Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση-επιστολή του Συλλόγου Φοιτητών Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων" προς τον Σύλλογο Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

" Στο τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων , έχουμε βαρεθεί τον εμπαιγμό. Είμαστε τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας , ενός από τα πολλά που φτιάχτηκε με τα προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ για μικροκομματικούς λόγους και με διορισμένη φασίζουσα διοικούσα επιτροπή. Για αυτό το λόγο ΔΕΝ εναντιονόμαστε στην κατάργησή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας που μόνο προβλήματα έφερε.

Το τμήμα μας συγκεκριμένα , πληροί όλες τις προϋποθέσεις και έχει ισάξιο οδηγό σπουδών με τα 2 αλλα τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος, πορεία η οποία ξεκίνησε από τη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πριν απο 5 χρόνια. Παρόλα αυτά το Πανεπιστήμιο Πάτρας όπου μας εντάσει το "σχέδιο Αθηνά" , για συντεχνειακούς λόγους και χωρίς ξεκάθαρη τεκμιριωμένη απάντηση αρνείται να μας υπάγει στην Πολυτεχνική σχολή.


Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η θέση του συλλόγου μας είναι ξεκάθαρη. Αυτή είναι ότι στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για ίδρυση πολυτεχνείου , έτσι ζητάμε την διοικητική υπαγωγή μας σε αυτό με προοπτικές και για χωραταξική ένταξη (σε σύμφωνια και με την εξωτερική αξιολόγηση του τμήματός μας).

Προτείνουμε και προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους συλλόγους , που βλέπουν την ουσιαστική κατάρριψη του σχεδίου Αθηνά μεσα από την αντιπρόταση για αναβάθμιση των σπουδών μας , με την ίδρυση του Πολυτεχνείου στα Ιωάννινα, σε κινητοποίηση τις ερχόμενες εβδομάδες , στο υπουργείο παιδείας στην Αθήνα , μέχρι να ικανοποιηθούν τα δικαιώματά μας και να αρθεί το κατάπτηστο σχέδιο Αθηνά.

Συγκεκριμένα αποστέλλουμε πρόταση προς ψήφισμα για κοινή κινητοποίηση και στο σύλλογό σας (Μηχανολόγων Μηχανικών) αφού κρίνουμε, ότι μετά την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας , δε γίνεται να υπάρχουν 2 τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και άρα μεθοδεύεται η συγχώνευσή σας ή η κατάργησή σας.

Επίσης ανεξάρτητα της όποιας απόφασής σας , καλούμε το διοικητικό συμβούλιο των φοιτητών του τμήματός σας , να εκφράσετε εγγράφως την αλληλεγγύη σας στα δίκαια αιτήματά μας, για μετονομασία του τμήματός μας σε Μηχανικών Περιβάλλοντος και την άμμεση καταχώρυση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.



υ.γ. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες σε συννενόηση με όλους τους φοιτητικούς συλλόγους που έχουν προσκληθεί (Μηχανικής Επιστήμης Υλικών και Μηχανικής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)


Σύλλογος Φοιτητών Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου