Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Επεισόδια και χρήση χημικών στη Θεσσαλονίκη λόγω της επίσκεψης Γιούνκερ

 Επεισόδια και χρήση χημικών στη Θεσσαλονίκη λόγω της επίσκεψης Γιούνκερ

Ένταση, επεισόδια και χρήση χημικών αυτή την ώρα στην παραλιακή λεωφόρο Θεσσαλονίκης μεταξύ φοιτητών και συλλογικοτήτων που διαμαρτύρονται για την παρουσία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην πόλη και δυνάμεων των ΜΑΤ. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν που είχαν στήσει κλούβες των ΜΑΤ κοντά στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς για να πλησιάσουν στο Μέγαρο Μουσικής όπου βρίσκεται ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. 


Οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν, επικράτησε ένταση και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Η συγκέντρωση και η πορεία σημειώνεται πως πραγματοποιήθηκε πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ήταν ενάντια στην αναγόρευση του προέδρου της Κομισιόν ως επίτιμου διδάκτορα του ΑΠΘ.

Φοιτητές αριστερών παρατάξεων ξεκίνησαν από τη Νομική Σχολή και κατευθύνθηκαν προς τον Λευκό Πύργο από την Εθνικής Αμύνης.Στον Λευκό Πύργο, όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα ήταν ήδη συγκεντρωμένοι σε κάλεσμα του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και της Λαϊκής Ενότητας, με το σύνθημα «Γιούνκερ: ανεπιθύμητος στην πόλη μας!».

Δείτε το video:

 


Πηγή: seleo.gr, Video: twitter, voria.gr


http://www.zougla.gr/greece/article/episodia-ke-xrisi-ximikon-stin-paraliaki-leoforo-tis-8esalonikis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου