Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

"Εφημερίδα των Συντακτών" και "Docunemto κατά του ΚΚΕ

Του Γ.Γ

Να είναι τυχαίο ότι δυο έντυπα που κινούνται στον χώρο του Σύριζα, με σχεδόν ταυτόσημα επιχειρήματα στρέφουν τα πυρά τους στο ΚΚΕ;

 Χτες η |ΕφΣυν|" με άρθρο που υπέγραφε η δημοσιογράφος Νόρα Ράλλη, αποδίδει στο ΚΚΕ ότι στέκεται "ελαστικό έως και άφωνο απέναντι στον αντικομμουνισμό" στον οποίο επιδίδονται στελέχη της Ν.Δ.

Η εξήγηση που δίνει η συντάκτρια του άρθρου είναι ότι "ο αντικομμουνισμός αυτός στρέφεται κατά της κυβέρνησης, συνεπώς το ΚΚΕ τον αγνοεί προσδοκώντας εκλογικά οφέλη από τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ", και στιγματίζει το κόμμα του Περισσού γιατί δεν αντιδρά την στιγμή που "αυτή η φθορά επιχειρείται να γίνει με απαξίωση της ιστορίας του εργατικού, του αριστερού, του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας".



Το κείμενο της Ν. Ράλλη κάνεις συγκεκριμένες αναφορές σε τοποθετήσεις πρωτοκλασάτων ακροδεξιών στελεχών της Ν.Δ και εκτιμάει ότι το κόμμα του Περισσού "συμπεριφέρεται είτε σαν να μην καταλαβαίνει είτε σαν να θεωρεί πως το ζήτημα δεν το αφορά καθόλου παρά το γεγονός ότι είναι απολύτως εμφανές πως τόσο η Ν.Δ. όσο και ο φιλικός Τύπος της, χτυπώντας την κυβέρνηση με αιχμή τον πρωτόγονο αντικομμουνισμό, επιχειρούν να ξεμπερδέψουν τελειωτικά με το σύνολο της Αριστεράς".

Πιστεύουμε ότι την Τρίτη θα υπάρχει απάντηση από τον "Ριζοσπάστη", οπότε εμείς περνάμε ασχολίαστο αυτό το δημοσίευμα.

Αυτό όμως που αξίζει να αναφέρουμε είναι ένα "γραμμητζίδικο"  -που θα έλεγαν και οι παλιοί κομμουνιστές" που υπάρχει σήμερα στην εφημερίδα Documento.
Φέρει την υπογραφή του Ι.Σ. Καριώτη και μας δείχνει ποια θα είναι η προεκλογική στάση του κυβερνητικού κόμματος απέναντι στο ΚΚΕ.

Στην πόλωση που αναμένεται να επικρατήσει σ' αυτή την περίοδο και σε μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει διαρροές ψηφοφόρων του προς το ΚΚΕ, θα επικαλεστεί ότι  υπάρχει "συστηματική σύμπλευση με τις πιο ακραίες δυνάμεις της Δεξιάς" του ΚΚΕ "το οποίο συμπλέει συνειδητά με το πιο σάπιο κομμάτι του κατεστημένου", οπότε δεν θα πρέπει να ψηφιστεί ένα κόμμα το οποίο "κλείνει το μάτι στον Μητσοτάκη". 

Θα μπορούσε κάποιος να πει "το γαρ πολύ της θλίψεως ..." από τους υποστηριχτές του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιλαμβάνονται ότι η κυβερνητική εξουσία σύντομα θα γίνει παρελθόν, αλλά το ουσιαστικό δεν είναι αυτό. Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ακόμα και όσοι/ες είναι βουτηγμένοι στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό, θα διαπιστώσουν ότι η μόνη αντιπαράθεση που μπορεί να υπάρξει μεταξύ των κυβερνητικών αστικών κομμάτων, θα είναι πιο διαθέτει τα πιο διεφθαρμένα στελέχηκαι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να ενεργοποιήσει τα αντιδεξιά ανακλαστικά μιας μερίδας ψηφοφόρων.

Αυτή είναι και η έσχατη κατάντια του αστικού πολιτικού σκηνικού. Η δικιά μου τοποθέτηση που την έχω διατυπώσει αρκετές φορές είναι "αποχή από τις κάλπες, ραντεβού στους δρόμους του αγώνα". Σ΄αυτό όμως θα επανέλυουμε.

Αυτή την στιγμή αν και είναι αστείο για τους Συριζαίους να επικαλούνται το "φόβητρο της δεξιάς" και να κάνουν κριτική στο ΚΚΕ για σύμπλευση με συντηρητικές δυνάμεις, παραθέτουμε το άρθρο του Docunento (Από κει είναι και το αρχικό σκίτσο). Είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της Συριζαίικης ρητορικής που θα επικρατήσει την προεκλογική περίοδο με στόχο τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του ΚΚΕ. 


Δημήτρης Κουτσούμπας: "Λίγος" ή με πολύ από Κυριάκο;

Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο Τσίπρας την ομιλία του στο Νεώριο Σύρου και το ΚΚΕ αποφάνθηκε: ο κ. Τσίπρας είναι εχθρός των εργαζομένων.

Δεν πρόλαβε να παίξει η καταγγελία ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους πυρόπληκτους και ο «Ριζοσπάστης» της Παρασκευής την επιβεβαίωσε: «Κανένα μέτρο για ουσιαστική και πλήρη αποκατάσταση δεν έχει προχωρήσει».
Δεν προλαβαίνει ο Κυριάκος να χαρακτηρίσει τον Τσίπρα ψεύτη και το ΚΚΕ σπεύδει να βάλει την υπογραφή του κάτω από.τον χαρακτηρισμό.
Δεν πρόλαβαν να αρχίσουν τα «Νέα» του Μαρινάκη και η ΝΔ του Μητσοτάκη τη φάμπρικα ότι ο Τσίπρας καταφεύγει στην «παροχολογία» και ο «Ριζοσπάστης» προσυπογράφει: «Κάλπικες υποσχέσεις και ψευτοπαροχές από τη ΔΕΘ».

Τα παραδείγματα είναι καθημερινά. Οσο, μάλιστα, η Δεξιά και οι φίλιες εκδοτικές και πολιτικές δυνάμεις της οξύνουν το κλίμα τόσο κλιμακώνεται και η σκληρή επίθεση του ΚΚΕ με τον ίδιο στόχο: τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Και καθώς οι πάντες γνωρίζουν τον καθοριστικό ρόλο του γραμματέα του ΚΚΕ στη χάραξη της γραμμής του, στον Δημήτρη Κουτσούμπα θα πρέπει πρωτίστως να αποδοθούν τα εύσημα αυτής της συστηματικής σύμπλευσης με τις πιο ακραίες δυνάμεις της Δεξιάς στην ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης. Την οποία οι μεν κατηγορούν για επικίνδυνα αριστερή, τυχοδιωκτική, εχθρό της ελεύθερης αγοράς και της επιχειρηματικότητας. Και οι δε ως υπηρέτη της αστικής τάξης!

Με τι σφαίρες πυροβολούν τον Τσίπρα γαλάζιες ή κόκκινες, λίγη σημασία έχει. Οτι τον πυροβολούν, πάντως, με μανία μάλιστα, είναι βέβαιο. Ακόμη και όταν οι ακροδεξιοί στρέφουν κατά του Τσίπρα και των συνεργατών του τον πιο χυδαίο  αντικομμουνισμό, το ΚΚΕ σφυρίζει αδιάφορα.
Ετσι που σε κάθε λογικό άνθρωπο γεννιέται το ερώτημα: ο Δημ. Κουτσοόμπας είναι απλώς «λίγος» και βολεύεται στον παλιό, οικόσιτο «σεχταρισμό» του ΚΚΕ; Τον οποίο, βέβαια, πλήρωσαν ακριβά και το κόμμα και η Αριστερά και η χώρα.
 Ή είναι εργολάβος ενός ηρωικού παρελθόντος, το οποίο συμπλέει συνειδητά με το πιο σάπιο κομμάτι του κατεστημένου για να βγάλει από τη μέση τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους θεωρεί κύριους ανταγωνιστές του;

Διαλέγετε και παίρνετε. Η Δεξιά του Μητσοτάκη κερδίζει πάντως από τη γραμμή Κουτσούμπα. Και η επάρατος αστική τάξη επίσης. Και η διαπλοκή, που κιχ δεν βγάζει -αυτό πάλι πώς εξηγείται;- κατά του ΚΚΕ.
Και οι ακραίοι, τύπου Γεωργιάδη, δεν χάνουν ευκαιρία να επαναλάβουν την εκτίμησή τους στους «γνήσιους» αριστερούς του Περισσού. Συνεπώς δεν θα ήταν άδικο να καταλάβει μια θέση στο πολιτικό λεξικό μια νέα κατηγορία: ο κουτσουμπισμός. Ως τελευταίο στάδιο ενός «σεχταρισμού» που κλείνει το μάτι στον Μητσοτάκη και επιδιώκει να βγάλει το μάτι του Τσίπρα.

https://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/08/docunemto.html

1 σχόλιο:

  1. ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΚΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΒΑΘΙΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΜΟ!!! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ/ΧΙΤΛΕΡ ΑΝΤΟΛΦ/Χ.Α." ΩΣ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ/ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ ΏΣ ΝΕΑΝΤΑΡΤΑΛ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

    ΔΙΟΤΙ Ο ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΜΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ/ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ [ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η Τροπή {Φυσικής Ορος} ΤΟΥ ΝΟΥ/ΣΚΕΨΗΣ! (Άλλο Τροπή και Αλλο Τρόπος!!! ΒΛΑΚΕΣ!!!) Του Νου/ΣΚΕΨΗΣ!!! ΆΛΛΟ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!!! ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ-ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ] ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!!!

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΜΚΟ - ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ή ΛΙΓΟΤΕΡΟ!!!

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ" ΦΟΡΕΑΣ/ΚΙΝΗΜΑ/ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ... ΠΟΤΕ!!!

    ... ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΌΤΙ Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΔΕΞΙΑΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ... "ΜΚΟ-ΣΥΡΙΖΑ"... ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑΝΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟΝ "ΣΥΡΙΖΑ"!!!

    ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ "ΜΚΟ-ΣΥΡΙΖΑ" ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ/ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (Memorandum for next 99 Years!) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΩΣ ή ΆΛΛΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ/ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ/Β.ΗΠΕΙΡΟΣ ΘΡΑΚΗ/BATA TRAKYA ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ!!!

    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ "ΒΛΕΠΕΙ" ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ/ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΣΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΌΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΪΣΤΟΡΙΚΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ... ΟΡΛ ΓΙΑ ΤΑ ... ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ!!!

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ...

    ... ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ! ΈΤΣΙ ΑΠΛΑ!



    ΥΓ. {ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ... ΙΘΑΚΗ... ΞΑΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ (ΌΛΩΝ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ) ΌΛΩΝ! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΚΙΑΣ) ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ (ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ NSDAP/ΝΑΖΙ/Χίτλερ)}!
    Πάντοτε ο Ελιτοεσωτερικοναζισμός "ΕΠΙΑΝΕ" ΠΟΣΤΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ Π.Π. (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ)! Στην Χώρα Μας ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ "ΠΡΕΠΕΙ" ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ "ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ-INSTAL" ΑΝΑΛΟΓΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΑ ΆΝΩΘΕΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!

    Υπόψιν: Επειδή οι Ελιτοεσωτεριστές-Ναζιστές ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ" ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΌΤΙ ΤΟΥΣ "ΣΥΜΦΕΡΕΙ" ΤΑ "ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝ" ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΏΣ... ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ- ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΦΑΝΗ ΒΟΘΡΟΒΡΟΜΟΣΟΥΠΑ!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΘΡΟΒΡΟΜΟΣΟΥΠΑ ΤΟΥΣ;;

    Μάλιστα στο ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΑ Π.Π. ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΏΣ ΜΑΓΕΙΡΟΙ ΤΗΝ ΒΟΘΡΟΒΡΟΜΟΣΟΥΠΑ ΤΟΥΣ!

    Και για Τους Αφελείς: Ο Ελιτοεσωτερικοναζισμός ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΤΗΝ ... ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΝΟΗΣΗ-ΤΗΝ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ) ΑΛΗΘΕΙΑ! ΆΠΕΙΡΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή