Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

(Χωρίς σχόλια)! Το “κρυφό” γερμανικό σχέδιο με Κίνα-Ρωσία για έξωση ΗΠΑ από ΕΕ!

 


 
 Η Γερμανία έχει αρχίσει μία μακρά και περίπλοκη διαδικασία για να αντικαταστήσει τελικά τις ΗΠΑ με την Κίνα και τη Ρωσία ως βασικούς συμμάχους

Και όμως βασικός στόχος της Γερμανίας είναι να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ με την Κίνα ως προνομιούχο σύμμαχο και οικονομικό εταίρο.
Αυτό υποστηρίζει ο γνωστός αναλυτής Pepe Escobar σε άρθρο του σχετικά με την επίσκεψη του Γερμανού καγκελαρίου Olaf Scholz στο Πεκίνο και τη συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping.


Τυπικά η συνάντηση των δύο ηγετών και βάσει του μηνύματος που εξέπεμψε το Γερμανικό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στο ταξίδι στην Κίνα είχε ως στόχο να καθορίσει ουσιαστικά τα προπαρασκευαστικά βήματα για την εκπόνηση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, με την Κίνα ως αγγελιοφόρο.
Όμως αυτό είναι εντελώς επιφανειακό και κρύβει την πραγματική αλήθεια.
Βερολίνο και Μόσχα διατηρούσαν ένα μυστικό κανάλι επικοινωνίας –μέσω επιχειρηματικών συνομιλιών– μέχρι τη στιγμή που οι απελπισμένοι… συνήθεις ύποπτοι (σ.σ.ΗΠΑ – Βρετανία), αποφάσισαν να ανατινάξουν τους αγωγούς Nord Streams.
Εξάλλου υπάρχει ως στοιχείο το διαβόητο πλέον SMS από το iPhone της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Liz Truss στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Anthony Blinken, ένα λεπτό μετά τις εκρήξεις: «Έγινε».

Η ουσία της υπόθεσης

Αλλά υπάρχει και άλλη ουσία στο ταξίδι Scholz, γράφει ο Escobar.
Η Γερμανία έχει αρχίσει μία μακρά και περίπλοκη διαδικασία για να αντικαταστήσει τελικά τις ΗΠΑ με την Κίνα ως βασικό σύμμαχο.
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το σημαντικότερο επενδυτικό σχέδιο της Κίνας στην ΕΕ (Belt Road Initiative) καταλήγει στην Κοιλάδα του Ρουρ στη Γερμανία.
Σύμφωνα με γερμανική επιχειρηματική πηγή, «αν αυτή η προσπάθεια είναι επιτυχής, τότε η Γερμανία, η Κίνα και η Ρωσία μπορούν να συμμαχήσουν και να διώξουν τις ΗΠΑ από την Ευρώπη».

Το κερασάκι στην τούρτα

«Ο Olaf Scholz συνοδευόταν σε αυτό το ταξίδι από Γερμανούς βιομήχανους που ουσιαστικά ελέγχουν τη Γερμανία και δεν πρόκειται να παρακολουθήσουν την αυτοκαταστροφή τους », δήλωσε άλλη γερμανική επιχειρηματική πηγή.
Η Μόσχα γνωρίζει πολύ καλά τον ιμπεριαλιστικό στόχο των ΗΠΑ: μία ΕΕ, η θα οποία περιορίζεται στον ρόλο του πλήρως κυριαρχούμενου –και αποβιομηχανοποιημένου– υποτελούς, που ασκεί μηδενική κυριαρχία.

Το τέλος της αυτοκρατορίας

Επιπλέον, η Κίνα δεν έχει δώσει καμία ένδειξη ότι οι τεράστιες εμπορικές της σχέσεις με τη Γερμανία και την ΕΕ πρόκειται να χαθούν.
Ο ίδιος ο Scholz, μια μέρα πριν η γερμανική αποστολή φθάσει στο Πεκίνο, τόνισε στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ότι η Γερμανία δεν έχει καμία πρόθεση να αποσυνδεθεί από την Κίνα και δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί τις… «εκκλήσεις ορισμένων για απομόνωση της Κίνας».
Παράλληλα, ο Xi Jinping και το νέο Πολιτικό Γραφείο γνωρίζουν πολύ καλά τη θέση του Κρεμλίνου, που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά: παραμένουμε πάντα ανοιχτοί για διαπραγματεύσεις, όσο η Ουάσιγκτον αποφασίσει επιτέλους να μιλήσει για το τέλος της απεριόριστης επέκτασης του ΝΑΤΟ που διακατέχεται από ρωσοφοβία.
«Επομένως, η διαπραγμάτευση σημαίνει ότι η Αυτοκρατορία (ΗΠΑ) θα βάλει την υπογραφή της στην κόκκινη γραμμή, που έθεσε η Μόσχα την 1η Δεκεμβρίου 2021, με επίκεντρο το αδιαίρετο της ασφάλειας της Ρωσίας. Τουτέστιν τερματίζεται η επέκταση του ζωτικού χώρου των Αμερικανών στην πρώην ΕΣΣΔ.
Διαφορετικά δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση.
Και από την άλλη υπάρχει ο λομπίστας του στρατιωτικού κολοσσού «Raytheon» Lloyd Austin που είναι υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και ο οποίος προτρέπει τους Ουκρανούς να προχωρήσουν στην Kherson και αυτό καταδεικνύει πως δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση.
Θα μπορούσε, λοιπόν, όλο αυτό να είναι ο θεμέλιος λίθος του γεωπολιτικού/γεωοικονομικού διαδρόμου Βερολίνου-Μόσχας-Πεκίνου μέσω Ευρασίας; Αυτό θα σημαίνει και το τέλος της αμερικανικής αυτοκρατορίας», καταλήγει ο Escobar

https://iskra.gr/to-kryfo-germaniko-schedio-me-kina-rosia-gia-exosi-ipa-apo-ee/

1 σχόλιο: