Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΣΕ "ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ" ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΣΔΟΕ!



ΣΔΟΕ: ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΔΕΙΑ!
...ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ...Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΣΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ!
Σε "μεγάλο αδελφό" εξελίσσεται το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς θα του παρέχεταιπρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων(!) θα έχει από την ερχόμενη Τρίτη και μάλιστα χωρίς να απαιτείται η έκδοση σχετικής εισαγγελικής διάταξης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι από τηνκεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ και δύο υπάλληλοι ανά περιφερειακή διεύθυνση θα έχουν άμεση πρόσβαση σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται σε 53 πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και σε κάθε κίνηση κεφαλαίων σε βάθος δεκαετίας.

Με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο το ΣΔΟΕ - σε περίπτωση έρευνας για φορολογικές παραβάσεις - έχει τη δυνατότητα να προχωρεί στην άρση του τραπεζικού απορρήτου των ελεγχόμενων προσώπων, χωρίς να απαιτείται να έχει προηγουμένως εξασφαλίσει την έκδοση σχετικής εισαγγελικής διάταξης, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ουσιαστικά το ΣΔΟΕ έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς από το 2002 και μετά ενώ μπορεί να«βλέπει» και όλες τις κινήσεις των λογαριασμών από το 2008 και μετά.
«Σε ένα τετράμηνο θα έχουν ανοίξει οι τραπεζικοί λογαριασμοί και των 2.062 φορολογουμένων της λίστας Λαγκάρντ. Αν μας ενισχύσουν με προσωπικό, σε έξι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί ο πλήρης έλεγχος πόθεν έσχες για όλους», τονίζουν στην εφημερίδα στελέχη του ΣΔΟΕ. Από την μία το ΣΔΟΕ αναλαμβάνει ρόλο "μεγάλου αδελφού" για τους μικροοφειλέτες με πρόσχημα τους εμπλεκόμενους στη Λίστα Λαγκάρντ και από την άλλη σε έξι μήνες (και αν...) θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος πόθεν έσχες όσων είναι στην λίστα Λαγκάρντ!
Την ίδια ώρα στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η διασταύρωση καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων των συγγενών του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, δίνοντας πλέον τις πρώτες σαφείς απαντήσεις για το αν τίθεται ζήτημα φοροδιαφυγής και κρυμμένου χρήματος.

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11344:megalo-adelfo-sdoe&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου