Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Κούνεβα: 340.000 χιλιάδες γροθιές, τρία σπίτια οδοφράγματα και μια καλά αμειβόμενη και "καιροσκοπική " θέση απέναντι στις κινήσεις αλληλεγγύης του ελληνικού λαού!


Στα Συριζαίικα ταξικά κωθώνια δεν αρκεί ο κανιβαλισμός του ελληνικού λαού. Πιστά στην εφαρμογή  του ψυχολογικού πολέμου, που έχουν σχεδιάσει τα κέντρα των διεθνών πατρόνων τους, επιζητούν την ψυχική παραλυτική κόπωση του λαού. Μια παραλυτική κόπωση που περνάει και μέσα από την καιροσκοπική ενσωμάτωση των συμβόλων αντίστασης και εργατικών αγώνων.
Η Κούνεβα υπήρξε ένα τέτοιο σύμβολο.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

340.000 γροθιές στις κινήσεις αλληλεγγύης του ελληνικού λαού από την Κούνεβα! Ταίριαξε με τους φραγκασθενείς Συριζαίους! Θα μπορούσε, όμως, να δώσει τα μισά στους εξαθλιωμένους πρόσφυγγες... έτσι για να μην αισθανόμαστε και εμείς τόσο μαλάκες!

Ο τρόπος με τον οποίο φορτώνουν στις πλάτες μας από τους καφέδες τους, τα δώρα στις γκόμενες, τα ταξίδια μέχρι και τα bonus στα κομματόσκυλα... είναι απίστευτος




Του Σίμου Πετρόπουλου
Η Κούνεβα όχι μόνο δεν ξέρει τι έχει ... αλλά τα έχει μεταφέρει στη Βουλγαρία για να μην υπάγεται στα capital controls που ισχύουν για εμάς τους κοινούς θνητούς.
Το κράτος της δώρισε και σπίτι ... ενώ λίγο αργότερα αγόρασε άλλα δύο σπίτια μόνη της στη Βουλγαρία, όπου διατηρεί και το μεγαλύτερο ποσό των καταθέσεών της.

Κούνεβα: Η «επαναστατική» και «αντιρατσιστική κερδοσκοπία…


Με την Κούνεβα, την «επαναστάτρια» καθαρίστρια, παίχτηκε ένα παιχνίδι πολυπολιτισμικής και «αντιρατσιστικής» φρενοβλάβειας… 

Οι «αριστερίστικες» ποικιλίες της έδωσαν σχεδόν το χρίσμα της Ρόζας Λούξεμπουργκ. 
Το Λαμπρακιστάν με τα μίσθαρνα «καλλιτεχνικά» του μορμολύκεια την ανακήρυξαν σε …Προμηθέα!!!


Λαμπρακιστάν και «αριστεροί» σε ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ… 

Υπάλληλοι Περιφέρειας Αττικής σε συντονιστή Αποκεντρωμένης: Μην εγκρίνετε το νέο ΟΕΥ

dourou2

Με επιστολή του προς το συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) του ζητεί να μην εγκρίνει τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, που το απέστειλε η περιφερειακή Αρχή Δούρου (σ.σ.: ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής).

(Συριζαίικες μουλαριές)! Πουλήθηκε στην αμερικανική NCH Capital η Κασσιόπη στην Κέρκυρα



Την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της Κασσιόπης στην Κέρκυρα ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Η παραθαλάσσια έκταση παραχωρήθηκε στον αμερικανικό επιχειρηματικό όμιλο Real Estate "NCH Capital" έναντι 23 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν την πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕ∆ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου.

(Εξαιρετικό)! Τολμώ




Η Σπεράτζα Βρανά (1928-2009) πάντα μου ήταν συμπαθής κυρίως ως άνθρωπος αληθινός και large.
Βρήκα μπροστά μου το βιβλίο της "Τολμώ" εκδ.1981.
Αυτοβιογραφία γραμμένη με κέφι,ποτέ δε γίνεται βαρύ ή μελό ακόμη και στις σκληρές στιγμές της ζωής της. Από τα πρώτα παιδικά χρόνια της έως τις αρχές του '60.
 Οι δεκαετίες '40 και '50 χωρίς καμία αναφορά στα όσα ιστορικά συμβαίνουν (μόνο στη πείνα της κατοχής) παρόλο που και η ίδια ζει δύσκολες στιγμές πεντάρφανη στους δρόμους.

Το μάρκετιγκ θα μας πει πως και ποτέ θα το κάνουμε;

Της Ε.Χ

Βγήκα μια βόλτα στα μαγαζιά το απόγευμα να πάρω δυο δωράκια για το καλό, ένεκα των ημερών. Γενικά σπάνια βγαίνω για ψώνια μιας και η διαδικασία μου είναι τελείως βαρετή και χρονοβόρα.

Χαζεύοντας λοιπόν στις διάφορες βιτρίνες με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό και τα λαμπερά όλο στρας και πούλιες ρούχα (ο συνδυασμός του φθηνού ζέρσεϊ με την παγιέτα με ισοπέδωσε) έπεσε το μάτι μου και σε μια βιτρίνα με γυναικεία εσώρουχα.

«Άλλαξε τον κόσμο, το έχει ανάγκη»


από το editorial του e-dromos 
Η πραγματικότητα που διαμορφώνεται σήμερα πλανητικά και στον τόπο μας, δεν μπορεί πια να χωρέσει σε σχήματα και αφηγήσεις του παρελ-θόντος. Αυτά δεν αρκούν ούτε για την ανάγνωση ούτε για την ερμηνεία των πραγμάτων. Είναι τόσα πολλά τα γεγονότα αυτά καθεαυτά, είναι οι νέες τους ποιότητες και κλίμακες, πόσο μάλλον η ένταξή τους σε ευρύτερες διεργασίες και κύματα. 

Τζίμης Πανούσης: «Δεν έχουμε δημοκρατία – Μας κυβερνούν κατσαπλιάδες και κομματόσκυλα» (VIDEO)




Τον Τζίμη Πανούση συνοδεύουν συνήθως ένα σωρό «κλισέ» χαρακτηρισμοί: αιρετικός, χαρισματικός, προκλητικός, ξεκαρδιστικός, αμφιλεγόμενος, ο καλλιτέχνης που είναι σε αρκετούς γνωστός όχι μόνο για το αιχμηρό του χιούμορ απέναντι στα ιερά και τα όσια της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και για τις δικαστικές του περιπέτειες ενίοτε και εξαιτίας αυτού. 

Μεγάλη απώλεια για τους Πάνο Καμμένο-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Πέθανε ο χουντικός Γεώργιος Γεωργαλάς



Συμβούλευε και έγραφε τους λόγους του Πάνου Καμμένου

Σε ηλικία 88 ετών πέθανε, ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Χούντας, Γεώργιος Γεωργαλάς. Ήταν ο πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος του καθεστώτος της 21ης Απριλίου και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών είχε αναλάβει πολλές θέσεις ευθύνης, ασκώντας αρχικά καθήκοντα υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, ενώ ήταν εκείνος που δημιούργησε τη γενική γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών.

Ασφαλιστικά μέτρα σήμερα κατά της απόφασης της Γ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το «μποναμά» των 40 εκατ. ευρώ

Σήμερα το πρωί, στις 10.45, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (κτήριο 5), μικρομέτοχοι, συνδικαλιστές (μέλη ΔΣ ΟΜΕ, Συλλόγων Μηχανικών, Προσωπικού, Επιστημόνων, Ένωση Υπαλλήλων) και εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ καταθέτουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της διανομής κερδών που παράνομα αποφάσισε η έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων, την Παρασκευή 23/12.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Συρία: Το Χαλέπι στα χέρια Άσαντ-Ρωσίας



Η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη «σήμα» για την επικινδυνότητα της «επόμενης μέρας»

Το Χαλέπι, όπως είχαμε και εμείς μαζί με τους περισσότερους αναλυτές εκτιμήσει, άλλαξε χέρια. Τελικά την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου αποδέχτηκαν οι εναπομείναντες ένοπλοι αντικαθεστωτικοί του Χαλεπιού, την πρόταση Ρωσίας και ΗΠΑ για απομάκρυνσή τους από τη μαρτυρική πόλη.

(Νάτως! Νάτως ο προθοιπουργώς)! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταρρύθμισε και την… ορθογραφία



Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά τέσσερα ορθογραφικά λάθη έχει η δήλωση πόθεν έσχες που κατέθεσε για το οικονομικό έτος 2014 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

(Συμφωνία με λεία Κουρδικό κρέας! Τώρα, τι λένε οι "αριστεροί" φιλορώσοι και φιλο/ιρανοί); Reuters: Σχέδιο μοιρασμού της Συρίας σε ζώνες ανεπίσημης επιρροής, με τον Άσαντ να παραμένει πρόεδρος

ASSAD
Η Συρία θα μοιραστεί σε ζώνες ανεπίσημης περιφερειακής επιρροής και ο Μπασάρ αλ-Άσαντ θα παραμείνει πρόεδρος για μερικά χρόνια, τουλάχιστον βάσει του περιγράμματος μιας συμφωνίας ανάμεσα στη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Μια τέτοια συμφωνία, η οποία θα επιτρέπει περιφερειακή αυτονομία μέσα σε μια ομοσπονδιακή δομή που θα ελέγχεται από τους Αλαουΐτες του Άσαντ, είναι σε πρώιμο στάδιο, υπόκειται σε αλλαγές και θα απαιτήσει να πειστούν ο Άσαντ και οι αντικαθεστωτικοί και, εν τέλει, οι χώρες του Κόλπου και οι ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές.

(Γαμώ τον καθηγητικο-ΜΚΟ-ΣΥΡΙΖΑ-ικό σοσιαλισμό μου, γαμώ)! Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου: Το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης με καταθέσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ

Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου: Το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης με καταθέσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ
Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου είναι το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης βάσει των δηλώσεων πόθεν έσχες που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

(Φραγκάτος ο πρώην εργολάβος και παππούς της οικογένειας Τσίπρα)! Το πόθεν έσχες του Αλέκου Φλαμπουράρη


Το πόθεν έσχες του Αλέκου Φλαμπουράρη

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη δήλωση πόθεν έσχες του Αλ. Φλαμπουράρη για το 2014

Εισοδήματα ύψους 176.582 ευρώ δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στη δήλωση πόθεν έσχες του 2014. 


Ο κ. Φλαμπουράρης, που δηλώνει συνταξιούχος, έχει μαζί με τη σύζυγό του έναν μακρύ κατάλογο ακίνητης περιουσίας, ενώ στην ίδια οικονομική χρήση εμφανίζει συμμετοχή στη ΜΕΡΙΤ ΧΑΕΠΕΥ. 

Οι κροίσοι έβγαλαν 237 δισ. το 2016

Οι κροίσοι έβγαλαν 237 δισ. το 2016

Σε μία χρονιά κατά την οποία «λαϊκιστικές» πολιτικές δυνάμεις επικράτησαν σε δημοψηφίσματα και εκλογές σε Ευρώπη και Αμερική, οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 237 δισ. δολάρια από τις αρχές του 2016.

«Το πρόβατο ενδιαφέρεται για την ζωή του και ο χασάπης για το κρέας του».

Γράφει ο Σεϊτ Αλντογάν - Δημοσιογράφος

Οι επιδιώξεις και η στρατηγική που έχει χαράξει το καθεστώς της Αγκυρας ξεδιπλώθηκαν ανάγλυφα σήμερα στην διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Ταγίπ Ερνογάν μαζί με τον Πρόεδρο της Γουινέας Αλφά Κοντέ.

Ο άγνωστος πόλεμος των ΗΠΑ

Ο άγνωστος πόλεμος των ΗΠΑ

Του Κώστα Μπετινάκη

Καθώς κλείνει άλλος ένας ταραγμένος χρόνος κι ένας νέος έρχεται, οι πολίτες του κόσμου θα πρέπει να γνωρίζουν τι ΔΕΝ πρέπει να αναμένουν.

Την επικράτηση των ευχών για «επί Γης Ειρήνη».

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Καλό σου ταξίδι σύντροφε Γιάννη.

Του Γ. Γ.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε Γιάννη. Δεν μου βγαίνουν λέξεις να σε αποχαιρετήσω. Ισως δεν θέλω να συνειδητοποιήσω ότι χάθηκε ένας από τους ποιο αγαπητούς συντρόφους που γνώρισα στα νεανικά μου χρόνια. Ενας ακούραστος κομμουνιστής που όργωνε νύχτα και μέρα ολόκληρο το νησί για να οργανώσει τις Ο.Β της ΚΝΕ (αχ αυτή η κόκκινη βέσπα) και αργότερα δίνοντας καθημερινούς αγώνες σαν στέλεχος της Ν.Ε του ΚΚΕ,  Ενας μαχητής που ήταν αγαπητός όχι μόνο στους συντρόφους του αλλά ολόκληρη στην κοινωνία της Λέσβου. Ενας λαϊκός αγωνιστής που πρωτοστάτησε σε όλες τις εργατικές διεκδικήσεις που έγιναν στο νησί μας τα τελευταία χρόνια.

(Εξαιρετικό)! Τί θα γίνει με αυτόν τον κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας; ΕΛΕΟΣ πχια με αυτόν και τους μπολσεβίκους του.

Φωτογραφία του χρήστη Νομικά Ανάλατα.

Τί θα γίνει με αυτόν τον κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας; 
Αυτόν τον... πως τον λένε ξερωγω... Πελετίδη... έχει κάνει σοβιέτ την Πάτρα... χαλάει και η πιάτσα... δεν έχει το θεό του... ΕΛΕΟΣ πχια...

(Γειά σας ρε πατριώτες)! Στον εισαγγελέα Καρατζαφέρης και Μπούκουρας για παραβάσεις στα πόθεν έσχες



Στη δικαιοσύνη για το αδίκημα της μη υποβολής και της ανακριβούς δήλωσης Πόθεν Έσχες διαβίβασε η Βουλή τους φακέλους του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιου Μπούκουρα και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη ύστερα από σχετικό έλεγχο που διενήργησαν οι ορκωτοί λογιστές.

Σεξ με ρομπότ: Σύντομα πραγματικότητα! Sexbot

 

Σεξουαλικές σχέσεις με ρομπότ είναι κάτι που αφορά το πολύ κοντινό μέλλον, προέβλεψε ένας ερευνητής της τεχνητής νοημοσύνης σε εκδήλωση, στο Λονδίνο, αφιερωμένη στα διαδραστικά σεξουαλικά παιγνίδια και στις σχέσεις με ανθρωποειδή.

ΚΚΕ: Η επιστολή Τσακαλώτου επιβεβαιώνει ότι το βοήθημα ήταν το άλλοθι για νέα σκληρά μέτρα

ΚΚΕ: Η επιστολή Τσακαλώτου επιβεβαιώνει ότι το βοήθημα ήταν το άλλοθι για νέα σκληρά μέτρα

Η επιστολή Τσακαλώτου όχι μόνο επιβεβαιώνει ότι το εφάπαξ βοήθημα ήταν το άλλοθι για τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται απ’ τη νέα χρονιά, αλλά και ότι οι μισθοί, οι συντάξεις και συνολικά τα λαϊκά δικαιώματα θα βρίσκονται διαρκώς υπό την απειλή της επίτευξης των ματωμένων πλεονασμάτων, τη στιγμή που το κεφάλαιο παραμένει στο απυρόβλητο, αναφέρεται σε σχόλιο του ΚΚΕ για την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στους θεσμούς.

Μίκης Θεοδωράκης: «Η παρούσα κυβέρνηση μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού»

 Μίκης Θεοδωράκης: «Η παρούσα κυβέρνηση μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού»


Αγαπητοί αναγνώστες,

Με αφορμή το κείμενο του Σπινθήρα «Ποιος φοβάται τον Μίκη Θεοδωράκη;» της 22ας Δεκεμβρίου και σε συνέχεια του άρθρου του Μίκη Θεοδωράκη «Είμαστε θύματα μιας τραγικής φαρσοκωμωδίας» της 21ης Μαΐου 2016, ο κ. Θεοδωράκης απέστειλε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Θεοδωρακισμού το παρακάτω σχόλιο.

(Συριζαίικα): Αθλιότητα. Ο ΟΑΕΔ θα βγάζει "τεμπέληδες" εγγεγραμμένους ανέργους για να μην αυξάνεται στατιστικά η ανεργία



Σχόλιο Α.Α.: Δεν φτάνει που μόνο ένας στους δέκα παίρνουν επίδομα ανεργίας και τους άλλους 9 θα τους βγάλουν τεμπέληδες για να μην χαλάμε τα success story του Τσίπρα

Από Ποντίκι:    

"Αποδεικτικά" αναζήτησης εργασίας θα πρέπει να ζητεί ο ΟΑΕΔ, έτσι ώστε οι εγγεγραμμένοι άνεργοι να υπόκεινται "κυρώσεις", προβλέπει σχέδιο πρότασης για τον καθορισμό "μέτρων ελέγχου της ανεργίας", το οποίο έχει στα χέρια της η διοίκηση του Οργανισμού.

Η παντοδυναμία των αγορών...

Το σημερινό οικονομικό σύστημα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το φιλελευθερισμό – αφού πρόκειται για ένα κεντρικά κατευθυνόμενο σύστημα των ελίτ, μέσω του οποίου το 0,1% των ανθρώπων κυβερνάει απολυταρχικά το υπόλοιπο 99,9%, χωρίς να ελέγχεται από κανέναν.

Η μέρα που το νερό έγινε εμπόρευμα

Το πρωί της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε, υπό ισχυρή αστυνομική «προστασία», η διανομή 40 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ στους μετόχους. Ή με άλλα λόγια, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε, δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, το ιδιαίτερα μεγάλο πλεόνασμα της εταιρείας να μην χρησιμοποιηθεί για κοινωνική πολιτική, αλλά να καταλήξει εκτός του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ, τη Eurobank και τον δισεκατομμυριούχο Τζον Πόλσον


του Θάνου Καμήλαλη

Στα χρόνια της κρίσης, η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης της χώρας, που εξυπηρετεί πάνω από 4 εκατ. χρήστες έχει μεταμορφωθεί σε μία ιδιαίτερα επικερδή επιχείρηση, ξεχνώντας σχεδόν ολοκληρωτικά τους κοινωφελείς της σκοπούς.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

(Χωρίς περιττά σχόλια για τις υπόλοιπες φιλορωσικές ''αριστερές'' δυνάμεις στην Ελλάδα)!Η Χρυσή Αυγή σε συνέδριο φιλοπουτινικών εθνικιστών και ναζί στη Ρωσία


Σε κείμενο με τίτλο ''Γράμματα κάτω από το χιόνι'' το blog ''Our baba doesn't say fairy tales'', αναδεικνύει, με ρωσικά και αγγλικά links, το συνέδριο ναζιστικών, εθνικιστικών και άλλων φιλοπουτινικών κομμάτων στη Ρωσία που θα συμμετείχε η Χρυσή Αυγή. Το συνέδριο είχε οργανωθεί από το εθνικιστικό, αντισημίτικο πουτινικό κόμμα Πατρίδα.

Αθλιος αντικομμουνιστικός οχετός από την "Εφημερίδα των Συντακτών"

Του Γ. Γ.

Αναφορικά με την ίδια τη βία του Δεκέμβρη πρόκειται για τη σκληρότερη φάση όλης της εμφύλιας σύγκρουσης της δεκαετίας του 1940. Υπάρχει μια συσσώρευση των παθών που ξέσπασε πάνω σε όργανα του κατοχικού κράτους, πρώην δοσίλογους, ανθρώπους που ταυτίζονταν με τη συνέχεια του κοινωνικού καθεστώτος, ουσιαστικά ένας γενικευμένος κύκλος αυτοδικίας φτωχότερων στρωμάτων που επιτίθενται στην αστική τάξη, όπως την αντιλαμβάνονταν οι ίδιοι.

Όχι κύριε Ψυχάρη, το "Βήμα" δεν ήταν ποτέ "εμείς"!



Με ένα δραματικό άρθρο, το "Βήμα της Κυριακής" μας ενημερώνει ότι το "Βήμα είμαστε εμείς".....

Το "Βήμα" του ΔΟΛ, όπως και τα "Νέα" ήταν πάντοτε του Λαμπράκη και μετέπειτα του Ψυχάρη που μέσω των εφημερίδων, ραδιοσταθμών και του Mega , Λαμπράκης και Ψυχάρης έκαναν δουλειές και έβγαζαν φράγκα για την πάρτι τους με την εκάστοτε κυβέρνηση. Ο ΔΟΛ ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις όπως αυτός επιθυμούσε και όχι όπως επιθυμούσαν οι αναγνώστες, οι ακροατές και οι τηλεθεατές των μέσων του.

Οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής στηρίζουν τα λόμπι του μεγάλου κεφαλαίου Του Δημήτρη Ψαρρά

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ψηφοφορίες διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα αποτελέσματά της είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικά για τον τρόπο που πολιτεύονται οι ομάδες των ευρωπαϊκών κομμάτων, αλλά και για την ιδιαίτερη στάση των Ελλήνων ευρωβουλευτών και τον τρόπο που λειτουργούν μακριά από τα φώτα της επικαιρότητας.

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Σοσιαλισμός για τους πλούσιους, καπιταλισμός για τους φτωχούς Του Νόαμ Τσόμσκι

Πώς φτάσαμε σε αυτά τα πρωτοφανή επίπεδα ανισότητας στις ΗΠΑ; Στο ντοκιμαντέρ «Ρέκβιεμ για το Αμερικάνικο Όνειρο», ο Νόαμ Τσόμσκι επεξηγεί αναλυτικά πώς ο πλούτος και η εξουσία συγκεντρώθηκαν στα χέρια λίγων.

Ο στόχος θα πρέπει να είναι μεγάλος. Να σπάσουμε επιτέλους το Απόστημα



Πέτρος Χασάπης
Μετά την απελευθέρωση, οι παρασιτικοί τουρκοδοσίλογοι κοτζαμπάσηδες που δεν μπορούσαν πλέον να σταθούν στην επαρχία, ούτε να ανακτήσουν την παλιά τους εξουσία, τα πλούτη και την χαμένη κοινωνική τους καταξίωση, μετακόμισαν στα αστικά κέντρα και ειδικά στην Αθήνα. Εκεί, επιδόθηκαν ομαδικά στον παρασιτισμό, στην πολιτική και στο εμπόριο.
Μέσω του εισαχθέντος από τους ίδιους, δυτικού κοινοβουλευτικού συστήματος, αντικατέστησαν το μέχρι τότε Σουλτάνο με το μεγάλο γραφειοκρατικό κράτος που επίτηδες δημιούργησαν και επιδόθηκαν στην αγαπημένη τους πρακτική της διαμεσολάβησης μεταξύ του κράτους και του αδύναμου ραγιά, μέσω της τεχνικής του ρουσφετιού και της εκλογικής πελατείας.

Εθνική αστέγων VS ΝΔ




Τα χριστούγεννα οφείλουν να αλλάξουν ημερομηνία κι όνομα. Προτείνω το τσιπρούγεννα. 

Κι οι Καλικάτζαροι κατρούγκαλοι που πριόνισαν το ασφαλιστικό δέντρο της ζωής. 

Ένα βρέφος, μισός άνθρωπος μισός ηγέτης, γεννήθηκε σε μια φτωχική φάτνη εργολάβου. 

(Εξαιρετικό)! Συμβολαιακή γεωργία: θεσμοθετημένη τραπεζική κερδοσκοπία




Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Πέρα για πέρα δίκιο είχαν οι αγρότες στα μπλόκα της Ελλάδας τον περσινό χειμώνα που κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι με τα μέτρα που θα εφαρμόσει στη γεωργία κι όσα έχει ήδη εφαρμόσει (αύξηση συντελεστή φορολόγησης αγροτικού εισοδήματος από 13% στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017, αύξηση ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα κι εφόδια από 13% σε 23% και κυρίως αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από 7% στο 20%, κ.α.) θα αναγκάσει χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες να βγουν από την παραγωγή.

ΤΟ MARKETING ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ



Εί­ναι πλέ­ον κοι­νός τό­πος πως με­τά την Β΄πα­γκό­σμια ανθρωποσφαγή, η πα­γκό­σμια κυ­ριαρ­χί­α άρ­χι­σε μί­α δια­δι­κα­σί­α α­να­διάρ­θρω­σης των πρα­κτι­κών της και του προ­σω­πεί­ου της. Με αιχ­μή του δό­ρα­τος τη ρα­γδαί­α ε­ξέ­λι­ξη της τεχνο­λο­γί­ας και της πλη­ρο­φο­ρι­κής (σαν ει­δι­κό κλά­δο της τε­χνο­λο­γί­ας), ο πά­λαι πο­τέ ο­νο­μα­ζό­με­νος ι­μπε­ρια­λι­σμός άρ­χι­σε ν’ αλ­λά­ζει μορ­φή ο­δη­γού­με­νος προς αυ­τό που σή­με­ρα με­το­νο­μά­στη­κε σε πα­γκο­σμιο­ποί­η­ση. 

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ!



Άνεργοι χωρίς επιδόματα

Άνεργοι χωρίς επιδόματα
Μαύρες γιορτές και γκρίζα ζωή επιφυλλάσουν εργοδότες, κυβέρνηση και τρόικα στους άνεργους. Καθώς οι απολύσεις συνεχίζονται μαζικά από τους πρώτους, ο αριθμός των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων ξεπέρασε τον Νοέμβριο το ένα εκατομμύριο – 1.066.416 έναντι 988.386 τον προηγούμενο μήνα.

Είναι ή δεν είναι φασίστας ο Τραμπ;

 

Γιώργος Μητραλιάς
Είναι ή δεν είναι φασίστας ο Ντόναλντ Τραμπ; Καίριο το ερώτημα και όχι άδικα αρχίζει να απασχολεί τους -ήδη- όλο και πιο αγριανθρωπικούς καιρούς μας. Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τη σημασία των ατομικών χαρακτηριστικών του κ. Τραμπ, θα μας ήταν όμως πιο χρήσιμο να διατυπωθεί ως εξής: Φασιστικό ή όχι το καθεστώς που προτίθεται να εγκαθιδρύσει στις ΗΠΑ ο Τραμπ και οι συνεργάτες του;

(Αυτή είναι η μετασταλινική και ορθόδοξη Ρωσία του Πούτιν)! Σε άλλα WTF νέα: Αυτό το ρωσικό ριάλιτι θα επιτρέπει φόνους και βιασμούς



Και κάποιοι έλεγαν ότι τo κόνσεπτ των ‘Hunger Games’ ήταν πολύ τραβηγμένο. Εντάξει, δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε επίπεδο λοταρίας 17χρονων, αλλά στο ‘Game 2: Winter’, ένα καινούριο ριάλιτι σόου της Ρωσίας που θα αναμεταδίδεται επί 24 ώρες, 30 συμμετέχοντες θα αφεθούν στην ερημιά της Σιβηρίας για 9 μήνες και 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

(Το επιμύθιο; Γνωστό: Οι Συριζαίοι για λεφτά κάθονται να τους γ...φτύσεις)! Πολ Καζάριαν, μέσω Αυγής, κεραυνοβολεί Τσίπρα

Ο Πολ Καζάριαν, μέσω Αυγής, κεραυνοβολεί Τσίπρα 
Σφοδρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς και τον περίφημο «μποναμά» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους συνταξιούχους εξαπολύει ο ιδρυτής της Japonica Partners, Πολ Καζάριαν.

Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε το γεγονός ότι πρόκειται για ολοσέλιδη καταχώριση-άρθρο του μεγαλοεπενδυτή στην «Αυγή της Κυριακής».


Στο άρθρο του Πολ Καζάριαν, που φέρει τον τίτλο «Μια όχι έξυπνη χριστουγεννιάτικη πληρωμή 600 εκατ. ευρώ σε συντάξεις», σημειώνεται πως οι μεγαλύτεροι χαμένοι είναι οι Έλληνες φορολογούμενοι, καθώς "όταν καταλάβουν τα στοιχεία πίσω από μια προσπάθεια να αλλάξουν οι τίτλοι στα ΜΜΕ με συναισθηματικά φορτισμένα σλόγκαν", θα δουν ότι «τέτοιου είδους πρακτικές δεν είναι έξυπνες και είναι τεράστια καταστροφικές οικονομικά».

(Εξαιρετικό... γέλιο)! Απίθανη δημοσιογραφική γκάφα από την ιστοσελίδα του «Βήματος».

Σπάνια συναντάς τέτοια δημοσιογραφική γκάφα όπως αυτή που έκαναν σήμερα οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας του «Βήματος».
Πώς να συγκρατήσει κανείς τα γέλια του βλέποντας έναν ειδησεογραφικό ιστότοπο, που θέλει να παρουσιάζεται έγκυρος, να παρουσιάζει σαν είδηση μια καραμπινάτη τρολιά! 

(Ακόμη και το ΕΠΑΜ ξεβρακώνει τους Λαφαζανιστές! Η ΛΑΕ των κυρίαρχων Λαφαζανιστών είναι το τελευταίο συστημικό - του πάλαι ποτέ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ -δοχείο υποδοχής της λαϊκής δυσαρέσκειας)! Οφειλόμενη απάντηση στο βιβλίο του κ. Γ. Τόλιου για τη μετάβαση στο "εθνικό νόμισμα"

του Όθωνα Κουμαρέλλα 
Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο που αναφέρεται στο εθνικό νόμισμα και τη μετάβαση σε αυτό. Είναι το βιβλίο του γνωστού στελέχους της ΛΑ.Ε. κ. Γιάννη Τόλιου με τίτλο «Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα - Αφετηρία εξόδου από την κρίση».

Κατ’ αρχήν είναι πολύ θετικό που στην προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου για τον τρόπο απαλλαγής της χώρας μας από το καθεστώς κατοχής και τις μνημονιακές πολιτικές που το συνοδεύουν, προστέθηκε ένα ακόμη βιβλίο.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Τα "θαύματα" για τους ρασοφόρους συνεχίζονται


Δεν φανταζόμαστε να υπάρχουν άθεοι αναγνώστες του ιστότοπου μας και να αμφισβητούν ότι θα «θαύματα» συνεχίζονται και στις μέρες μας; Το λέμε αυτό γιατί τα γεγονότα είναι αναμφισβήτητα και δεν αντικρούονται. 

"Μην εμπιστεύεσθε κανέναν τους"

 Γράφει ο mitsos175.

Όχι χερ Σόιμπλε! Ο Τσίπρας δεν θα τολμούσε ποτέ να βρίσει τ' αφεντικό. Απλά, όταν οι υπόλοιποι ακούμε για κάποιον "που έχει προβλήματα με την ψυχή του" ο νους μας πάει σε σένα και τους ομοίους σου.
Όσο για τη Γερμανία, εκείνοι που την έβριζαν περισσότερο ήταν οι τωρινοί της σύμμαχοι, οι Αμερικάνοι. Βλέπεις οι Σοβιετικοί δεν τα είχαν με το γερμανικό λαό αλλά το ναζισμό.

Την έχασε τη μάχη το Documento

Όταν έγινε γνωστό πως η εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη Documento θα κυκλοφορήσει τελικά πολλοί ήταν οι δημοσιογράφοι που χάρηκαν. Και όχι μόνο όσοι είχαν την τύχη να βρουν επιτέλους δουλειά. Το σκεπτικό ήταν απλό.
Σε μια εποχή λουκέτων, επιτέλους κυκλοφορούσε μια νέα εφημερίδα. Άρα νέες θέσεις εργασίας.

Εργασιακός μεσαίωνας στα ΜΜΕ. Ακούστε στις 11μμ την εκπομπή "Με χωρίς Πατρίδα"

Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου για τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί και στον χώρο ενημέρωσης. Η δημόσια καταγγελία που έκανε η άνεργη δημοσιογράφος Μαρία Κωνσταντοπούλου για τις συνθήκες εργασίας και την αμοιβή που της πρότειναν οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας Documento λειτούργησε καταλυτικά και δεν αφήνουν έκθετο μόνο τον Κώστα Βαξεβάνη, αλλά λειτούργησε και σαν πυροκροτητής, φέρνοντας στην επιφάνεια την κατάσταση που επικρατεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

(Αλλοπρόσαλλη Ίσκρα: Μια στο σφυρί και μια στο πέταλο):Ο Τραμπ δεν είναι τρελός. Είναι τυφλός σιωνιστής και πολεμοκάπηλος…


Οδυνηρές, σχεδόν εφιαλτικές, μοιάζουν οι ειδήσεις για τις αποφάσεις του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, σε πολύ κρίσιμα ζητήματα για την πορεία της ανθρωπότητας.
Προσπερνάμε την είδηση ότι άλλος ένας δισεκατομμυριούχος επενδυτής, ο Καρλ Άικαν, διορίζεται ειδικός σύμβουλος του Προέδρου. Και την προσπερνάμε διότι ο Τραμπ έχει σχηματίσει κυβέρνηση μόνο από γεράκια και από τους πιο πλούσιους των ΗΠΑ, κυρίως ανθρώπους της Wall Street.

Πανελλαδική στάση των δημοτικών υπαλλήλων για τις απολύσεις συμβασιούχων (28/12)



Ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, από τις 7πμ.-12μ., για να μην υπάρξει απόλυση συμβασιούχων – παρατασιούχων. Την ίδια ημέρα, διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10πμ., στο υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27). Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΕΚΤ: Η περιουσία των νοικοκυριών στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 40%

 


Έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καταδεικνύει τα αποτελέσματα της κρίσης και της λιτότητας στην ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας πως τα τελευταία χρόνια η συγκέντρωση πλούτου έχει αυξηθεί. Όσο για τα νοικοκυριά στην Ελλάδα κατά μέσο όρο έχασαν το 40% της περιουσίας τους.