Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

(Oι Ρώσοι για να στηρίξουν τον φίλο τους Τραμπ προπαγανδίζουν την απειλή εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ)! Το βασικό όπλο χρησιμοποιήθηκε κατά του Προέδρου των ΗΠΑ. Προδίδεται μαζικά


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump. Φωτογραφία αρχείου

Η διαδικασία μομφής του Donald Trump βρίσκεται στην τελική ευθεία και σε αυτή την τελική πράξη της Αμερικανικής πολιτικής πολιτικής τραγωδίας το κύριο όπλο που τίθεται στη σκηνή με το οποίο θα προσπαθήσουν να αφαιρέσουν το αξίωμα του και πιθανώς την ελευθερία του Αμερικανού Προέδρου είναι η προδοσία: Οι πρώτοι προδότες μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών έχουν ήδη ανοίξει τα χαρτιά τους, έχοντας λάβει τον γενικό ενθουσιασμό των Αμερικανικών μέσων ενημέρωσης. Οι αποστάτες εξακολουθούν να είναι αδιαμφισβήτητα ανεπαρκείς για επιτυχή μομφή, και πρέπει να σημειωθεί η μαζική προδοσία των Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών το οποίο δεν είναι το πιθανότερο σενάριο, αλλά η Αμερικανική πολιτική μερικές φορές δείχνει αξιοσημείωτη μη προβλεψιμότητα ειδικά μετά την συγκλονιστική νίκη του Trump το 2016.


Η ουσία της κατάστασης: η διαδικασία μομφής στη Γερουσία των ΗΠΑ μοιάζει με μια πραγματική δίκη, στην οποία οι Γερουσιαστές ενεργούν ως ένορκοι, μια ομάδα συναδέλφων (από την κατώτερη κοινοβουλευτική ομάδα που έχουν ήδη ψηφίσει για επιβολή μομφής) παίζει ρόλο εισαγγελέων, και τον Πρόεδρο υπερασπίζεται μια ειδική ομάδα δικηγόρων. Το Αμερικανικό σύνταγμα περιγράφει τη διαδικασία μομφής με μάλλον ευρεία έννοια και κάθε φορά που η Γερουσία αντιμετωπίζει την ανάγκη να εξετάσει την περίπτωση κατάργησης του προέδρου, η πλειοψηφία της Γερουσίας αναπτύσσει μια σειρά διαδικαστικών κανόνων με τους οποίους γίνεται η διαδικασία. Οι κανόνες αυτοί εγκρίνονται στη συνέχεια με κοινή ψηφοφορία των Βουλευτών.

Το πρώτο στάδιο της προδοσίας του προέδρου έχει ήδη πραγματοποιηθεί: ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να ζητήσει από τη Γερουσία να ψηφίσει αμέσως για τη μομφή, δηλαδή να κηρύξει τις κατηγορίες απαράδεκτες, γεγονός που θα δικαιολογούσε αμέσως και πλήρως τον Donald Trump χωρίς χρονοβόρα συζήτηση και ακρόαση μαρτυριών. Αλλά αντί να διεξάγει μια αιφνιδιαστική διαδικασία και μια άμεση ψηφοφορία, η ηγεσία της Ρεπουμπλικανικής φατρίας στη Γερουσία αποφάσισε, ωστόσο, να οργανώσει μια ολοκληρωμένη «δίκη», ανοίγοντας έτσι ευκαιρίες για νέες προδοσίες.

Μια πιθανότητα ότι ο Πρόεδρος έχει προδοθεί οφείλεται στο ότι έχει ήδη προδοθεί δυο φορές το οποίο δίνει ιδιαίτερη ζωντάνια στην τρέχουσα κατάσταση. Η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές του Λευκού Οίκου, ανέφερε ότι η δολοφονία του Ιρανού Στρατηγού Σουλεϊμάνι, η οποία έβαλε τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν στο χείλος ενός πλήρους πολέμου, ήταν στην πραγματικότητα ένα είδος «πολιτικής δωροδοκίας» που ο Trump έδωσε στους Ρεπουμπλικανούς Γερουσιαστές σε αντάλλαγμα για τη στήριξη του κατά την διάρκεια της μομφής. Ο Σουλεϊμάνι είναι νεκρός και η δίωξη συνεχίζεται σύμφωνα με το σενάριο που είναι δυσμενές για τον πρόεδρο και αν οι πληροφορίες της The Wall Street Journal είναι σωστές αυτό σημαίνει ότι οι Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές που έλαβαν από τον Trump την επιθυμητή βίαιη ενέργεια εναντίον του Ιράν δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να «καταπνίξουν » ακριβώς στην αρχή την διαδικασία της Γερουσίας.

Την Τρίτη, θα αρχίσει η φάση της διαδικασίας της μομφής στην Γερουσία και “οι Εισαγγελείς του Κογκρέσου” έχουν ήδη υποβάλει την επίσημη κατηγορία τους. "Ο πρόεδρος Donald J. Trump χρησιμοποίησε επίσημες εξουσίες για να πιέσει την ξένη κυβέρνηση να επέμβει στις εκλογές στις ΗΠΑ για τα δικά του πολιτικά οφέλη και αργότερα προσπάθησε να αποκρύψει αυτό το σχέδιο σταματώντας το Κογκρέσο να διερευνά τις παραβιάσεις", ανέφερε το έγγραφο.

Είναι σημαντικό ότι η ομάδα αστέρων των δικηγόρων που υπερασπίζονται τον Trump στη Γερουσία συνέταξε μια επίσημη απάντηση σε αυτό το κατηγορητήριο σε ένα εξαιρετικά επιθετικό στυλ. Δεν προσπαθεί τόσο πολύ να δικαιολογήσει τον αρχηγό του κράτους, αλλά να αποδείξει ότι οι ίδιοι οι δημοκρατικοί εισαγγελείς είναι καπιταλιστές που σκοπεύουν να σφετεριστούν την εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, παίρνοντας την από τον Αμερικανικό λαό και τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο. «Η επίθεση που υποβάλλεται από τους Δημοκρατικούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι μια επικίνδυνη επίθεση στα δικαιώματα του Αμερικανικού λαού <.......> . Πρόκειται για μια απροκάλυπτη και παράνομη προσπάθεια να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών του 2016 και να παρέμβουν στις εκλογές του 2020, οι οποίες απέχουν αρκετούς μήνες". Με αυτόν τον τρόπο οι δικηγόροι του Trump έγραψαν στη νομική τους γνώμη.

Κρίνοντας από τους υπολογισμούς των Αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και τις δηλώσεις των ίδιων των γερουσιαστών, η ισορροπία της εξουσίας επί του παρόντος εξακολουθεί να κλίνει υπέρ του Donald Trump. Για την επιτυχή αντιμετώπιση, οι αντίπαλοι του προέδρου απαιτούν τα δύο τρίτα των ψήφων των παρόντων γερουσιαστών και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία στη Γερουσία: 53 στους εκατό. Το πρόβλημα του Προέδρου είναι ότι, σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα The Telegraph, τέσσερις Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές έχουν όντως στραφεί υπέρ της διαδικασίας της μομφής και είναι έτοιμοι να ψηφίσουν για μια ολοκληρωμένη διαδικασία, καθώς και για να καλέσουν στη Γερουσία ακόμη και εκείνους τους μάρτυρες δίωξης που δεν ακούστηκαν στο Κογκρέσο, για παράδειγμα, τον πρώην σύμβουλο του Trump για την εθνική ασφάλεια John Bolton. Δεδομένου ότι ο Μπόλτον εκδιώχθηκε από τον Λευκό Οίκο μετά από ένα τερατώδες σκάνδαλο και δεν του αρέσει πολύ του Trump, αυτός ο νέος μάρτυρας μπορεί να γίνει εξαιρετικά προβληματικός για τον Πρόεδρο.

Ανάκληση: οι διαδικαστικές διαδικασίες καθορίζονται με απλή πλειοψηφία, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και οι Δημοκρατικοί και οι σύμμαχοί τους μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων μπορεί να μην έχουν αρκετές ψήφους για να απομακρύνουν τον πρόεδρο από το αξίωμα. Ωστόσο, μπορεί να επαρκούν για να ελέγξουν πλήρως την πορεία της μομφής, συμπεριλαμβανομένης της παρεμπόδισης των μαρτύρων που θα βοηθούσαν τον Trump να κερδίσει πολιτικά σημεία. Για παράδειγμα, με τον τρόπο αυτό επιτρέπουν να καταθεσουν ο πατέρας και ο γιος Joe και Hunter Biden (που συμμετείχαν σε σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία), καθώς και την γεννημένη στην Ουκρανία πολιτική τεχνολόγο Αλεξάνδρα Salup η οποία συνέλεξε Ουκρανικό συμβιβαστικό υλικό (βρωμιά) για την ομάδα Τrump με εντολή του Δημοκρατικού Κόμματος το 2016 κατά την διάρκεια της εκλογικής εκστρατείας.

Όλα αυτά θα είναι μια μεγάλη νίκη για τους Δημοκρατικούς; Σίγουρα. Στη χειρότερη περίπτωση, ακόμη και αν η επίσημη κλήση μαρτύρων στη Γερουσία έχει αποκλειστεί, είναι φυσικά αδύνατο να «κλείσουν τα στόματα » των δικηγόρων του Trump στη Γερουσία και η τηλεοπτική εκπομπή του «δικαστηρίου της Γερουσίας» θα τους παράσχει στο μέγιστο κοινό καθόσον μπορούν να πουν σχεδόν όλη την ιστορία των συστημάτων διαφθοράς της κυβέρνησης Ομπάμα στη μετα-Μαϊντάν Ουκρανία. Πολύ δε περισσότερο επειδή υπάρχει κάτι παραπάνω από αρκετή βρωμιά αυτού του είδους (μόνο για μομφή ή άλλη παρόμοια ανωτέρα βία) για την ομάδα του Τραμπ.

Κρίνοντας από το γεγονός ότι τα συνοδευτικά υλικά για το "δικαστήριο της Γερουσίας", που συντάχθηκε από την επιτροπή πληροφοριών πιστή στον Trump, περιλαμβάνουν ήδη ολόκληρες βιντεοταινίες σχετικά με τις διεφθαρμένες σχέσεις της κυβέρνησης Ομπάμα, του Δημοκρατικού Κόμματος και των πολιτικών του Κιέβου, μπορούμε να περιμένουμε ότι παρόμοια υλικά θα παρουσιαστούν σε ένα ευρύτερο τηλεοπτικό κοινό με τρομερές συνέπειες για τον Μπάιντεν, το επίσημο Κιέβο, καθώς και πολλούς Ουκρανούς, καθώς και Αμερικανούς, καθώς και πολλούς Ουκρανούς, διπλωμάτες και πολιτικούς τεχνολόγους.

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της ψηφοφορίας επί διαδικαστικών θεμάτων και του αριθμού των προδότων μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών, ο σημαντικότερος παράγοντας στην πολιτική εξίσωση της μομφής παραμένει ότι η μομφή δεν είναι δημοφιλής μεταξύ των Αμερικανών ψηφοφόρων.
Δηλαδή, οι συντάκτες της ιδέας δεν μπόρεσαν να πείσουν τους απλούς Ρεπουμπλικάνους ότι ο Trump είχε πραγματικά διαπράξει κάποιο είδος εγκλήματος. Οι δικηγόροι του Trump έχουν ήδη κηρύξει τη μομφή ως μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν την εξουσία και να προσπαθήσουν να την τερματίσουν, το τελευταίο χαρτί του Αμερικανού προέδρου θα είναι ο εμφύλιος πόλεμος που είχε ήδη υπαινιχθεί στο Twitter νωρίτερα,, μεταξύ των συγκρουώμενων ελίτ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το πιθανότερο είναι ότι αυτός ο κίνδυνος θα σταματήσει τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές που είναι παθιασμένοι με το να ξεφορτωθούν έναν ενοχλητικό Πρόεδρο. Ακόμη και αυτοί δεν θέλουν να δουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στη φωτιά μιας πραγματικής σύγκρουσης δυνάμεων, στην οποία περίπου ίσα μέρη της αμερικανικής κοινωνίας θα πολεμήσουν για την εξουσία μέσω της ανοιχτής βίας.

https://ria.ru/20200120/1563604181.html

https://tokoutsavaki.blogspot.com/2020/01/blog-post_94.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου