Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Εμφύλιος στον ΠΑΟΚ- Οπαδοί του Δικεφάλου έκαναν ντου στα «κεντρικά» Θύρας 4- Τους χώρισαν τα ΜΑΤ Ο εμφύλιος στη Θεσσαλονίκη που δεν είδαν τα ΜΜΕ

 


Αδιανόητες εικόνες τα ξημερώματα της Κυριακής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί που χρειάστηκε η παρέμβαση των ΜΑΤ για να χωρίσει τους ΠΑΟΚτζήδες από τους… ΠΑΟΚτζήδες! 

Ναι, απίστευτο αλλά πραγματικό. Οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν επίθεση στα κεντρικά γραφεία της «Θύρας 4» που βρίσκονται στην «Παλαιών Πατρών».

Τα κίνητρα τους; Τυπικά άγνωστα. Σύμφωνα με την αστυνομία όμως δεν πρόκειται για κάτι λιγότερο από την συνέχεια μιας άλλης ιστορίας. Εκείνης που σόκαρε την Ελλάδα, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:16

Τα Λύκεια που έγιναν ορμητήριο από Ακροδεξιούς για να επιτεθούν σε φοιτητές που πραγματοποιούσαν αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Μιας υπόθεσης που έφερε την παρέμβαση ως και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πιστεύει η Αστυνομία ότι τα όσα έγιναν ξημερώματα Κυριακής, στην καρδιά της πόλης, έξω από τον πλέον κεντρικό σύνδεσμο της «Θύρας 4» έχουν την ίδια αφετηρία.

Από οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρίσκονται είτε από τη μια πλευρά, είτε από την άλλη σχηματίζοντας συνθήκες εμφυλίου.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:07

Δεκάδες επιτέθηκαν στον σύνδεσμο, κρατώντας λοστούς και ρόπαλα. Πολιορκώντας τα «κεντρικά» ως ότου –καθυστερημένα- παρέμβουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ για να σταματήσουν τις εχθροπραξίες. Και όλα αυτά μπροστά σε έκπληκτους περαστικούς. Ξαναλέμε πως η επίθεση έγινε σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ξημερώματα Κυριακής.

Αυτό που προκαλεί πάντως τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η σιωπή από τα ΜΜΕ. Όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο που ήδη κυκλοφορούν υπάρχει τόσος κόσμος συγκεντρωμένος στο κέντρο την ώρα της επίθεσης στην «Θύρα 4» που είναι απίθανο να μην είδαν, ή να μην άκουσαν οι ιστοσελίδες, τα ραδιόφωνα, και οι τηλεοράσεις.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης –και την σχετική δικογραφία-, τόσο ένας 30άχρονος ακροδεξιός που συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος μελών της ΚΝΕ, όσο και η ταυτοποίηση ακόμη τριών προσώπων επίσης ακροδεξιών αφορούν σε οργανωμένους οπαδούς του Πhttps://www.in.gr/2021/10/05/sports/emfylios-ston-paok-opadoi-tou-dikefalou-ekanan-ntou-sta-kentrika-thyras-4-tous-xorisan-ta-mat/ΑΟΚ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου