Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

«Είμαστε κάθε λέξη από το μνημόνιο»...

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που είχε προκύψει από τις εκλογές του Γενάρη, είχε διαβεβαιώσει για την αμετάκλητη -όπως έλεγε- απόφασή του να τιμήσει στο σύνολό τους τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.



«Ο λαός- είχε πει τότε ο κ. Τσίπρας- δεν αντέχει άλλη ματαίωση και απογοήτευση μετά από 5 χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης»... Το τι συνέβη στη συνέχεια είναι γνωστό. Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Τσίπρας είχε πει κάτι ακόμα: «Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας και αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού. Το τι συνέβη στη συνέχεια, επίσης είναι γνωστό.

Με χαρακτηριστικότερο τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε το «Οχι» του δημοψηφίσματος, που παρά τις συνταγματικές προβλέψεις ότι το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος είναι δεσμευτικό για όλα τα κρατικά και κυβερνητικά όργανα, παρά και ενάντια στο Σύνταγμα, εκείνο το «Οχι» μετατράπηκε σε «Ναι»...

Στη συζήτηση εντός της εβδομάδας για τις προγραμματικές δηλώσεις της «νέας» κυβέρνησης δεν θα λείψουν, φυσικά, και πάλι τα μεγάλα λόγια.

Εντούτοις, τέτοιες «χοντράδες» σαν τις προηγούμενες, μάλλον θα αποφευχθούν. Ο λόγος είναι απλός και ο πρωθυπουργός θα μπορούσε -αν και θα το αποφύγει- να τον διατυπώσει ως εξής: «Είμαστε, πλέον, κάθε λέξη από το μνημόνιο αυτής της χώρας και αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους»..


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου