκεντρώσεις και δεδομένη την αποφασιστικότητα για υπεράσπιση των λαϊκών περιουσιών από τα κοράκια, κανένας πλειστηριασμός ούτε στα Τρίκαλα ούτε πουθενά δεν πρόκειται να γίνει.
Καμιά Αστυνομία και κανένας Εισαγγελέας – ιδιαίτερα στα Τρίκαλα! – δεν είναι εύκολο να πάει κόντρα στον Λαό και να υπερασπιστεί μια άνομη εξουσία των ανόμων συμφερόντων. Είναι τέτοια η οργή του Λαού απ’ όσα παθαίνει κάθε μέρα που τυχόν συμπαράταξη οποιουδήποτε με το θλιβερό και απαξιωμένο πολιτικό προσωπικό του κατεστημένου δεν συγχωρείται!
Κανείς δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια και να μη βλέπει πως η λαϊκή οργή είναι βενζίνη χυμένη στους δρόμους!
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
Σήμερα αποδείχτηκε πως, όταν εξασφαλίζεται η ενότητα του κινήματος στη δράση, η νίκη είναι βέβαιη.
Σήμερα μέσα και έξω απ’ το Ειρηνοδικείο:
→ Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ, με αρκετά μέλη του, ήταν εκεί!
→ Η Λέσχη Εργασίας και Πολιτισμού ήταν εκεί!
→ Το ΠΑΜΕ, με ισχυρή παρουσία, ήταν εκεί!
→ Ο Λαός ήταν εκεί!
Σήμερα αποδείχτηκε πως το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών στα Τρίκαλα είναι ένα ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ που έχει καθήκον να το αγκαλιάσει και να το στηρίξει χωρίς φόβο και με πάθος κάθε ελεύθερος Τρικαλινός συμπολίτης μας που υποφέρει και καταδυναστεύεται απ’ τη βαρβαρότητα των μνημονίων και της τρόϊκας. Εδώ η αριστερή, δεξιά ή πασοκική προέλευση δεν έχει καμιά σημασία.
ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών είναι δίκαιο, νόμιμο και λαϊκό, γιατί υπερασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματα του λαού, δηλαδή τα σπίτια, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας του. Υπερασπίζεται εν τέλει την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του λαού. Η ανομία ανήκει στον εχθρό που επίμονα και παρατεταμένα δεν σέβεται και παραβιάζει ξετσίπωτα Σύνταγμα και νόμους, κανόνες και αρχές.
Κανένας φόβος απέναντι στ’ αρπακτικά, τους εκμεταλλευτές και τους δυνάστες του λαού! Ούτε στους θλιβερούς πολιτικούς υπηρέτες τους! Ο φόβος περνάει στη μεριά τους!
*Πηγή: sxedio-b.gr
Κυριακή 05 Οκτωβρίου 2014 

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17979:2014-10-05-16-21-15&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου