Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

(Εξαιρετικό)! Οι τυρόπιτες και η διαδικτυακή «πλέμπα»...





Όλη η αλήθεια για το ελληνικό χρέος, από πρώην στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά (βίντεο).


Στο βίντεο, που ακολουθεί, ο Οικονομολόγος, Σπύρος Λαβδιώτης, πρώην αναλυτής χρηματοοικονομικών θεμάτων στην Κεντρική Τράπεζα του Καναδά, εκτός του ότι αποτυπώνει με απλά λόγια την αλήθεια σχετικά με το ελληνικό χρέος,  αποκαλύπτει συγχρόνως και το πλέγμα απάτης, που έχουν εξυφάνει γύρω από την Ελλάδα οι αποικιοκράτες τοκογλύφοι, σε συνεργασία με το εγχώριο δοσιλογικό πολιτικό προσωπικό.

ΝΑΤΟϊκοί στρατηγοί για Τουρκία: Επιδιώκει νέα Οθωμανική αυτοκρατορία

ΝΑΤΟϊκοί στρατηγοί για Τουρκία: Επιδιώκει νέα Οθωμανική αυτοκρατορία
Επί δεκαετίες η Άγκυρα έχει χρησιμοποιήσει την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της τα οποία δεν ταυτίζονται πάντα με αυτά της συμμαχίας, αναφέρει ο Τσέχος αμυντικός αναλυτής Μάρτιν Μπέργκερ.

Η ΕΕ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ

----000anagnws(Κυρ. 29/11/15 - 11:30)
Του ΑΛΕΚΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ*  
Ανέξοδη φλυαρία περί «ευρωπαϊκών αξιών», φράχτες,στρατιωτικοποίηση της καθημερινότητας και αυταρχικά μέτρα, αυτή είναι η εικόνα τους.  
Δεν είναι πλέον μόνο «ο πόλεμος η συνέχεια της πολιτικής τους με άλλα μέσα» αλλά και η πολιτική τους είναι πλέον η συνέχιση του πολέμου με στρατιωτικούς όρους. 

Τελικά η καταστροφή ίσως να είναι η καλύτερη λύση.


Τους βλέπετε. Αυτοί είναι.
Στο βάθος το «Τρελό Σαββατοκύριακο στου Μπέρνυ» με τη μορφή λευκανθούς φίκου.
Δίπλα του…
Ένας παπατζής που στο Λας Βέγκας θα του είχαν απαγορεύσει την είσοδο σε όλα τα καζίνο.
Μία κόρη του μπαμπά της.

ΣΥΡΙΖΑ: Η φάρσα της αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ έγινε η νέα τραγωδία…

 

Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές: 
«Ο πασοκισμός αποτελεί την ακρότατη παρασιτική εκβλάστηση της καθεστωτικής σαπίλας και της επαρμένης μπουρδολογίας και ηλιθιότητας: Την έπαρση της καθεστωτικής αυθάδειας, του ψεύδους, της απάτης, της ακατάσχετης ανοησίας…».
 
Σήμερα ο πασοκισμός …διοχετεύτηκε και εκφράζεται, σαν καρικατούρα, στην «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Η μακάβρια φάρσα της ιστορίας…

Συναινέστε !

Τη συναίνεση προσπαθεί να πετύχει ο Αλέξης Τσίπρας με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ώστε η χώρα τελικά να σωθεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και όχι απλώς από έναν. Γιατί η αλήθεια είναι ότι μια χώρα σώζεται σωστότερα όταν συναινούν όλοι στο σώσιμο παρά όταν συναινεί μόνο ένας. Αποκτάει το σώσιμο μεγαλύτερη βαρύτητα.

Αν το καλοσκεφτείς, στην Ελλάδα ο σοσιαλισμός έχει οικοδομηθεί

Του Γιώργου Αλεξάτου
Αν το καλοσκεφτείς, στην Ελλάδα ο σοσιαλισμός έχει οικοδομηθεί κι ανοίγουμε πανιά για τον κομμουνισμό:

- Οι τράπεζες είναι πλέον κοινωνικοποιημένες, με μέτοχο όλο τον λαό που πληρώνει για τη λειτουργία τους. Επιπλέον, τείνουν προς κατάργηση, λόγω έλλειψης καταθέσεων, ενώ ταυτόχρονα εξαφανίζεται και το χρήμα και η αγορά.

(Αυτή είναι ηλίθιοι "ακτιβιστές" η μικρή ιδιωτική επιχειρηματικότητα που ποτέ δεν καταγγείλατε)! Τοξική βόμβα στη Φυλή



Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Ένα από τα χειρότερα εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος συντελείται εδώ και χρόνια στη θέση Κιάφα Κουρίλιτ του δήμου Φυλής.

''ΚΟΥΝΗΜΕΝΗ'' ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

(Κυρ. 29/11/15 - 17:09)                    
... ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ''ΚΕΝΤΡΩΑΣ'' ΚΑΙ ''ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ'' ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ  
Μπορεί κανένας, πλέον, να μην πιστεύει τιςδημοσκοπήσεις (όπως και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης), διότι έχουνπέσει έξω και μάλιστα κατά πολύ όλα τα τελευταία χρόνια και διότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι υπηρετούν πολιτικές επιδιώξεις, κυρίως αυτών που τις έχουν παραγγείλει και πληρώσει. 

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016: Εργαλείο εμβάθυνσης της κινεζοποίησης

Thumb_issue_608
Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ένας κρατικός προϋπολογισμός της Ελληνικής Δημοκρατίας εκτελέστηκε έστω και κατά προσέγγιση. Οι διαφορές ανάμεσα στις εκτιμήσεις και τις πραγματοποιήσεις είναι τεράστιες, καθώς οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν τα σχέδια κρατικών προϋπολογισμών περισσότερο ως εργαλεία προπαγάνδας και λιγότερο ως αυστηρό μπούσουλα για τη δημοσιονομική πολιτική.

ΕΔΩ ΛΟΝΔΙΝΟ: Γίνεται πάρτι με τις μίζες που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση! Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ γέμισαν διαφημίσεις...


Despina Tsante
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!!!!!
...Όπως πληροφορούμαι στο Λονδίνο έχει γίνει πάρτι με τις μίζες που δόθηκαν για να δρομολογηθεί η μεγάλη ληστεία των ελληνικών τραπεζών, μέσω των οποίων θα ληστευτούν οι Έλληνες. Λέγεται δε πως όλοι έπιναν στη υγεία των κορόιδων.

(Κι άλλη εξαιρετική αριστερή απάντηση στους Παστίτσιους της ηλιθιότητας ή της Ρωσικής προπαγάνδας και τα παπαγαλάκια των νεοταξικών Ατλαντιστών)! ΕΝΔΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Ή ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ;

(Κυρ. 29/11/15 - 14:21)
Του ΠΕΤΡΟΥ Ι. ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ*
Όταν ο Samuel P. Huntington παρουσίασε στη διεθνή κοινή γνώμη, αλλά και στην επιστημονική κοινότητα το σύγγραμμά του «η σύγκρουση των πολιτισμών» (1993), το ζήτημα προκάλεσε ευρύτερες συζητήσεις, με πρώτη εκδοχή ότι η πτώση του λεγόμενου «ανατολικού κόσμου» ή άλλως του «σιδηρού παραπετάσματος» (αφορά ψυχροπολεμική ορολογία), θα έπρεπε να αντικαταστήσει το δόγμα της σύγκρουσης «Ανατολής-Δύσης» με την εφεύρεση ενός νέου εχθρού, που θα αφορούσε ενδεχομένως το θρησκευτικό φονταμενταλισμό του Ισλάμ.

(Προς τους Παστίτσιους της ηλιθιότητας ή της Ρωσικής προπαγάνδας και τα παπαγαλάκια των νεοταξικών Ατλαντιστών: Εξαιρετικό)! Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα

Του Φώτη Τσικριτέα
Η ανθρωπότητα σαν να μην έμαθε τίποτα από την ιστορίας της μοιάζει να ακροβατεί ξανά στο χείλος της αβύσσου! Ένα αιώνα σχεδόν μετά από τον πρώτο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, λίγο περισσότερο από ενάμιση αιώνα μετά τον Κριμαϊκό πόλεμο, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της εποχής μας φαίνονται έτοιμες να συμπαρασύρουν στον ξέφρενο και καταστροφικό ανταγωνισμό τους ολόκληρο τον πλανήτη.[1]

(Ρωσικό πρακτοριλίκη; Το... «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιλαμβάνεται ότι αυτή η κρίση έφερε συμμάχους στο πλευρό της Ρωσίας και γνωρίζει ότι οι σχεδιασμοί των συμμαχιών που γίνονται τον έχουν αφήσει απ έξω, εξηγούν στο newsbomb.gr Ρώσοι αναλυτές που ανήκουν στο περιβάλλον του Κρεμλίνου», πως λέγεται); Ρωσία - Τουρκία: Ποιος είναι ο άσσος στο μανίκι του Πούτιν

Ρωσία - Τουρκία: Ποιος είναι ο άσσος στο μανίκι του Πούτιν
Γιατί το διάταγμα που υπόγραψε η Ρωσία για τα αντίποινα εξαθλιώνει την Τουρκία - Ποιες συμμαχίες φοβάται ο Ερντογάν - Στα χέρια του Πούτιν ο χάρτης που δείχνει ποιες περιοχές υποστηρίζονται από το Ισλαμικό κράτος. Έτοιμος να εξαφανίσει τις βάσεις τους.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν κάνει πίσω στην κόντρα του με την Τουρκία, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, το Ιράν δηλώνει εκ νέου στο πλάι της Ρωσίας με οποιοδήποτε τρόπο χρειαστεί!

Εκατομμύρια άνθρωποι στους δρόμους του κόσμου για το Κλίμα [Φωτογραφίες]



Η ανθρώπινη αλυσίδα στο Παρίσι, αλλά και στη Λυών, τα χιλιάδες παπούτσια της αλληλεγγύης στην Place de la Republique, οι πορείες σε Μαδρίτη, Λονδίνο, Λισαβόνα, Βαρκελώνη, τα παιδιά με τους γονείς και τους παππούδες, τα συνθήματα, τα τραγούδια, το μαύρο, πικρό χιούμορ και στο βάθος μία μεγάλη ανησυχία.

Όλες οι συντάξεις στην 'γκιλοτίνα'.'Βοήθημα πριν τα 67 έτη. Πού θα γίνει η μεγάλη 'σφαγή'




Τρόμο προκαλεί το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό, καθώς σύμφωνα μ΄αυτό όσοι φεύγουν νωρίτερα από τα 67 έτη θα παίρνουν "βοήθημα" χωρίς την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. Την ίδια ώρα, οι δανειστές απαιτούν όλες οι συντάξεις να υπολογιστούν με νέους συντελεστές ώστε να μην ξεπερνούν το 53%-55% του μισθού και μαζί με τις επικουρικές να μην είναι πάνω από το 60%.

Προβοκατορίσκοι

Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»

Ευκαιρία να συμψηφίσει τις αποκαλύψεις για το βίο και την πολιτεία του με μια «απόπειρα εμπρησμού» στο σπίτι του στα Εξάρχεια βρήκε ο Φλαμπουράρης κι από κοντά οι υπόλοιποι Τσιπραίοι. Η «τρομοκρατική επίδεση» (έτσι χαρακτήρισε ένα μπιτόνι με βενζίνη τοποθετημένο έξω από την εξώπορτα, ενώ η φωτιά σβήστηκε αμέσως) είναι αποτέλεσμα της «επίδεσης λάσπης με ψέματα και συκοφαντίες» δήλωσε ο ίδιος, για να καταλήξει: «Δεν μου αφήνουν πια κανένα περιθώριο παρά να καταφύγω στην ελληνική δικαιοσύνη προκειμένου να απολογηθούν γι' αυτή την εκστρατεία συκοφάντησης».

Πράκτορας της CIA: Πληρώσαμε πολιτικούς, ΜΚΟ, δημοσιογράφους.


Ο πρώην πράκτορας της CIA Ρόμπερτ Μπέιρ. Photo Spokeo, www.ebritic.com


Ο πρώην πράκτορας της CIA Ρόμπερτ Μπέιρ είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων που αποκαλύπτουν τα μυστικά της υπηρεσίας,αλλά και των κυβερνήσεων του Μπιλ Κλίντον και του υιού του Τζόρτζ Μπους, του τζούνιορ.
Έχει πολλάκις συλληφθεί και κρατηθεί. Ο Μιτ Γουόσπουρ, ένας προσωπικός του φίλος εργαζόμενος στη Γερουσία, ο οποίος του έδινε πληροφορίες, έχει δολοφονηθεί.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Η κυβέρνηση είναι πλέον στην αγκαλιά της διαπλοκής και της διαφθοράς" (Βίντεο)

Καταπέλτης ενάντια στην κυβέρνηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε σημερινή τηλεοπτική της παρουσία.
Δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο. Από το ότι δεν δίνονται στην δημοσιότητα τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών μέχρι το πρόσφατο γεύμα μεταξύ Τσίπρα, Δραγασάκη και Στουρνάρα.

BiG Business από τα Αριστερά




Του Δημήτρη Καρούσου
Για να γίνεις Πλούσιος.... Δε Θέλει Κόπο Αγάπες μου, Θέλει Τρόπο.
Ολοκληρώνεται η "Ανακεφαλαιοποίηση αλλά Γκρέκα" ή "Αλλιώς Πως Τους Κλέβουμε Μπροστά στα Μάτια Τους" ή "Πίσω από τις Λέξεις Κρύβεται ο Αλέξης"….
Τι δεν θα σας πουν τα Βόθρο - Κάναλα:

Θα σκοντάψουμε σε πόλεμο με τη Ρωσία;

Το  κατωτέρω άρθρο, που απευθύνεται στην αμερικανική ηγεσία, αξίζει προσοχής και σκέψης πολύ ευρύτερα και στο ίδιο επίπεδο -όπου τώρα, σ’ εμάς, δεν υπάρχει παρά μια χαίνουσα μαύρη τρύπα...

Συντάκτης του είναι ένας  πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, δημοσιολόγος, συγγραφέας και αρθρογράφος μεγάλης ακτινοβολίας και μια από τις ελάχιστες (δεν φτάνουν τις πέντε) επιβλητικές φωνές ορθολογισμού και φρόνησης στις ΗΠΑ: ο κ. Πάτρικ Μπιουκάναν.

(Οι ΕΟΖ ξαναμπαίνουν με τους ακραίους νεοφιλελεύθερους Συριζαίους από την κουζινόπορτα για το...καλό μας)! Προνομιακές φορολογικές ζώνες για ενίσχυση του Ασφαλιστικού

Εταιρείες θα επιδοτηθούν προκειμένου να κάνουν προσλήψεις, ώστε να εισρεύσει στο σύστημα «ζεστό χρήμα», ενώ στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση για τη δημιουργία ενός ελληνικού fund που θα στηρίζει το Ασφαλιστικό και το οποίο στην πλήρη ανάπτυξή του, μπορεί να συγκεντρώσει κεφάλαια κοντά στα 40 δισ. ευρώ.

Ηδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Γάλλους επενδυτές και αμερικανικά και ισραηλινά funds για να μπουν στην αγορά των νέων τεχνολογιών στη χώρα μας.
Ηδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Γάλλους επενδυτές και αμερικανικά και ισραηλινά funds για να μπουν στην αγορά των νέων τεχνολογιών στη χώρα μας.
Τη δημιουργία «κοιτίδων» με ειδικό φορολογικό καθεστώς, με σκοπό την ανάπτυξη της απασχόλησης και την αύξηση των εσόδων του Ασφαλιστικού εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης και της τόνωσης των εσόδων του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Γενική απεργία την Πέμπτη – Ποιοι συμμετέχουν – Τι γίνεται με τα ΜΜΜ


Πανελλαδική απεργία προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015. Στην απεργία αναμένεται να συμμετάσχουν όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στις 3 Δεκεμβρίου η απεργία στα δημόσια νοσοκομεία

Στις 3 Δεκεμβρίου η απεργία στα δημόσια νοσοκομεία
Για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου μετέθεσε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ την πανελλαδική απεργία που είχε προκηρύξει σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Όπως εξηγεί, η νέα απόφαση ελήφθη καθώς λίγες μέρες μετά την πρώτη απόφαση, προκηρύχθηκε η γενική απεργία από την ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για τις 3 του μηνός.

«Κραχ» στην ελληνική οικονομία: 560 δις το συνολικό χρέος

«Κραχ» στην ελληνική οικονομία: 560 δις το συνολικό χρέος

Περισσότερο από μισό τρις είναι το ποσό που αντιστοιχεί στο συνολικό χρέος της χώρας μας το οποίο τείνει να την… πνίξει.

Κόκκινα δάνεια, ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς Εφορία και ΔΕΚΟ, το χρέος αυτοαπασχολούμενων και επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο χρέος της χώρας συνυπολογιζόμενα αγγίζουν τα 560 δις ευρώ!

Το εν λόγω χρέος είναι δεκαπλάσιο από τα ετήσια έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού και η όλη κατάσταση έχει χειροτερέψει έπειτα και από την επιβολή capital controls και την έλλειψη ρευστότητας.

Δημοσκόπηση - έκπληξη: Πρόωρη κόπωση και φθορά κλονίζουν την κυβέρνηση



Εκπλήξεις επιφυλάσσει η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Κάπα Research και δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.
Σύμφωνα μ' αυτήν, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει σημαντική φθορά, η Νέα Δημοκρατία κάνει ελεύθερη πτώση ενώ τρία κοινοβουλευτικά κόμματα βρίσκονται κάτω από το 3%.

(Αθωώνοντας σαν ανυποψίαστοι φιλάνθρωποι πασιφιστές, τον Ιμπεριαλισμό - και των χωρών τους)! Κοινή ανακοίνωση συνδικάτων από Τουρκία (DISK) και Ρωσία (KTR)

peaceΣυνομοσπονδία Εργατών της Ρωσίας, KTR
Συνομοσπονδία Προοδευτικών συνδικάτων της Τουρκίας, DİSK
Κοινή Ανακοίνωση
Ανησυχούμε για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία και τις επιπτώσεις στο διεθνές σκηνικό. Κατά συνέπεια, οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας μπήκαν σε μία ανησυχητική και επικίνδυνη διαδικασία.
Ως εκ τούτου, εμείς, τα συνδικάτα από την Ρωσία και την Τουρκία είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε μία κοινή δήλωση.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε από μεριάς εργαζομένων Ρωσίας και Τουρκίας ότι τα διεθνή προβλήματα θα πρέπει να λύνονται με ειρηνικές μεθόδους και όχι με πολέμους, βία και οικονομικές κυρώσεις.

Ντρέπομαι για σένα

Πηγή: Μάριος Διονέλλης – «Δρόμος της Αριστεράς»

Τώρα που το Παλαιστινιακό έγινε «κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών» ενώ πέρυσι το καλοκαίρι μίλαγες για θηριωδία.

Τώρα που σου κάνει το τραπέζι ο Στουρνάρας, «ο κύριος εκτελεστής του συμβολαίου θανάτου κατά της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών».

Στον πάτο με τους λεβέντες.

Ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού. Ψάχνοντας τρόπο κι έξοδο διαφυγής, αναζητώντας τον πάτο για να κάνουμε νέο ξεκίνημα, δεν καταλάβαμε ότι τον πάτο τον έχουμε πιάσει από χρόνια, πολλά χρόνια πριν. Τα χρόνια που τώρα ονομάζουμε σαν «χρόνια της ευμάρειας» βρισκόμασταν για τα καλά στον πάτο, σαν χώρα, σαν κοινωνία, σαν λαός.

Μιζέρια: Μια ψυχολογική έννοια


 Δήμητρα Σταύρου*
Το έργο του Βίκτωρος Ουγκώ «Οι Άθλιοι» (“Les misérables)”), ένα από τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αναφέρεται στην προσπάθεια ενός χαρακτήρα, του Γιάννη Αγιάννη, να ενταχθεί στην κοινωνία, μέσω της αναγνώρισης, έχοντας ξεκινήσει ως πάμφτωχος κλέφτης μιας φραντζόλας ψωμιού. Εξαιτίας αυτής του της πράξης στιγματίζεται για όλη τη ζωή του από τον εγκλεισμό του στη φυλακή και κατά τη διάρκεια όλου του έργου προσπαθεί να διαφύγει από αυτό το παρελθόν (εκπρόσωπος του οποίου είναι ο Ιαβέρης-ο αστυνομικός που τον κυνηγά με πάθος). 

Θες τυρόπιτα;

Γράφει ο mitsos175.

Times: Γυναίκες εκδίδονται στην Ελλάδα για μία τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς.
1) Η αστεία πλευρά:
Φυσικά η υπερβολή είναι ολοφάνερη. Προφανώς δεν εκδίδονται άνθρωποι για μια τυρόπιτα. Οπότε τα μέσα μαζικής δικτύωσης ειρωνεύονται το δημοσίευμα.

Ατάκες όπως «Με μια τυρόπιτα τι παίρνω;», «Μου έριξαν τυρόπιτα στο ποτό», «Έχω και τυρόπιτα, πάμε μια βόλτα;» ή «Δηλαδή όταν κάνω τυρόπιτα μόνη μου, είναι αυνανισμός;» «Μια τυρόπιτα! - Σα δε ντρέπεσαι πρωί - πρωί» κλπ δίνουν και παίρνουν.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ο αντίλογος....Ποια είναι η δημοσιογράφος και ο καθηγητής που λένε ότι οι Ελληνίδες εκδίδονται... για μια τυρόπιτα

Ποια είναι η δημοσιογράφος και ο καθηγητής που λένε ότι οι Ελληνίδες εκδίδονται... για μια τυρόπιτα
Σάλο και οργή έχει προκαλέσει στην Ελλάδα το δημοσίευμα της γνωστής για τα μόνιμα επιθετικά της αισθήματα για την Ελλάδα αγγλικής εφημερίδας Times σύμφωνα με το οποίο οι νεαρές ελληνίδες βρίσκονται σε τέτοια οικονομική απόγνωση που πουλάνε το κορμί τους για ένα σάντουϊτς ή μία τυρόπιτα.

(Εξαιρετικό)! Συγκλονίζει η επιστολή κόρης αυτόχειρα στον Αλ. Τσίπρα

Συγκλονίζει η επιστολή κόρης αυτόχειρα στον Αλ. Τσίπρα
«Αλέξη, πες κάτι αριστερό ρε γαμώτο...»
Η αυτοκτονία του πατέρα της είχε σοκάρει τότε όλη την Ελλάδα. Η Έμμυ Χριστούλα είναι επικοινωνιολόγος κόρη του Καρδιτσιώτη φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα τον Απρίλιο του 2012 αφήνοντας ένα συγκλονιστικό ιδιόχειρο σημείωμα όπου καταδίκαζε τα μνημόνια και μιλούσε για αξιοπρέπεια...

Συνέχεια στον αγώνα τους για Δουλειά δίνουν οι εργαζόμενοι στα Πεντάμηνα – Νέα συνέλευση και δικό τους μπλοκ στη Γενική Απεργία


Σε συνέχεια του αγώνα διεκδίκησης «Δουλειάς και όχι δουλείας», δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν οι συμβασιούχοι της λεγόμενης Κοινωφελούς Εργασίας, τη στιγμή που μέσα στον Δεκέμβριο, περίπου 50.000 συμβασιούχοι στους ΟΤΑ θα βρεθούν και πάλι στην ανεργία, όταν λήξουν οι πεντάμηνες συμβάσεις τους.

Νέες καταγγελίες Μαζιώτη από τη φυλακή



Με νέο κείμενό του από τις φυλακές ο κρατούμενος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» καταγγέλλει πρωτοφανή μεθόδευση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα.

Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί


  – Ποιο είναι το χειρότερο όταν είσαι γέρος;
– Ότι θυμάσαι πώς ήσουν νέος. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Όταν είσαι παιδί υπάρχουν μόνο δύο ηλικίες: Τα παιδιά και οι μεγάλοι.
Στην εφηβεία τρεις: Τα μικρά, «εμείς» κι οι γέροι. Γέρος θεωρείται όποιος είναι πάνω από τριάντα.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

(Σαβ. 28/11/15 - 12:08) 
Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ*    
Η νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι οικονομικό έγκλημα, το οποίο συντελέστηκε με τέτοια ανικανότητα και κυνισμό που έχει αφήσει άναυδους ακόμη και αυτούς που περίμεναν τα χειρότερα. Αν έχει απομείνει ίχνος λογικής στη χώρα, θα πρέπει να υπάρξει απόδοση ευθυνών σε όσους χειρίστηκαν την υπόθεση. 

(Ένα ακόμα κτύπημα στον μύθο του ελεύθερου Διαδυκτίου)! Το Ισραήλ συνεργάζεται με το YouTube για τα παλαιστινιακά βίντεο




 Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Χοτόβελι ζήτησε σε συνάντηση που είχε με στελέχη της Google στην Καλιφόρνια, τη συνεργασία της εταιρείας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων «υποκίνησης σε βία» μέσω της ανάρτησης «εμπρηστικών» βίντεο στο YouTube.

Ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Θύρα 4 πήρε θέση για το πανό υπέρ του Βλάντιμιρ Πούτιν που "σηκώθηκε" στο ματς του "Δικεφάλου" με την Ζενίτ

Προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ - Ζενίτ "σηκώθηκε" πανό από μερίδα φίλων του "Δικεφάλου" που έγραφε "Πούτιν είμαστε μαζί σου. Τώρα είναι η ώρα να δείξεις την δύναμή σου". Με ανακοίνωσή του ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Θύρα 4 τονίζει πως αυτό το πανό δεν τον εκφράζει.
Συγκεκριμένα αναφέρει:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

---000_trapeza-trapezes(Παρ. 27/11/15 – 14:40) 
ΠΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΑΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΔΙΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ
Ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο όπως αυτό της επονομαζόμενης ψευδώς“ανακεφαλαιοποίησης” των συστημικών ελληνικών τραπεζών δεν έχει προηγούμενο όχι μόνο στην ελληνική ιστορία αλλά μάλλον και στην παγκόσμια. 

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑΕ

(Παρ. 27/11/15 – 11:45)           
Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΠΑΝΟΥ
Συντρόφισσες και σύντροφοι  
Χαιρετίζω την πρώτη Πανελλαδική μας Σύσκεψη, που αποδεικνύει ότι παρά την αδυναμία Κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, για την οποία θριαμβολόγησαν και ο Ολάντ ,το ίδιο βράδυ των εκλογών μάλιστα, αλλά και ο Ρέντσι, είμαστε ακόμα ζωντανοί και όρθιοι.  
Κι αυτό φαίνεται ότι είναι πολύ σημαντικό, διότι ήταν χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Ολάντ και του Ρέντσι αμέσως μετά τις εκλογές, ότι δηλαδή το θετικό των εκλογών ήταν ότι η ΛΑΕ, μια δύναμη, που αμφισβητεί την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την πολιτική της ΕΕ, δεν μπόρεσε να μπει στην Βουλή και ζήτησαν μάλιστα αυτό να γίνει παράδειγμα για όλη την Ευρώπη, καλώντας τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης, που προβληματίζονται για τη πολιτική της με τον ίδιο τρόπο, να συνετισθούν. 

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

---000___(Παρ. 27/11/15 – 10:55)
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΛΙΑ*
1. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝΣΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.
Η ταχύτατη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από μια δύναμη ανατροπής της λιτότητας και του μνημονίου σε μια δύναμη επιβολής της λιτότητας και συνέχισης ακόμη πιο βάρβαρων πολιτικών αφαίμαξης των λαϊκών τάξεων, που ο ίδιος εκπροσώπησε πολιτικά, οδήγησε σε αποχώρηση απ αυτόν της αριστερής του πτέρυγας και την συγκρότηση του πολιτικού σχήματος της ΛΑΕ ανοίγοντας την συζήτηση για τους όρους και τις προϋποθέσεις της ανασύνταξης των κοινωνικών δυνάμεων που αντιτάχθηκαν στα μνημόνια σε μια νικηφόρα πορεία και προοπτική. Σε αυτή την πρόκληση ο ρόλος του Αριστερού Ρεύματος θα αποβεί καθοριστικός, μιας δύναμης που αποτελούσε διαχρονικά τον εγγυητή των ριζοσπαστικών χαρακτηριστικών του ΣΥΝ, οδήγησε στην δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλες δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και αποτέλεσε μετέπειτα τον βασικό κορμό της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αργοπεθαίνουν αβοήθητοι οι καρκινοπαθείς

Τρεις στους δέκα ογκολογικούς ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα
 και τέσσερις στους δέκα χειροτερεύουν γιατί καθυστερούν 
ή χάνουν δόσεις της θεραπείας τους
της Ντάνι Βέργου
Την απόγνωση εκατοντάδων ογκολογικών ασθενών, οι οποίοι αναγκάζονται να διακόψουν τη θεραπεία τους και δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των γιατρών τους, καταδεικνύει εν εξελίξει έρευνα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών «ΚΕΦΙ» Αθηνών.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ) ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ"!

(Παρ. 27/11/2015 - 17:05)                                      
Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με την ατζέντα να αφορά το προσφυγικό, τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας, τοΑσφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση!
 Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε οΑλέξης Τσίπρας αναφέρεται:

Όταν ακούς «Invest in Greece» μην χαίρεσαι

Ο ρόλος της αριστερής κυβέρνησης στα κέρδη των τζογαδόρων - Οι απειλές για Grexit έφεραν αναγκαστική υποταγή και χρυσάφι στις τσέπες των επενδυτών 



Τον Φεβρουάριο του 2015, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Άλαν Γκρίνσπαν δήλωσε πως η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ και ότι το κοινό νόμισμα θα καταρρεύσει. Ένα μήνα αργότερα, ο επενδυτής- “φιλάνθρωπος” Τζορτζ Σόρος δήλωσε ότι η Ελλάδα θα βούλιαζε κάτω από τον υπόνομο! Τον Ιούλιο του 2015 ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Marcel Fratzscher, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως "πολιτική και οικονομική καταστροφή αφού θα επανέλθει στην απόγνωση της δραχμής”.