Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Φοβού το κίνημα... «δεν υποβάλω τη φορολογική μου δήλωση»



Σε ρυθμίσεις για την εξόφληση των ποσών που θα προκύψουν από τα χρεωστικά εκκαθαριστικά της Εφορίας προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει έσοδα για το επόμενο κρίσιμο 6μηνο.


Ο αρχικός σχεδιασμός για την καταβολή των οφειλομένων σε τρεις δόσεις αλλάζει, με τις έξι δόσεις να είναι ο πιθανότερος αριθμός, προκειμένου να πειστούν με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι να... υποβάλουν τη δήλωση εισοδήματος για το 2012.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, μόλις 1 στους 3 φορολογούμενους έχει υποβάλει δήλωση, 17 ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή των φετινών δηλώσεων και μία μόλις εργάσιμη ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής χειρόγραφων δηλώσεων. Συγκεκριμένα, μόνο 1,9 εκατ. δηλώσεις, επί συνόλου 5,7 εκατ., έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται ότι οι ανείσπρακτες οφειλές υπερβαίνουν ήδη τα 45 δισ. ευρώ και στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει έντονη ανησυχία για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς οφειλετών στο πλαίσιο ενός κινήματος... «δεν υποβάλω τη φορολογική μου δήλωση» λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

fovou-to-kinima-den-ipovalo-ti-forologiki-mou-dilosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου