Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

(Εξαιρετικό)! «Survivor»: Ριάλιτι επιβίωσης στη σκιά της κρίσης

Πηγή: Μαριάννα Τζιαντζή – «Πριν»
Παλιά η συνταγή, νέο το σερβίτσιο
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν βλέπουν τηλεόραση ή βλέπουν ελάχιστη — και δεν χάνουν πολλά. Όμως αν κάποιος έχει το βράδυ ανοιχτή τη συσκευή του, το πιθανότερο είναι να βλέπει το ριάλιτι «Survivor» στον Σκάι. Σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης, πριν τέσσερις μέρες αυτό το σόου σημείωσε 43,4% στο γενικό κοινό και 59% στις νεαρές ηλικίες, ενώ μίση ώρα πριν τα μεσάνυχτα τα νούμερα ξεπέρασαν το 70%.

1821 - Οι εμφύλιες συγκρούσεις

1821
Οι εμφύλιες συγκρούσεις
Αποσπάσματα από άρθρο του Θανάση Παπαρήγα το οποίο δημοσιεύτηκε στην ΚΟΜΕΠ, τεύχος 1/2001
Η επανάσταση του 1821 είχε εθνικοαπελευθερωτικό μα και κοινωνικό χαρακτήρα. Βεβαίως, η αστική ιστοριογραφία προβάλλει κυρίως τον εθνικοαπελευθερωτικό της χαρακτήρα, δηλαδή την εναντίωσή της στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αποσιωπώντας το κοινωνικό της περιεχόμενο γιατί κάτω από το «εθνικό» συγκαλύπτει τα διαφορετικά ταξικά συμφέροντα στην καπιταλιστική κοινωνία η οποία δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε ως αποτέλεσμα της επανάστασης. Στην εξέλιξη της επανάστασης υπήρξαν και εμφύλιες συγκρούσεις.

Bayer - Monsanto: Το σκοτεινό παρελθόν του μελλοντικού μονοπωλίου

Bayer - Monsanto: Το σκοτεινό παρελθόν του μελλοντικού μονοπωλίου

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός που σαν βόμβα έσκασε η περιβόητη εξαγορά-μαμούθ της Monsanto από την Bayer. Πίσω όμως από την εκ πρώτης όψεως οικονομική είδηση κρύβονται πολλά και άμεσα συνδεδεμένα με τη ζωή ολόκληρου του πλανήτη.
Εξάλλου και διόλου τυχαία δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δυο πολυεθνικές επιχείρησαν να συγχωνευθούν. Γυρνώντας πενήντα χρόνια πίσω, οι εταιρίες Monsanto και Bayer αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να διαχωριστούν, ώστε να αποφευχθεί η παραβίαση των βασικών αντιμονοπωλιακών κανονισμών.

Σάββας Ξηρός στο tvxs: «Έχω ξεχρεώσει…»Ιωάννα Κλεφτόγιαννη
<<Σαββας». Η εξασθενημένη διστακτική νεανική ανδρική φωνή που ανακοινώνεται από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής συνδέει την απομόνωση του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού με την πλατεία Μητροπόλεως. Το βιβλίο «Η Μέρα Εκείνη – 1560 ώρες στην εντατική – Μια μαρτυρία για το δικό μας Γκουαντάναμο» (έκδοση της Αλίθια Ρομέρο), η καταγραφή  των ημερών της νοσηλείας και των ανακρίσεων στον Ευαγγελισμό από τον καταδικασθέντα σε 6 φορές ισόβια και 2035 χρόνια Σάββα Ξηρό, παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (ΡΕΞ).  

Η Ραχήλ Μακρή ανακοίνωσε το νέο της κόμμα

Η Ραχήλ Μακρή ανακοίνωσε το νέο της κόμμα
Καλεσμα για τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα με το όνομα «Μέτωπο Νίκης», απηύθυνε από το Μελιδόνι Ρεθύμνου η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή.

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Αποδοκίμασαν τον Ζουράρι στην Κρήτη

Αποδοκίμασαν τον Ζουράρι στην Κρήτη

«Θερμή υποδοχή» επεφύλασσαν Ηρακλειώτες στον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι, ο οποίος παρευρέθη στην Κρήτη στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. εμφανίστηκε στον χώρο των επισήμων με μπαστούνι, το οποίο αποχωρίστηκε για λίγο, όταν κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της Πλατείας Ελευθερίας.


Εκεί 3-4 άτομα τον αποδοκίμασαν και απευθυνόμενα στον υφυπουργό του είπαν «πήγαινε να πουλήσεις καμιά βραχονησίδα», με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του για τα νησιά.

Σαν πολιτική «κόζα νόστρα»«Δέσμευση Φλαμπουράρη: Το αργότερο σε ένα μήνα θα περάσει η τροπολογία για την ΑΕΚ! - Αποκάλυψη του υπουργού επικρατείας στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού τουρνουά φιλίας και αλληλεγγύης στη Νέα Ιωνία - Η φημολογούμενη λύση του τελευταίου προβλήματος της ΑΕΚ πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας πήρε πλέον και επίσημη μορφή. Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή το ποδοσφαιρικό τουρνουά φιλίας και αλληλεγγύης στη Νέα Ιωνία και εκεί δίνει το παρών ο υπουργός επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο υπουργός που ως γνωστόν έχει παίξει θετικό ρόλο στην προσπάθεια της ΑΕΚ να φτιάξει το γήπεδό της στον ιερό χώρο της δεσμεύτηκε ενώπιον των παλαιμάχων της ΑΕΚ και όλων των παρευρισκομένων πως το αργότερα σε ένα μήνα από σήμερα θα λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει με την υψομετρική μελέτη και την άρνηση του δήμου Φιλαδέλφειας να υπογράψει μέσω της Βουλής της Ελλήνων. Συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε: Το αργότερο σε ένα μήνα θα έχει λυθεί το πρόβλημα της ΑΕΚ.

Όσα δεν μας έμαθε το σχολείο για την Επανάσταση του 1821
Σχεδόν 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, και ενώ οι ερευνητές της ιστορίας έχουν καταφέρει να φωτίσουν με τεκμήρια πολλά από τα μέχρι πρότινος "σκοτεινά" γεγονότα εκείνης της περιόδου, δυστυχώς, πολλοί αρέσκονται ακόμη και σήμερα στην αναπαραγωγή μύθων, στερεοτύπων και συναισθηματικά φορτισμένων ιστοριών που δημιουργήθηκαν (και μάλλον ορθά θα έλεγε κανείς) για να διαμορφώσουν και να στηρίξουν την εθνική συνείδηση σε ένα νεοσύστατο κράτος.

Επιστολή του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών σε μαθητές με τα «ψέμματα» των σχολικών βιβλίων για την Επανάσταση του 1821

1821
Ανοιχτή επιστολή στους μαθητές και τις μαθήτριες από το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών αναφέρεται στα γεγονότα που οδήγησαν στην Επανάσταση της 25ης Μαρτίου και στο ρόλο των πρόκριτων της εποχής αλλά και εμβληματικών προσωπικοτήτων αυτής όπως ο Παλαιών Πατρών Γερμανός που μέχρι σήμερα προβάλλεται ως αυτός που σήκωσε πρώτος τα λάβαρα της Επανάστασης. Σε αυτή παρουσιάζεται μια διαφορετική εκδοχή της ιστορίας που όπως τονίζεται δεν «λένε τα σχολικά βιβλία γιατί δεν θέλουν να ξέρεις τι είναι η επανάσταση, για να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα».

Οταν πέφτουν οι μάσκες...

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Τα πράγματα πρέπει να λέγονται με τ' όνομά τους. Και το συγκεκριμένο θέμα είναι απ' αυτά που δεν πρέπει να μένουν κρυμμένα κάτω από το χαλί. Αναφερόμαστε στη σχέση μερίδας του αντικαπιταλιστικού χώρου με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ, με την Original 21. Οι μάσκες έπεσαν πλέον και πρέπει όλοι, ως συλλογικότητες και ως άτομα, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Κάτω τα χέρια από το Ν. Παπαναστάση. Άμεση αθώωση του Ν. Αργυρίου

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Κάτω τα χέρια από το Ν. Παπαναστάση. Άμεση αθώωση του Ν. Αργυρίου
Η επίθεση στον απόστρατο αντισυνταγματάρχη Νίκο Παπαναστάση,, και η εκδίκαση της έφεσης για την ποινή-ρεκόρ του Νίκου Αργυρίου, της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, εμφανίζονται περίπου ταυτόχρονα, για να χτυπήσουν το αντιπολεμικό εργατικό κίνημα. 

Εξωφρενικό: Δικάζεται το μέλος της ΛΑΕ Ανδρέας Καραγιάννης για ανάρτησή του στο διαδίκτυο

Ανδρέας Καραγιάννης

Υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ειδήσεων στο διαδίκτυο
Ο αγωνιστής, μέλος της ΛΑΕ, Ανδρέας Καραγιάννης, δικάζεται στις 31 Μαρτίου στο μονομελέςπλημμελειοδικείο Αγρινίου, για κάλεσμα του σε συμμετοχή στους λαϊκούς αντιμνημονιακούς αγώνες, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το καλοκαίρι του 2013. Για το κάλεσμά του αυτό για παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, διώκεται ποινικά με βάση τις κατηγορίες, που θυμίζουν άλλες παλιότερες ανώμαλες πολιτικά εποχές, για “διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων” και για “πρόκληση σε αμοιβαία διχόνοια πολιτών”.

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

ΑΔΕΔΥ: Καταγγελία για τα εξώδικα και τις απειλές σε βάρος συναδέλφων μας στην Τ.Υ. του Δ. Νέας Φιλαδέλφειας

Επιστολή προς «Δικέφαλος 1924 – Κατασκευαστική Α.Ε.» / Κοινοποίηση: 1) υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, 2) περιφερειάρχη Αττικής, 3) δήμαρχο & δημοτικό συμβούλιο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, 4) πρόεδρο & ΔΕΕ του ΤΕΕ, 5) ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ


Δείγμα οπαδικού μαύρου χιούμορ. Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το aek365.com: Φίλοι της ΑΕΚ έβαψαν ξανά στα χρώματα της ομάδας τον χώρο, στον οποίο είχαν γράψει χθες συνθήματα… άγνωστοι Όπως είναι γνωστό, άγνωστοι βρέθηκαν χθες στη Στρούγκα και κατέστρεψαν τα γκράφιτι που είχαν κάνει οι φίλοι της ΑΕΚ στο οίκημα, με μαύρο και… μοβ χρώμα. Ωστόσο, φίλοι της Ένωσης βρέθηκαν ξανά σήμερα στο σημείο και αποκατέστησαν τις ζημίες, βάφοντας ξανά στα χρώματα της ομάδας το κτίριο. Όπως βλέπετε έγινε πολύ καλή δουλειά, με το αποτέλεσμα να δίνει άλλη ομορφιά στη λεωφόρο Δεκελείας, καθώς θυμίζει στον επισκέπτη την ομάδα που έκανε γνωστή τη Νέα Φιλαδέλφεια σε όλο τον πλανήτη

Η Ραχήλ Μακρή επιστρέφει ιδρύοντας το κόμμα «Μέτωπο Νίκης»

Η Ραχήλ Μακρή επιστρέφει ιδρύοντας το κόμμα «Μέτωπο Νίκης»
Σελίδα στην πολιτική της καριέρα αλλάζει η Ραχήλ Μακρή, η οποία ιδρύει τον δικό της πολιτικό φορέα, που ονομάζεται «Μέτωπο Νίκης».

Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, είχε χάσει τη βουλευτική της έδρα όταν αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθησε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, το 2015. 

(Χωρίς σχόλια)! ΤV ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ

ΤV ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ

@ O γνωστός μαλάκας της δημοσιογραφίας που μιλάει με "ντοκουμέντα" έγινε η αιτία να παραιτηθεί μία ικανή δικαστική λειτουργός. Είναι η σειρά της κυβέρνησης τώρα να απαλλαγεί από το παρακράτος που πάνε να δημιουργήσουν εις βάρος της τα δημοσιογραφικά σκουπίδια.

Αυτά προς το παρόν...

Παραίτηση «βόμβα» της Ελένης Ράικου

Παραίτηση «βόμβα» της Ελένης Ράικου

Παραίτηση «βόμβα» υπέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, καταγγέλλοντας ενορχηστρωμένη επίθεση σε βάρος της από συγκεκριμένα συμφέροντα που συνδέονται με το σκάνδαλο της Novartis, τα οποία επιχειρούν τη στοχοποίησή της.

Ο προσκυνητής Αλέξης θεωρεί τους Παλαιστίνιους κατώτερη φυλή;

[Η υποκρισία των αριστερών φίλων της Χαμάς, με αφορμή το θαύμα του ιερού κουβουκλίου]

Ιστιοφόρο ‘Estelle’ 20 Οκτώβρη 2012. Ο τ.βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ ο ευσεβής αναρχικός μικροαστός Διαμαντόπουλος, με άλλους «φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές», μεταξύ των οποίων και ο τ.βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο ευσεβής Κοδέλας, γνωστός και από την ανοχή του στη Χ.Α., δίνουν παράσταση ανοιχτά της Γάζας. Ο ευρών αποδοκιμασία στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ κατά των κακούργων της Χαμάς αμειφθήσεται.

του Αναγνώστη ΛασκαράτουΕίχαμε εδώ και χρόνιαεκθέσει την υποκρισία των «φιλοπαλαιστινίων» του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ, των οποίων η υποτιθέμενη φιλία προς τον παλαιστινιακό λαό, ξεκινά από εκεί που αρχίζει και ο τυφλός αντισημιτισμός τους (στην ουσία του αντιδυτικισμός, χωρίς θρησκευτικά αίτια, όπως των ακροδεξιών) και σταματάει εκεί που αρχίζουν τα συμφέροντα του ρωμέικου ρατσιστικού πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ενός πραγματικού υπόνομου κάθε λογής αισχροτήτων, αθλιοτήτων και βλασφημιών, όπως αυτά έσκασαν λόγω συγκυριών το 2005. Ενός φιλοχουντικού πατριαρχείου Ελλήνων μεταναστών, πραγματικού εκκλησιολογικού σκανδάλου, που περιφρονεί προκλητικά τους πιστούς του, μέσα στην ίδια την πατρίδα τους, και διοικείται πραξικοπηματικά και ολότελα αντιευαγγελικά από ξένη Ιεραρχία, η οποία στρατολογείται κατά κανόνα από ανήλικα αγόρια της αγνής μας υπαίθρου, παρά τις έντονες αντιδράσεις του ποιμνίου της  (ενδεικτικά βλ.: «Palestinians push to end Greek ‘occupation’ of patriarchate», 20.1.2015).

Το ΔΝΤ απαιτεί μονόδρομο στην εφαρμογή της συμφωνίας. ”Δικτατορία” σε όλo το μεγαλείο της

ΔΝΤ

Ο Jerry Riceεκπρόσωπους του ΔΝΤ, ”κάρφωσε’’ για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ότι η ίδια έχει εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχει και μάλιστα χρηματοδοτικά, το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, παρά την αντίθετη εσωτερική δημαγωγία της.

(Έπειτα οι Συριζοπασόκοι απορούν με την "απήχηση" Πατούλη)! Η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία, από την Ελλάδα, είναι γεγονός!Ο κ. Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, παραδίδει φαρμακευτικό υλικό στα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας, για τον χειμαζόμενο λαό της Συρίας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Μηχανή του Χρόνου: Ο Σοβιετικός ελεύθερος σκοπευτής, που σκότωσε 242 Ναζί
Οποιαδήποτε εξιστόρηση της επικής μάχης του Στάλινγκραντ δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τον Σοβιετικό αρχιλοχία Βασίλι Ιβάνοβιτς Ζάιτσεφ, ο οποίος φόνευσε 242 Γερμανούς αξιωματικούς και οπλίτες, δρώντας ως ελεύθερος σκοπευτής στη «θάλασσα» των ερειπίων της πόλης.

Ο Μεγάλος Αδελφός στους χώρους εργασίας

 Μεγάλος ΑδελφόςΛεωνίδας Βατικιώτης  


Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει η εγκατάσταση και αξιοποίηση στους χώρους εργασίας των πιο προηγμένων μεθόδων παρακολούθησης των εργαζομένων, ώστε κάθε τους κίνηση ή αντίδραση να καταγράφεται και να αξιολογείται. Στην αιχμή του δόρατος της παρακολούθησης των εργαζομένων την προηγούμενη δεκαετία ήταν οι κάμερες και ο έλεγχος της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, από τους κεντρικούς εξυπηρετητές.

ΑΔΕΔΥ: Εξώδικη γνωστοποίηση για την απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση»

aksiologosi-skitsoaxiologisi1

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της Ψύλλα αρ. 2 και Φιλελλήνων, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
ΠΡΟΣ ΤΟ:

Ιταλία: Νεολαίοι κατά Τσίπρα. Οποιος πουλάει το λαό του δεν είναι ευπρόσδεκτος

Ιταλία

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα έχει εξαπολύσει το ΜέτωποΚομουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας ενόψει ομιλίας του Έλληνα Πρωθυπουργού σε πανεπιστήμιο της Ρώμης.

(Η κατηφόρα σταματάει με τον αφανισμό του ελληνικού λαού)! Επέλαση της ύφεσης το πρώτο τρίμηνο του 2017

Επέλαση της ύφεσης το πρώτο τρίμηνο του 2017

Του Μιχάλη Παπανίδη
Στο θανατηφόρο σπιράλ της ύφεσης κινείται, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, η ελληνική οικονομία, διαψεύδοντας κάθε αντίθετη προσδοκία και ακυρώνοντας τη σχετική ρητορεία.


(O tempora Συριζαίικοι, o mores Συριζαίικα)! O Βούτσης μονιμοποιεί μετακλητούς υπαλλήλους

O Βούτσης μονιμοποιεί μετακλητούς υπαλλήλους
Την ώρα που η ανεργία ανεβαίνει στα ύψη και οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα λιγοστεύουν, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αποφάσισε να μετατρέψει τις συμβάσεις τριών μετακλητών υπαλλήλων σε αορίστου χρόνου, αν και ο Κανονισμός της Βουλής το απαγορεύει.

Ο νόμος για τα υλικά πρώτων βοηθειών σε χώρους εργασίας (έγγραφα)

Από το 2013 υπάρχει ο νόμος για τα «Ελάχιστα απαιτούμενα υλικά πρώτων βοηθειών στους χώρους εργασίας». Λεπτομέρειες αυτής της απόφασης περιγράφονται στο ΦΕΚ 2562/Β`/11.10.2013 ενώ την ίδια περίοδο εκδόθηκε η σχετική ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ η οποία έχει ισχύ μέχρι σήμερα, καθώς δημοσιεύεται και στον ιστότοπο του Υπουργείου Εργασίας.
Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο:

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη

 Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη επιτέθηκαν την Τετάρτη αντιεξουσιαστές, οι οποίοι πέταξαν μπογιές.

Πιο συγκεκριμένα μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων βρέθηκε στον χώρο των γραφείων ενώ άλλη μια υποστηρικτική ομάδα επίσης των δέκα ατόμων περίμενε στην Στοά Νούση, κάτω ακριβώς από τα γραφεία. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη δέχονται επίθεση από αντιεξουσιαστές καθώς κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο παρελθόν. 

KKE: «Προκλητικές οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ»


Προκλητικές χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, κάνοντας λόγο για την ευρωπαϊκή εκδοχή του «μαζί τα φάγαμε».

Έρχεται ο "Mεγάλος Aδελφός" στις καταθέσεις

Έρχεται ο "Mεγάλος Aδελφός" στις καταθέσεις

Του Κώστα Ιερίδη

Υπόθεση μερικών εβδομάδων είναι η παραλαβή από το Υπουργείο Οικονομικών του εξειδικευμένου λογισμικού που θα επιτρέπει στους ελεγκτές να συγκρίνουν τις καταθέσεις με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι.

(Χωρίς σχόλια)! Ισραηλινή ασπίδα πάνω από την Κύπρο

Ισραηλινή ασπίδα πάνω από την Κύπρο

Την ώρα που νοτιοανατολικά της Πάφου οι Τούρκοι είχαν δεσμεύσει περιοχές εντός της κυπριακής ΑΟΖ για «ασκήσεις» στα οικόπεδα που παρουσιάζουν ενεργειακό ενδιαφέρον, στον εναέριο χώρο και τη γύρω περιοχή διεξάγονταν κοινές ασκήσεις κυπριακών και ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων.

Σε πιάνει αηδία... Το γκεμπελικό σκιάχτρο του Κατίν περιφέρουν ξανά η «Αυγή» και ο «σταλινολόγος» τηςΌλη την γκεμπελική προπαγάνδα για τη δολοφονία στο δάσος του Κατίν χιλιάδων Πολωνών αξιωματικών από τους ναζί, το 1941 (που αποδόθηκε στην ΕΣΣΔ από την καταρρέουσα ναζιστική Γερμανία το 1943), υιοθετεί για άλλη μια φορά «αμάσητη» η «Αυγή» και ο γνωστός αντικομμουνιστής «σταλινολόγος» αρθρογράφος της, Βλάσης Αγτζίδης. 

(Χωρίς σχόλια)! Χρυσόγονος: Ερώτηση προς την Ε.Ε. για τα 500.000 περιστατικά κατάθλιψης στην Ελλάδα

Χρυσόγονος: Ερώτηση προς την Ε.Ε. για τα 500.000 περιστατικά κατάθλιψης στην Ελλάδα

«Την ανησυχητική αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης στην Ελλάδα», επεσήμανε με γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, επικαλούμενος στοιχεία συνεδρίου για την ψυχική υγεία, ενώ αναφέρθηκε και «στη ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών», τις οποίες απέδωσε «στα ακραία μέτρα λιτότητας», ζητώντας ενημέρωση για τις δράσεις της Επιτροπής προς αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Πέθανε ο πρώην διοικητής του IRA Μάρτιν ΜακΓκίνες

Πέθανε ο πρώην διοικητής του IRA Μάρτιν ΜακΓκίνες

Απεβίωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας και πρώην διοικητής του IRA Μάρτιν ΜακΓκίνες.

Δυστυχισμένοι οι Έλληνες: Στην 87η θέση της λίστας παγκόσμιας ευτυχίας η χώρα μαςH Νορβηγία εκτόπισε τη Δανία από την πρώτη θέση της κατάταξης με τις πιο χαρούμενες χώρες, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα και καλεί τις χώρες να καλλιεργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και ισότητας ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών τους.

Die Zeit: Ελλάδα και πρόσφυγες υφίστανται τα δεινά από τις πολιτικές της ΕΕ

Die Zeit: Ελλάδα και πρόσφυγες υφίστανται τα δεινά από τις πολιτικές της ΕΕ

Bέλη κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους χειρισμούς της στο πεδίο του προσφυγικού εξαπολύει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit. 

Σε εκτενέστατο αφιέρωμα που δημοσιεύει με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ευρωτουρκική συμφωνία για τη μείωση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, η εφημερίδα του Αμβούργου εκτιμά ότι «δεν είναι η Τουρκία αυτή που δεν τηρεί τη συμφωνία, αλλά η ΕΕ. Αυτοί που υφίστανται τα δεινά είναι η Ελλάδα και οι πρόσφυγες», συνοψίζει το δημοσίευμα επιχειρώντας έναν απολογισμό του πρώτου έτους εφαρμογής της συμφωνίας.

Για 3 ευρώ την ώραΔυσκολευτήκαμε να βρούμε τίτλο στην ανάρτηση. Παραδεχτήκαμε επίσης την αδυναμία μας να βρούμε λέξεις για να σχολιάσουμε την εικόνα. "Μιλάει" τόσο δυνατά που κάθε προσπάθεια να αναφερθούμε στο εξευτελιστικό μεροκάματο του "τρόμου",  το οποίο προσπαθεί να αποκτήσει ο ανασφάλιστος νεολαίος της τάξης μας, θα αδικούσε όσα μας "λέει" η φωτογραφία. 

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Καταγγέλλουν τις "παρεμβάσεις" του Τζορτζ Σόρος

Καταγγέλλουν τις "παρεμβάσεις" του Τζορτζ Σόρος

Του Κώστα Μπετινάκη

Δεν έχει τέλος η πολιτική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ που έχει ξεσπάσει μετά τις καταγγελίες για «έξωθεν» ανάμειξη στην εκλογική διαδικασία.  Τώρα όμως, ομάδα, Αμερικάνων γερουσιαστών, ζήτησαν από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον να ερευνήσει αν αληθεύει η χρηματοδότηση με δολάρια των φορολογούμενων αριστερών κομμάτων στην FYROM, την Αλβανία και άλλες χώρες, ακόμη και στη Λατινική Αμερική και την Αφρική. 

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

(Χωρίς περιττά σχόλια)! Ο Φλαμπουράρης εγγυάται στον Μελισσανίδη ότι θα ξεπεράσει τα εμπόδια του Δήμου για το γήπεδο της ΑΕΚΟ Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, παρέστη σήμερα στο φιλικό τουρνουά που μετείχαν οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας, κατά το οποίο έγιναν και ειδικές βραβεύσεις. Με τον Υπουργό να παραδίδει μετάλλια και πλακέτες στα τιμώμενα πρόσωπα και όπως είναι λογικό να… πολιορκείται από τους παλαίμαχους της ΑΕΚ, για το θέμα του γηπέδου.

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ): «Λυμένα χέρια» και παροχές για τους «επενδυτές» – Ακόμα μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων - Εργασιακά γκέτο… με μακρά παράδοση


Η μετατροπή σε ΕΟΖ της «λιμενικής λεκάνης» από
την Ελευσίνα έως τον Πειραιά είναι ήδη σε εξέλιξη

Τη μετατροπή σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) ολόκληρων περιοχών προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τα άλλα αστικά κόμματα και με τις αντιλαϊκές διοικήσεις σε δήμους και περιφέρειες, συνεχίζοντας το «έργο» και τα σχέδια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στη συνάδελφο Κριστίνα Μακνέα

agonas-allileggii
Την Τετάρτη 22 Μάρτη 2017 και ύστερα από αρκετές αναβολές, γίνεται το εφετείο για την υπόθεση της συναδέλφισσας Κριστίνας Μακνέα, μετά την πρωτόδικη καταδίκη της το Νοέμβρη του 2013 σε 27 μήνες φυλάκιση.

(Καπιταλισμός)! Η λίστα του Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη

Χωρίς εκπλήξεις μας έρχεται η φετινή λίστα του Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. 
Πρώτος, ένας από τους συνήθεις υπόπτους, ο Μπιλ Γκέιτς, που παραμένει για τέταρτη συνεχή χρονιά στο «θρόνο». 

ΚΚΕ: Στις 30 Μαρτίου αρχίζουν οι εργασίες του 20ου συνεδρίου

ΚΚΕ: Στις 30 Μαρτίου αρχίζουν οι εργασίες του 20ου συνεδρίου

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 10.00 το πρωί θα ξεκινήσουν οι εργασίες του 20ου συνεδρίου του ΚΚΕ, με την παρουσίαση της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής από τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πόλα Ρούπα: Παραμορφώθηκε το νόημα της συνέντευξής μου από τους επιτελείς της Ελευθερίας του Τύπου

Πόλα Ρούπα: Παραμορφώθηκε το νόημα της συνέντευξής μου από τους επιτελείς της Ελευθερίας του Τύπου

Ανακοίνωση της Πόλας Ρούπα για τον τρόπο παρουσίασης της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου».

Παρατίθεται αυτούσια όπως εστάλη στο email του zougla.gr:

(Όταν η ανάγκη κάνει τη ζωή και τον ηρωισμό σαν... παραμύθι)! Ο σκύλος Γκραφ ο Λεωνίδας και το Μπλόκο της Καλαμάτας

Του Νάσου Μπράτσου

Ο σκύλος Γκραφ ο Λεωνίδας και το Μπλόκο της Καλαμάτας

Έφυγε στα εννέα του χρόνια από την κατοχική Καλαμάτα για το βουνό. Η οικογένεια δεν μπορούσε να συντηρηθεί και αντί για το σχεδόν βέβαιο θάνατο, επιλέχθηκε το ρίσκο μιας πιθανής επιβίωσης στο βουνό. Ο Διονύσης Χριστακόπουλος θυμάται και μας εξιστορεί.

Από τον "σύντροφο των εργοδοτών" Σρέντερ στον "Αγιο" των φτωχών Σούλτς

 

To φθινόπωρο του 1517 o Mαρτίνος Λούθηρος θυροκόλλησε στην κεντρική πύλη του Μητροπολιτικού Ναού της Βιτεμβέργης τις Θέσεις του εναντίον της καθολικής εκκλησίας και του Πάπα. Πεντακόσια χρόνια αργότερα ένας άλλος Μαρτίνος, ο Μάρτιν Σούλτς είναι πιθανόν να ...ανακηρυχτεί ο άγιος των φτωχών και καταφρονεμένων, μιας κοινωνίας η οποία βουλιάζει στα πλεονάσματα. 12,9 εκατομμύρια άνθρωποι στην Γερμανία βρίσκονται στα όρια της φτώχιας σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα δέκα Ινστιτούτων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! Σεξουαλική παρενόχληση (από... αριστερό προϊστάμενο) στην ΕΡΤΑπό το "PRESS-GR"
Την καταγγελία δημοσιογράφου της ΕΡΤ κα Μ. προς τον σύμβουλο της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη παρουσιάζει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στην οποία γίνεται λόγος για σεξουαλική παρενόχληση από προϊστάμενό της με μακρά πορεία σε εφημερίδες του ευρύτερου αριστερού χώρου.

Ντοκουμέντο: Οι χειρόγραφες σημειώσεις του Νίκου Μπελογιάννη στη διάρκεια της δεύτερης δίκης, έως και την παραμονή της εκτέλεσής του (από το Αρχείο του ΚΚΕ)
Το τμήμα του χειρογράφου του Νίκου Μπελογιάννη
που περιέχει τηφράση «Ετσι αγαπάμε εμείς την
Ελλάδα.
 Με την καρδιά μας και με το αίμα μας»

Στην τελευταία του επιστολή, πριν την εκτέλεσή του, ο Νίκος Μπελογιάννης είχε βάλει τίτλο τη φράση «That is the question». Και κάτω από τον τίτλο παρουσίαζε την κατάσταση στο δικαστικό σύστημα εκείνης της περιόδου, η οποία ήταν τέτοια που θα έκανε ακόμα και τους θεούς του Ολύμπου να πάνε αλλού να δικαστούν.

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Ο "κοσμιστής" ανακάλυψε "χάος και αναρχία". Φασιστική πρόκληση στην Θεσ/νικη (Βίντεο)

Για  «χάος και αναρχία» κάνει λόγο η ιστοσελίδα του «κομιστή» το οποίο το εντοπίζει στο ότι «Η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας έκανε ακόμα μία εισβολή σε δημόσιο κτήριο, αυτή τη φορά στον ΑΔΜΗΕ, την ώρα που ομάδα αντιεξουσιαστών στην Θεσσαλονίκη προκαλούσε επεισόδια στο κέντρο της πόλης». 

Τι Πελέ, τι Πελετίδης !


Τι Πελέ, τι Πελετίδης! οι χρήστες του facebook με ενα πετυχημένο φωτομοντάζ μετέτραψαν τον Δήμαρχο Πατρέων σε ποδοσφαιριστή και μάλιστα διεθνούς βεληνεκούς. Θέλοντας να δείξουν προφανώς ότι όταν θέλει ο Κώστας Πελετίδης ...σκοράρει και δεν ειναι ανάγκη να είναι εντός γηπέδου! Ολα αυτα με αφορμή την μεγαλη δενδροφύτευση στο νότιο πάρκο...

(Εξαιρετικό)! Αρτέμης Σώρρας: καταζητείταιΠέτρος Αργυρίου
8 χρόνια χωρίς αναστολή για κατ’ εξακολούθηση κακουργήματα υπεξαίρεσης κι απάτες απέναντι σε κοντινά του μάλιστα πρόσωπα. 

Ανάμεσα στις πολλές απάτες του, πλήρωσε τ αμάξι του πρώην δικηγόρου του και κουμπάρου με ληγμένα δηνάρια Κουβέιτ. Κι αυτό είναι το λιγότερο: Ο Σώρρας, όπως κι ο πρώην συνεταίρος του, ποτίζει τους οπαδούς με ληγμένα.