Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τέλος στο αφορολόγητο των παιδιών



Διάταξη που θα καταργεί πλήρως το ειδικό αφορολόγητο για τα παιδιά θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, η κυβέρνηση επιδιώκει να σταματήσει η οικονομική ενίσχυση των πολύτεκνων με μεγάλο εισόδημα καθώς και να γίνει πιο ορθολογική και δίκαια διαχείριση των πόρων για την κοινωνική πολιτική.
Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Στουρνάρας είπε πως στην θέση του αφορολόγητου που καταργείται, θεσπίζεται ένα ειδικό επίδομα που θα δίνεται στις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη και θα καταβάλλεται με βάση οικονομικά, κοινωνικά και άλλα κριτήρια, ανεξαρτήτως αν έχουν ένα, δύο ή περισσότερα παιδιά.
Από τη πλευρά του, διευκρινίσεις για το θέμα έδωσε ο επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Π. Τσακλόγλου, ο οποίος είπε ότι με το νέο σύστημα θα πάψει η ενίσχυση πλούσιων πολύτεκνων και η λιγοστοί πόροι που υπάρχουν πλέον στην οικονομία για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής θα δίνονται με περισσότερο στοχευμένο και αποτελεσματικό τρόπο.
Τέλος, ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα δοθεί σήμερα ή αύριο σε διαβούλευση και αμέσως μετά θα κατατεθεί στην Βουλή.
Προ των πυλών ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη
Εν τω μεταξύ νέα ρύθμιση για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.
Πρόκειται για βελτίωση της υπάρχουσας ρύθμισης και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής σε 30 μηνιαίες δόσεις από 10-15, ανάλογα με την περίπτωση που ισχύει σήμερα. Η ελάχιστη δόση φαίνεται πάντως να παραμένει στα 300€.
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/telos_sto_aforologhto_twn_paidiwn.2030391.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου