Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

10. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα.... Ο Εκδορεύς, ο φαρμακοποιός της γειτονιάς του Αδώνιδος Γεωργιάδη και 1.000 φίλοι της παρωδίας συνιστούν: Συριζαίοι, στηρίξτε, ψηφίστε Πολάκη!

 

the Muppet Show | UrbanLife.gr 

 Ο καλύτερος χορηγός... επικοινωνίας του Πολάκη  είναι ο Γεωργιάδης!

                                                                                  @

Γουστάρουμε  Γεωργιάδη... στο χρώμα του ψημένου αστακού!

                                                                                  @

Συριζαίοι, μη μας το χαλάσετε! Ανεβάστε επίπεδο στο... μάπα σώου σας!

                                                                                  @

Αναβαθμίσετε το γέλιο του λαού: Πολάκης Πρόεδρος ή Αντιπρόεδρος Σύριζα vs Γεωργιάδη Αντιπροέδρου και εν αναμονή υποψήφιος Προέδρος της ΝΔ!

 

9. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα.... Πασόκοι, δαγκωτό στον Ανδρουλάκη!

 Ν.Παπαδάτου: Τα θερμά λόγια του Χ.Παπαστεργίου στην συγκέντρωση της  υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ - The Socialist

Το ΠΑΣΟΚ, όσο έχει στη βιτρίνα τους Σημίτης και ΓΑΠ και όσο οι ουρές αυτών των κυρίων θα το αλαφιάζουν, (και των νεοτσιπραίων βεβαίως, βεβαίως), πράσινη ημέρα δεν θα δει!

                                                                         @

Ο λαός... έχει  αναγούλες!

                                                                         @

Λοιπόν, πασοκάκο... δαγκωτό στον Ανδρουλάκη!

(Μήπως... και στο Ελλάντα); Βρετανία-Ο Κ.Στάρμερ θα κρατικοποιήσει τον φορέα εκμετάλλευσης δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας

 

 

 

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξαγοράσει τον βρετανικό φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ESO από την ιδιωτική εταιρία National Grid, υλοποιώντας ένα σχέδιο πολλών ετών.

Ο νέος φορέας, που θα ονομάζεται NESO (Εθνικός Διαχειριστής του Ενεργειακού Συστήματος) θα «βοηθήσει στην υλοποίηση νέων έργων παραγωγής στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας» ανέφερε η κυβέρνηση των Εργατικών, σε κοινή ανακοίνωσή της με την εταιρεία.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

(Χωρίς σχόλια)! Ανοίγει'' σήμερα τα χαρτιά του - Παύλος Πολάκης: Λαϊκό μανιφέστο με διαγραφή της woke ατζέντας από τον ΣΥΡΙΖΑ - Με πατριωτικό προφίλ στην κούρσα διαδοχής

 Με πρόθεση να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ το ''κόμμα του λαού'', τον πατριωτισμό στο επίκεντρο και τον… δικαιωματισμό της woke ατζέντας στο περιθώριο, ο Παύλος Πολάκης ανοίγει σήμερα τα χαρτιά του αναπτύσσοντας το πολιτικό του μανιφέστο 

 

polakis_ke_ok 

 Με πρόθεση να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ το «κόμμα του λαού», τον πατριωτισμό στο επίκεντρο και τον… δικαιωματισμό της woke ατζέντας στο περιθώριο, ο Παύλος Πολάκης ανοίγει σήμερα τα χαρτιά του αναπτύσσοντας το πολιτικό του μανιφέστο.

 Ο Χανιώτης βουλευτής παραχωρεί σήμερα το πρωί συνέντευξη (Open) σε μια σπάνια εμφάνισή του σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, όπου εκτός της προγραμματικής πρότασης αναμένεται να καλέσει όλους όσοι τον υποστηρίζουν σε αυτοοργάνωση με τη δημιουργία συλλογικοτήτων που θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του. Ο κ. Πολάκης θα κινηθεί στη βάση όσων είπε στην ομιλία του στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή. Σε εκείνη την ομιλία, αφήνοντας ευθείες αιχμές στον Αλέξη Τσίπρα, εκτίμησε πως η εκλογική κατάρρευση το 2023 ήρθε γιατί μετά το 2019 ως αξιωματική αντιπολίτευση «κάθε μέρα που περνούσε, κάναμε και έναν μικρό συμβιβασμό, δεχόμενοι να παίξουμε το παιχνίδι με κανόνες προκαθορισμένους από τον πολιτικό μας αντίπαλο». Κατηγόρησε δε τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «φλέρταρε» με συστημικούς κύκλους στην προσπάθειά του να προσεγγίσει κεντρώους ψηφοφόρους.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

(Γενοκτονία, σου λέω)! Αρνητική πρωτιά της Ελλάδας και στην παιδική φτώχεια

 Το 2022 το 22,3% των νοικοκυριών με εξαρτώμενα παιδιά στην Ελλάδα ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας, έναντι 17,4% στην ΕΕ

 

παιδική φτώχεια 

 

Η Ελλάδα έχει αρνητικά ρεκόρ και στην παιδική φτώχεια, καθώς το 2023 σχεδόν το 22% των ανηλίκων βρίσκονταν σε κίνδυνο φτώχειας (έναντι 18,3% των ενηλίκων), σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ΓΣΕΕ.

Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ επισήμανε ότι ενώ η ελληνική κοινωνία έδειχνε να βελτιώνεται μετά το ναδίρ της κρίσης – με ορόσημο το 2015 όταν το 1 στα 4 νοικοκυριά με εξαρτώμενα παιδιά ζούσε κάτω από το όριο της σχετικής φτώχειας, από το 2020 οι δείκτες φτώχειας παρουσιάζουν νέα επιδείνωση.

(Δεν μιλάει κανείς: 1.000.000 προσωπικές ήττες, δεν είναι προσωπικές! Ναι, δεν έχουμε καμία ελπίδα, καμία σωτηρία, όσο σωπαίνουμε)! Ελένη Ράντου: «Για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου είναι προσωπική ήττα που έφυγε η κόρη μας»

 

«Για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου είναι προσωπική ήττα που έφυγε η κόρη μας»

Συνέχισε λέγοντας: «Αυτό που σκέφτηκα, όταν το καλοκαίρι πιάσανε οι φωτιές ήταν “Δόξα τω Θεώ” το παιδί μου λείπει”, δεν έχουμε καμία ελπίδα, καμία σωτηρία. Δεν της πάει η Ελλάδα, δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με το χάος μας. Ο Βασίλης υποφέρει. Για έναν πατέρα μπορεί να είναι και προσωπική ήττα, το γεγονός ότι δεν κατάφερε να την κρατήσει εδώ. Είναι δυστυχισμένος, η απουσία της, τον θλίβει βαθιά».

Ελένη Ράντου: «Για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου είναι προσωπική ήττα που έφυγε η κόρη μας» 

 

Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί φέτος στη σειρά της ΕΡΤ για τη ζωή της μεγάλης ντίβας.

Προσκελημένη στην εκπομπή Στούντιο 4 ήταν την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου η Ελένη Ράντου και μίλησε για τα νέα της καλλιτεχνικά πλάνα. Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» στο ρόλο της μητέρας της ντίβας της όπερας.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

(Δούρου: η επιδέξια...κεντρ...ήστρια! Αφού έκαψε τον Κασσελάκη στο Ισραήλ και αλλού με την μέθοδο του πνιγμού δια του σφικτού εναγκαλισμού, τώρα την κάνει με πλάγια βηματάκια... προς τσιπραίων μεριά, ξεχνώντας ότι το ηθικό πλεονέκτημα ο ΣΥΡΙΖΑ το έχασε το βράδυ της καταστροφής στο Μάτι με το κατάπτυστο τηλεοπτικό σώου)! Δούρου: Ας δεσμευθούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

 Δούρου: Ας δεσμευθούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

Η ομιλία της Ρένας Δούρου στην Κεντρική Επιτροπή αντιτάχθηκε σε αυτούς που επιδιώκουν τον εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια εμφανίστηκε υπέρ των δομικών αλλαγών στο καταστατικό.

«Τέτοιες εξελίξεις, όπως οι τωρινές, δεν αξίζουν για το κόμμα έδινε το πολιτικό του στίγμα ως κόμμα διακυβέρνησης στις δύσκολες μνημονιακές συνθήκες» ανέφερε μεταξύ άλλων στη δική της τοποθέτηση η Ρένα Δούρου απευθυνόμενη στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «επειδή δεν κραυγάζουμε δεν σημαίνει ότι δεν αγωνιούμε» εξαπολύοντας τα βέλη της σε όσους «βγαίνουν στα κανάλια, ομνύουν στην ενότητα και δηλώνουν υποψήφιοι σε κούρσες που δεν έχουν προκηρυχθεί».

Καθαρεύουσα ή... δημοτικιά, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;

 

Μιμίδιο από Στέλλα Βαρκοπούλου - Μιμίδια Είς Την Ελληνικήν | Facebook 

Με λίγη  προσπάθεια θα αναγνωρίσετε πρόσωπα από το σημερινό πολιτικό μας τσίρκο!

(Της εκδιδομένης... και τα λοιπά, και τα λοιπά, και τα λοιπά... το κάγκελο )! Πέρασε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

 Η πρώτη οργισμένη αντίδραση από τον πρώην πλέον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Τι δήλωσε ο Παύλος Πολάκης - Στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς - Τα επόμενα βήματα έως το συνέδριο

 

Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, με ψήφους 163 υπέρ και 120 κατά.

Όπως έγινε γνωστό μετά το πέρας της καταμέτρησης των ψήφων, ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει ξανά στις κάλπες για εκλογή προέδρου.

Οργισμένη ήταν η πρώτη αντίδραση του Σ. Κασσελάκη, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

(Ο σχεδιασμός της Τουρκίας για περικύκλωση Ελλάδας και Ισραήλ - και από τη θάλασσα - και, ταυτόχρονα, η αποκοπή του ενός από τον άλλο, εκτυλίσσεται)! Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε παγκόσμια μουσουλμανική συμμαχία κατά του Ισραήλ

 

Ο Ερντογάν κάνει ότι μπορεί για να εμφανισθεί ως ηγέτης του αγώνα κατά του Ισραήλ για τη προάσπιση των Παλαιστινίων , προκειμένου να προωθήσει τα ηγεμονικά επεκτατικά του σχέδια στη Μεσόγειο , τη Μ.Ανατολή , τη Β.Αφρική , τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ασία. 

 Ν.Ζ.

«Οι μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να σχηματίσουν μια συμμαχία για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού του Ισραήλ», είπε πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατήγγειλε τον θάνατο της Αμερικανίδας ακτιβίστριας, τουρκικής καταγωγής, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη που πυροβολήθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες όπου συμμετείχε σε διαδήλωση κατά του εβραϊκού εποικισμού.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού καταδίκασε την δολοφονία της, για την οποία Παλαιστίνιοι και Τούρκοι αξιωματούχοι κατηγορούν τον ισραηλινό Στρατό, ζήτησε τη δημιουργία «ισλαμικής συμμαχίας» κατά του Ισραήλ.

(Ο σοβαρός Φάμελλος: Προφανώς και το πρόβλημα δεν ξεκίνησε με την εκλογή του Στέφανου)! Φάμελλος: Η ρευστοποίηση έχει προηγηθεί, τώρα ζούμε την αποσάθρωση του ΣΥΡΙΖΑ

 «Προφανώς και το πρόβλημα δεν ξεκίνησε με την εκλογή του Στέφανου», ανέφερε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος..

 

 

 

«Ζούμε την αποσάθρωση του ΣΥΡΙΖΑ, οργανωτική, πολιτική αλλά και αξιακή», ανέφερε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ζούμε την κορύφωση μίας μεγάλης πολιτικής κρίσης στο κόμμα μας. Τη Δευτέρα το κόμμα μας δεν θα είναι ίδιο. Να μιλήσουμε ειλικρινά για να διασφαλίσουμε την ύπαρξή του. Αλλιώς είναι κοντά οι μέρες που δεν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το σύστημα εξουσίας θα έχει πετύχει το στόχο του.

(Παγκοσμίως, υπάρχει αριστερά); 26 Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες: «Δεν θα συμμορφωθούμε με τη Συνθήκη για την Πανδημία του ΠΟΥ»

  Στις 29 Αυγούστου 2024, με κοινή δήλωσή τους οι κυβερνήτες 26 (από τις 50) Πολιτείες των ΗΠΑ, κατηγόρησαν τον ΠΟΥ ότι χρησιμοποιεί τη Συμφωνία για την Πανδημία για να αποκτήσει έναν «ενιαίο παγκόσμιο έλεγχο των πολιτικών υγείας»...

 

 

 

Επιμέλεια: Κλεάνθης Γρίβας

Suzanne Burdick, Ph.D.

 

The Defender

Childrens Health Defense

4 Σεπτεμβρίου 2024

 

Οι κυβερνήτες 26 πολιτειών των ΗΠΑ δήλωσαν δημόσια ότι δεν θα συμμορφωθούν με την παγκόσμια προσπάθεια ελέγχου της υγείας των Αμερικανών από την ηγεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Στις 29 Αυγούστου 2024, με δήλωσή τους, οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες 26 πολιτειών και η Ένωση Ρεπουμπλικάνων Κυβερνητών κατηγόρησαν τον ΠΟΥ ότι «προσπάθησε να επιβάλλει έναν παγκόσμιο έλεγχο στην πολιτική υγείας» προωθώντας μια «συμφωνία πανδημίας» ή « συνθήκη πανδημίας», με την οποία, «οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες δεν θα συμμορφωθούν».

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Ελλάς Ελλήνων καταθλιπτικών

 Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια παγκοσμίως σε ποσοστό πολιτών που υποφέρουν από αυτή την ασθένεια - Δείτε τι λένε τα στοιχεία του ΠΟΥ - Πώς εξηγεί το φαινόμενο ο ψυχίατρος, Κλεάνθης Γρίβας

Τα τρία μνημόνια που καταδίκασαν τη χώρα σε παρατεταμένη μιζέρια και εσωστρέφεια, η πανδημία, τα lockdowns και τέλος, η γονιδιακή μας εξάρτηση από την εθνική μας κατάθλιψη – ήδη από την εποχή του Αλκιβιάδη μέχρι σήμερα – καθιστά την Ελλάδα πρωταθλήτρια παγκοσμίως σε ποσοστό καταθλιπτικών πολιτών στο σύνολο του πληθυσμού. Έτσι, σε τουλάχιστον τρεις μελέτες, δύο εκ των οποίων αφορούν έρευνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από το 2020 μέχρι το 2024, η Ελλάδα κατέχει – ανάλογα τη μέτρηση – την πρώτη, τη δεύτερη και την έβδομη θέση, παγκοσμίως.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

9. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα... προτάσεις Κασσελάκη: ο μαρξισμός για τον ΣΥΡΙΖΑ - έστω και σαν... άλλοθι... αριστεροσύνης - πάει στον σκουπιδοντενεκέ!

 

H Ρένα απαντά: Η νοσταλγία του παρελθόντος - ampa 

 Τι άλλο να πεις; Να ζούμε να τον... ξεχάσουμε... τον ΣΥΡΙΖΑ εννοώ!

Τι ήταν οι ΜΟΜΑ. Η ιστορία, η προσφορά και ο λόγος που καταργήθηκαν

 

 

 

Οι Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως (κοινώς γνωστή με το ακρωνύμιο ΜΟΜΑ) ήταν ελληνική στρατιωτική οργάνωση κατασκευαστικού χαρακτήρα η οποία ήταν ενεργή από το 1957 έως το 1992. Ποια η προσφορά τους και γιατί καταργήθηκαν με το άρθρο 18 του Ν. 2026/92 της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τι ήταν οι ΜΟΜΑ. Η ιστορία, η προσφορά και ο λόγος που καταργήθηκαν

«Μετά από τις τεράστιες καταστροφές στις διάφορες υποδομές της που υπέστη η χώρα κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου αλλά και του εμφυλίου πολέμου (1946-1949), το 1957 κλήθηκαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της.