Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ.

ΉΤΑΝ ΟΛΑ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ.
Θέατρο, σε τρεις πράξεις, υψηλής υποκριτικής τέχνης, οι ..συνεστιάσεις του Euro group, με κύριο πιάτο την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους, και με επιδόρπιο την εκταμίευση της δόσης. Έπρεπε να πεισθούν, και επείσθησαν οι σκλάβοι, να εξακολουθήσουν με την θέληση τους να είναι σκλάβοι, πεινασμένοι, χωρίς επιλογές εργασίας, που είναι η ουσία της Δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς φιλότιμο.

Όλα ήταν προσυμφωνημένα, και η συμφωνία σφραγίστηκε με την επίσκεψη της Κυρίας Merkel στην Αθήνα. Από τον Σεπτέμβριο του 2012, γνώριζε το Υπ. Οικονομικών τα συμφωνηθέντα, και βάσει αυτών κατήρτισε το μεσοπρόθεσμο.
1: Το ποσό ολόκληρης της δόσης, σταδιακά από τον Ιούνιο, και με κεφάλαια του ΕΤΝΣ, βρίσκεται στα ταμεία των Εμπορικών Τραπεζών. Με την απόφαση αποδέσμευσης της δόσης, απλά μεταφέρεται η πίστωση από της Εμπορικές τράπεζες, στον κρατικό προϋπολογισμό. Μεταφέρεται το χρέος των εμπορικών τραπεζών προς το ΕΤΝΣ, από τις Εμπορικές Τράπεζες στο κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών.
2: Η κεφαλαιοποίηση των Εμπορικών τραπεζών έγινε τον Απρίλιο του 2012, με το ποσό των 25 δις, ευρώ, έναντι 29,5 δις, που ήταν οι συνολικές απώλειες των τραπεζών από τα δύο κουρέματα. Τον Σεπτέμβριο τα κεφάλαια τους ανέρχονταν στο 11,2% του ενεργητικού τους, έναντι 12,0% που είναι η υποχρέωσης τους. Όμως τα λοιπά περιουσιακά τους στοιχεία υποτιμήθηκα από την ΤΡΟΪΚΑ από 57,0 δις τον Ιανουάριο, σε 7,0 δις. περίπου τον Σεπτέμβριο. Το κενό καλύφθηκε από δάνεια, δια της Τράπεζας Ελλάδας, από το ΕΤΝΣ, τα οποία, κατά το υπερβάλλον τους μέρος, πρέπει να επιστραφούν μέχρι το τέλος του 2012. Αν τα ποσά αυτά τα επιστρέψουν οι τράπεζες, τότε οδηγούνται σε χρεοκοπία, με δυσμενέστατες συνέπειες για την Ελληνική οικονομία. Με την απελευθέρωση της δόσης, μεταφέρεται το χρέος των τραπεζών στο κράτος και αποφεύγεται η χρεοκοπία των τραπεζών.
3: Είναι πρόδηλο ότι με το Βενιζέλιο PSI, οι τράπεζες έδωσαν 29,5 δις. και λαμβάνουν 55,0 δις. και έτσι το χρέος της Ελλάδος καθίσταται.…. βιώσιμο. Αφού όμως οι επισφάλειες των εμπορικών τραπεζών καλύπτονται με χρήματα των φορολογουμένων, οι φορολογούμενοι έχουν δικαίωμα να απαιτήσουν ανάλογη μείωση των δανείων τους, για απόκτηση πρώτης κατοικίας.
4: Ο κ. Υπουργός Οικονομικών, στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου, που ψηφίστηκε από την Βουλή με 153 ψήφους, εκτιμά για το 2012, το προ παρεμβάσεων χρέος σε 399,2 δις. και το μετά παρεμβάσεων σε 379,0 δις., δηλαδή μειωμένο κατά 20,0 δις, ¨όση είναι δηλαδή και η προσδοκώμενη μείωση του χρέους, με την εξαγορά που αποφασίστηκε από το Euro group. ΑΡΑ ΓΝΩΡΖΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΒΡΙΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.
5: Κονταροχτυπήματα, για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους, στα Euro Group, μεταξύ ΔΝΤ και των εταίρων μας. Εμείς αμέτοχοι, δεν είχαμε το… δικαίωμα για να ομιλούμε, επειδή όλα ήταν προσυμφωνημένα με την κυρία Μέρκελ. Τίποτα δεν αφήσαμε στην τύχη του, ούτε και το ύψος της φορολογίας που θα πληρώνει ο υιός του 9χρονου εγγονού μου. ΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ!!! Για μήνες οι ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ μαζί με τους ειδικούς που τους συνόδευαν, και που τους πληρώνουμε εμείς, εξέταζαν την βιωσιμότητα του χρέους μας. Διακόπηκα τα Euro Group, για να ξαναμελετήσου την βιωσιμότητας μας, και δέχτηκα την πρόταση του κ. Στουρνάρα, ότι οι Έλληνες αντέχουμε τόσα και άλλα τόσα. Για τα μάτια όμως της βιωσιμότητας της τριμερούς διακυβέρνησης, αποφάσισαν επιμήκυνση της προσαρμογής χρέους κατά δύο χρόνια, τα οποία ισοδυναμούν με αύξηση της βιωσιμότητας της τριμερούς, κατά ΠΕΝΤΕ (5) μήνες.
6: ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ: Κριτήριο της βιωσιμότητας είναι το ύψος του χρέους ως προ το ΑΕΠ, που πρέπει να είναι 124% το 2022. Εξαρτάται δηλαδή, από μια προσδοκία, που είναι η μεταβολή του ΑΕΠ μέχρι το 2022, και από ένα γεγονός, που είναι το ύψος του ΑΕΠ το 2012. Η ΕΛΣΤΑΡ, εκτιμά το ΑΕΠ το 2011, σε 208 531 εκ. ευρώ, έναντι 226 685 εκ. ευρώ που εκτιμά το Υπ. Οικονομικών στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Για το 2012, με βάσει τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΡ το πρώτο 9μηνο του έτους, προκύπτει ΑΕΠ ίσον με 193 370 εκ. ευρώ, έναντι 228 400 που είναι η εκτίμηση του Υπ. Οικονομικών. Άρα, με βάσει τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΡΑΡ, που είναι υπερεκτιμημένες, το ποσοστό του χρέους ως προς το ΑΕΠ ανέρχεται το 2015 σε 164,8%, έναντι 139,5% που εκτιμά το Υπ. Οικονομικών. Τις εκτιμήσεις αυτές του ΥΠ. Οικονομικών τις ήξερε και τις αποδέχτηκε η …ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ ΤΡΟΪΚΑ, προκειμένου να εμφανιστεί το Ελληνικό χρέος σαν βιώσιμο, και να διευκολυνθεί η λήψη εξοντωτικών μέτρων κατά των πολιτών.
7: Την τριετία 2012-2015, το Υπ. Οικονομικών εκτιμά ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ 10, 2%, ( 3,3% κατά μέσο όρο ετησίως) όταν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί εκτιμούν ότι και το 2014 η οικονομία θα βρίσκεται σε ύφεση. Για να επαληθευτούν οι εκτιμήσεις του Υπ. Οικονομικών, θα πρέπει το 2015 (με μετριοπαθείς εκτιμήσεις), το ΑΕΠ να αυξηθεί κατά 17,0%!!!!!!!
8: Την περίοδο 2011-2015, το σωρευτικό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης ( μετά τις εξοντωτικές παρεμβάσεις) εκτιμάται, στο μεσοπρόθεσμο, σε 66 924 εκ., και το σωρευτικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, εκτιμάται σε 29 949 δις.. Η μείωση αυτή , προέρχεται από πλεόνασμα των ΟΚΑ Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά τις παρεμβάσεις, ύψους 31 312 εκ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 3 766 εκ. που θα ήταν χωρίς τις παρεμβάσεις, χωρίς τις νέες περικοπές και τις αυξήσεις των φόρων. Το θαύμα αυτό θα επιτευχθεί μετά τις περικοπές των επιχορηγήσεων των ασφαλιστικών ταμείων κατά 4 520 εκ. ευρώ, προφανώς γιατί αναμένεται αύξηση των εσόδων των ταμείων κατά 30,0%!!! Περίπου, σαν αποτέλεσμα αύξησης της απασχόλησης!!! Και των εισφορών, ασφαλώς, ασφαλώς. Αναμένονται ακόμη και αποκρατικοποιήσεις ύψους 50,0 δις. ευρώ!!! Τι θα πουλήσου:
ΕΥΧΗ: Ευχόμεθα ολόψυχα, η τριμερής διακυβέρνηση να επιτύχει το θαύμα, όμοιο του οποίου είναι ο πολλαπλασιασμός των πέντε άρτων και των επτά ιχθύων από τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, και ο κ. Υπ. Των Οικονομικών να ανακηρυχτεί από την εκκλησία μας σε ΌΣΙΟ.
ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Αν ο ΘΕΟΣ αγαπούσε τον κ. Σαμαρά, δεν θα κέρδιζε τις εκλογές. Συνεπώς δεν αναμένονται θαύματα και το ποσοστό του χρέους ως προς το ΑΕΠ, με αισιόδοξες εκτιμήσεις, αναμένεται να κυμανθεί, ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, στο 178,0% του ΑΕΠ, το 2015, και με τις προϋποθέσεις ότι θα επιτύχει η εξαγορά χρέους, η μείωση επιτοκίων κλπ..Αντικειμενικά το χρέος δεν είναι βιώσιμο, όπως δεν είναι βιώσιμες και οι παρεμβάσεις στο διαδίκτυο.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Προσφέρεται ψεύτικη ελπίδα, με αντικειμενικό σκοπό την ανοχή των πολιτών στην συνεχή λήψη εξοντωτικών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, τα οποία προαποφασίστηκα, θεσμοθετήθηκαν, και από τον Μάρτιο θα ορχήσου να κάνουν την εμφάνιση τους με την μορφή των διορθωτικών μέτρων.
Ανακοίνωση και ψήφιση από την Βουλή νέων μέτρων, Νέα …. Κονταροχτυπήματα με την ΤΡΟΪΚΑ, και νέες συνεστιάσεις του Euro Group για το Ελληνικό χρέος, μόνο κατ’ επίφαση πιθανό να υπάρξουν. Ο όρος που αποδέχτηκε η τριμερής διακυβέρνηση σε κάθε αστοχία των προϋπολογισθέντων, θα λαμβάνονται άμεσα διορθωτικά μέτρα, παρέχει την δυνατότητα, με Υπουργικές αποφάσεις ή διατάγματα, να αυξάνονται φόροι και να περικόπτονται εισοδήματα.
ΕΞΟΝΤΩΝΟΥ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΛΟΓΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΛΟΣ,
Εμείς, για τρία χρόνια και άλλα δώδεκα με την επίσημη ιδιότητα μας, και με μόνο κίνητρο την αγάπη μας για την πατρίδα και τον άνθρωπο, αναλύουμε, διαπιστώνουμε, επισημαίνουμε, προειδοποιούμε, οικτρά απογοητευόμαστε. Τονίσαμε και εμμένουμε, Η ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΚΛΑΨΕ ΕΛΛΑΔΑ ή ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ. 

http://www.zougla.gr/blog/article/641426

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου