Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Συνέχεια Δίκης ΣΠΦ (Β΄ Χαλανδρίου) - 22η συνεδρίαση Παρασκευή, 29.6.12
Ούτε στη σημερινή συνεδρίαση αποφεύχθησαν οι εντάσεις, με πρωταγωνιστή και πάλι τον πρόεδρο του τρομοδικείου Χ. Βρυνιώτη, ο οποίος κάποια στιγμή ακούστηκε να λέει ότι υπάρχει και το προηγούμενο, με τα μέλη της ΣΠΦ που δικάστηκαν ερήμην! Τι εννοείτε;


>Μας απειλείτε; παρενέβη αμέσως ο Χρ. Τσάκαλος, αναγκάζοντας τον πρόεδρο να ανακρούσει πρύμναν, δηλώνοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους. Τότε γιατί πέταξε αυτή την κουβέντα; Γιατί έχει μονίμως το άγχος να διεκπεραιώσει τη δίκη με fast track διαδικασίες κι επειδή αυτό δεν του βγήκε όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει, επανέρχεται συνεχώς, μολονότι η δίκη φτάνει στο τέλος της.

Στη συνεδρίαση διαβάστηκαν μια προκήρυξη της ΣΠΦ και η μπροσούρα που έχουν υπογράψει από τη φυλακή τα μέλη της ΣΠΦ, με τίτλο «Ο ήλιος θα συνεχίσει να ανατέλλει». Πρόκειται για το κείμενο που χρησιμοποιήθηκε για ν’ ασκηθούν διώξεις στα μέλη της ΣΠΦ (και σε άλλους συλληφθέντες) για πάνω από 200 ενέργειες της οργάνωσης, επειδή στο πρώτο μέρος της μπροσούρας υπάρχει ένα χρονικό των ενεργειών της ΣΠΦ, το οποίο συνέταξαν αλληλέγγυοι, μαζεύοντας υλικό από τον αστικό Τύπο και το Διαδίκτυο, όπως αναφέρεται στο προλογικό σημείωμα. Αυτή την 24σέλιδη μπροσούρα, που κυκλοφόρησε ευρέως, ανέσυρε ο εισαγγελέας από την καινούργια δικογραφία και την κατέστησε αναγνωστέα και σ’ αυτή τη δίκη. Πρόκειται για τη γνωστή ναζιστική λογική της συλλογικής ευθύνης. Εφόσον έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, βαφτίζονται φυσικοί αυτουργοί όλων των ενεργειών της, ακόμα και αν δεν υπάρχει ούτε υποψία σύνδεσης του καθένα και της καθεμιάς με οποιαδήποτε από τις ενέργειες. Το ίδιο το αστικό Ποινικό Δίκαιο κουρελιάζεται, προκειμένου να συντριβούν εκείνοι που έδρασαν βίαια ενάντια στο αστικό κράτος.

Επίσης, από τον συνήγορο Φρ. Ραγκούση υπεβλήθη μια σοβαρή ένσταση για την ανάγνωση εγγράφου που αναφέρεται στον έλεγχο DNA (αγνώστου ατόμου αναφέρει, δεδομένου ότι οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα). Ο συνήγορος ζήτησε να μη ληφθεί υπόψη το έγγραφο, διαφορετικά θα υποβάλει ένσταση απόλυτης ακυρότητας. Ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, στην οποία θ’ αρχίσουν και οι «απολογίες» των κατηγορούμενων.

Παρά την προσπάθεια προέδρου και εισαγγελέα να συντμήσουν τις ημερομηνίες, τα μέλη της ΣΠΦ υπήρξαν ανένδοτα στο δεκαήμερο που ζήτησαν για να προετοιμάσουν τις τοποθετήσεις τους (μια εβδομάδα προανήγγειλε ότι θα ζητήσει ο εισαγγελέας για τη δική του αγόρευση). Ετσι, η δίκη διακόπηκε για το πρωί της Τρίτης 10 Ιούλη.

πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17186&pos=4&cat_id=48

http://www.zougla.gr/blog/article/561972

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου