Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

(Τον προδότη Βαρουφάκη, που με την δημιουργική ασάφεια εξάντλησε τα αποθεματικά της χώρας περιορίζοντας έτσι τις δυνατότητες αντίστασης στους διεθνείς τοκογλύφους, γιατί τον ανέχεστε); Επιστολή 41 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Να ανακληθεί ο διορισμός Παναρίτη Διαβάστε περισσότερα:

 
Την ανάκληση του διορισμού Παναρίτη στο ΔΝΤ ζητούν με επιστολή τους 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό, το προεδρείο της ΚΟ και την πολιτική  γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

(Ή η αυριανή αιτιολόγηση των νέων προδοτών της ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε.! Και τον εμφύλιο επιστρατεύουν οι νέοι έμποροι του φόβου, για να παραμείνουν τα συνεταιράκια στην εξουσία, ενώ το έντιμο κι αριστερό είναι εκλογές! Ήμαρτον)! Το εκκρεμές. Η παρέμβαση των ΗΠΑ, η Πέμπτη Φάλαγγα και η υπογραφή

sur26Πηγή: Απόστολος Αποστολόπουλος – «Δρόμος της Αριστεράς»
Ψίθυροι, φήμες, παρέμβαση των ΗΠΑ, αντίδραση του Σόιμπλε, όλα παίζονται ως την τελευταία στιγμή για την περιλάλητη συμφωνία με δυο σταθερές: θα είναι επώδυνη αλλά δεν θα αγγίζει συντάξεις και μισθούς, όχι τώρα, αργότερα βλέπουμε. Αν αυτός ο συμβιβασμός είναι έντιμος θα το κρίνουμε εμείς οι ίδιοι.

«Δεν προδίδουμε όσους πίστεψαν στην ελεύθερη ΕΡΤ»

Στέλιος Νικητόπουλος
Δημοσιογράφος ΕΡΤ3
Όταν ο πρωθυπουργός στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε: «η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί για να βρουν κάποιοι τη δουλειά τους, αλλά προκειμένου ο ελληνικός λαός να έχει το αγαθό της δημόσιας τηλεόρασης και της έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης», έλεγε ουσιαστικά αυτό που λέμε εμείς στην ελεύθερη ΕΡΤ, ότι δηλαδή δεν παλέψαμε για τη «δουλίτσα» μας, δεν αγωνιστήκαμε μόνο για το εργασιακό, αλλά ο αγώνας μας ήταν αγώνας για την ελευθερία, για τη δημοκρατία, για να έχει φωνή η κοινωνία, για να έχει φωνή ο αδύναμος και ο αποκλεισμένος.

Κωνσταντοπούλου: Κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα χρωστάει 32.500 ευρώ κι αυτή είναι μια αφόρητη αδικία


Τη θέση ότι οι πολιτικές της λιτότητας και το καθεστώς των μνημονίων προσκρούουν στις αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου διατύπωσε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, από το βήμα της Ολομέλειας του «Φόρουμ των Εναλλακτικών-Συμμαχία κατά της Λιτότητας», που διοργανώνουν αριστερές, προοδευτικές και οικολογικές πολιτικές δυνάμεις, κινήματα και συλλογικότητες, το διήμερο 30-31 Μαΐου 2015 στο Παρίσι.

(Με... επιφύλαξη)... Οι φράξιες του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στη νέα μνημονιακή συμφωνία

Από:«ΚΟΝΤΡΑ»

Με μοιρασμένους ρόλους για την εξαπάτηση του λαού


«Το κίνημα μας είναι πλούσιο σε ποικιλία. Αυτό δεν μας εμπόδισε να πάρουμε την εξουσία. Ετσι είναι η δημοκρατία και δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξουμε, από τη στιγμή που συμφωνούμε όλοι στο ουσιώδες: την ανάγκη να παραμείνουμε στο ευρώ αλλά και να αλλάξουμε την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής». Αυτή την απάντηση έδωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης σε ερώτηση δημοσιογράφου της Monde για τις διιστάμενες απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και το αν αυτές αποτελούν εμπόδιο για τις ομαλές διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους». Αυτή η τυπική απάντηση, που την έχουν δώσει δεκάδες φορές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο μετά την αναρρίχηση στην εξουσία αλλά και κατά τα χρόνια της αντιπολίτευσης, δεν είναι άνευ σημασίας. Μας επιτρέπει, μάλιστα, να «διαβάσουμε» με σωστό τρόπο τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

(Εξαίσιο)! Το Δαμόκλειο δίκιο

γράφει ο Κώστας Καναβούρης


Διά τρεμούσης χειρός, όπως έλεγαν οι παλιοί, και με τον κίνδυνο να φανώ γραφικός (ελπίζω όχι και πολέμιος του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και επειδή δεν γινόταν αλλιώς, κάθισα και έγραψα αυτό το κείμενο.

Για να πω ότι όσο περνάει ο καιρός με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία τόσο μεγαλώνει μέσα μου
η αίσθηση ότι και η Αριστερά έχει το δικό της μερτικό στο αδάκρυτο και στο ασυγκίνητο. Ή, έστω, τον δικό της τρόπο συμμετοχής στο αδάκρυτο και το ασυγκίνητο.

Καλοπροαίρετες ερωτήσεις αν και ίσως αφελείς

Του Γιώργου Αλεξάτου

Αν η επιμονή στην υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται ιδεοληψία, να υποθέσουμε πως το πρόγραμμα αυτό χαρακτηριζόταν από ιδέες εξωπραγματικές; Και αν ναι, με ποιο δικαίωμα ζητήθηκε η ψήφος του ελληνικού λαού για την εφαρμογή μιας πολιτικής που δεν υπήρχε καμιά πιθανότητα υλοποίησής της;

Pedro Olalla (συγγραφέας): Στην Ελλάδα υπήρξε «γενοκτονία» - Δεν έχει μέλλον στο ευρώ η χώρα

Συνέντευξη του ισπανού συγγραφέα, που εδώ και 20 χρόνια ζει στην Αθήνα, στην εφημερίδα La Vanguardia.
Ο P. Olalla κάνει λόγο για γενοκτονία στην Ελλάδα αναφερόμενος στους θανάτους που υπήρξαν στη χώρα, σημειώνει τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, ενώ τονίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον μέσα στο ευρώ, διότι δεν έχει την εθνική κυριαρχία για να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική.

ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΑ

korovesis1(Σαβ. 30/5/15 - 11:36)
Του ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ*
Κυβερνήσεις της Αριστεράς είχαμε πολλές στην Ε.Ε. Ολες εξελέγησαν με εντυπωσιακά προγράμματα και προεκλογικές εξαγγελίες που υπόσχονταν πολλά.
Καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας, κοινωνικό κράτος, Παιδεία, Υγεία, εγγυημένα για όλους.
Οσο ακόμα υπήρχε η ΕΣΣΔ, έγιναν γενναίες μεταρρυθμίσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Το βιοτικό επίπεδο ανεβαίνει.

(Λάθος , τα μαύρα μεσάνυχτα είναι το πετυχημένο πλάνο της Κυβέρνησης)! Πλάνο κυβέρνησης: Μαύρα μεσάνυχτα

της Μαρίας Τσολακίδη
Απίστευτη επιπολαιότητα είναι η γραμμή της κυβέρνησης απέναντι στον ελληνικό λαό. Μέσα σε 48 ώρες έχουν αλλάξει τις δηλώσεις τους, έχουν διαστρεβλώσει τα όσα έχουν πει, ενώ οι εταίροι τρίβουν τα χέρια τους με τις ασυναρ-τησίες του Οικονομικού και Πολιτικού Επιτελείου της κυβέρνησης η οποία θεωρεί ως επικοινωνία να απευθύνεται στους πολίτες της Ελλάδας με ασάφειες και διπλωματικά τσαλίμια. 

(Η αριστερά της θυσίας υπήρχε και πριν το ΕΑΜ)! Εξόριστοι στο «νησί του θανάτου»


Ήταν 30 του Μάη του 1933, όταν είδε το φως της δημοσιότητας η δραματική έκκληση των 30 εξόριστων κομμουνιστών της Γαύδου, με την οποία ζητούσαν από τους εργαζόμενους –πέρα από την άμεση οικονομική ενίσχυση τους, για να μην πεθάνουν από τις αρρώστιες και την πείνα– ν’ αγωνιστούν μαζί τους για την κατάργηση της Γαύδου ως τόπου εξορίας, για τη γενική αμνηστία στους φυλακισμένους!  Του Δημήτρη Δαμασκηνούεκπαιδευτικού Δ.Ε. – ιστορικού. 

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

(Εξαιρετικό)! Ν. Νούλας: Γιατί αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Α) Πιθανά η αποχώρηση ενός μεμονωμένου μέλους, όπως εγώ, να μην απασχολεί παρά μόνο ελάχιστους,  τους οικείους του. Μπορεί κάλλιστα, ως γεγονός, να χαρακτηριστεί  «μεμονωμένο» και «χωρίς ιδιαίτερη σημασία», και από μια άποψη να είναι τέτοιο. Έχοντας  επίγνωση αυτής της ατομικής αδυναμίας επηρεασμού των εξελίξεων, παρέμεινα στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, έχοντας παράλληλα και κάποιες μικρές ελπίδες. Ότι, ενδεχομένως, εξωγενείς ως προς το κόμμα μου παράγοντες, όπως πιέσεις της τρόικας εσωτερικού ή εξωτερικού, ή ένα λαϊκό κίνημα εντός ή εκτός Ελλάδας, συντελέσουν σε μια αλλαγή πορείας της κυβέρνησης. Ή ότι, ίσως, εκφραστεί οργανωμένα η υπαρκτή δυσαρέσκεια των μελών για την αθέτηση των προγραμματικών και προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπουργοί άνευ Υπουργείων


 Ο ρόλος τους είναι πλέον θεσμικός και όχι κυβερνητικός

 
του Ξενοφώντα Ερμείδη
Ενώ ο χρόνος κυλά υπέρ των δανειστών και εναντίον της Ελλάδας, η κυβέρνηση ακόμη προσπαθεί να πείσει τον λαό ότι κυβερνά. Μέσα στην ανακατωσούρα για το ΦΠΑ, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό που οι δανειστές θα κλείσουν όπως συμφέρει τα δικά τους ταμεία και όχι το ελληνικό δημόσιο ταμείο, τέσσερις υπουργοί έχουν χάσει κάθε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.

(Το Ισραήλ της ελεύθερης έκφρασης)! Ισραήλ: Διαμαρτυρία με «καυτά» μίνι κατά της σεξουαλικής βίας


Εκατοντάδες ήταν οι Ισραηλινοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, φόρεσαν ότι πιο προκλητικό είχαν και συμμετείχαν στο «SlutWalk» της Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για την μεγάλη πορεία - διαμαρτυρία ενάντια στην σεξουαλική βία και στην σεξουαλική παρενόχληση.

Σαν σήμερα: Γλέζος και Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη

Σαν σήμερα: Γλέζος και Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη
Σε μια ηρωική πράξη που ακόμη και σήμερα προκαλεί παγκόσμιο θαυμασμό προχώρησαν σαν σήμερα πριν από 64 χρόνια οι –φοιτητές τότε– Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας: Οι δύο νεαροί ανεβαίνουν τον βράχο της Ακρόπολης και κατεβάζουν τη γερμανική σημαία με τη ναζιστική σβάστικα.

Ανατροπή στην υπόθεση των ληστών



Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Άλλαξαν τα δεδομένα για τη σύλληψη των ληστών του Διστόμου χτες από την Αντιτρομοκρατική και τους άνδρες της ΕΚΑΜ, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, χθες δεν συνελήφθη ο Γ. Πετρακάκος, αλλά ο «ληστής με τα μαύρα» Γ. Τσιρώνης.

(Μας πούλησαν και μας δουλεύουν κι από πάνω! Παρλαπίπες για το δικό μας κρέας που μας το πουλάνε σαν... επώδυνο ψάρι)! Βούτσης: Συμφωνία εντός της εβδομάδας, αλλά επώδυνη για όλους μας

"Μόνο μια πολιτική διαπραγμάτευση θα δώσει το σήμα ότι μπορούμε να πάμε σε συμφωνία", δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, προσθέτοντας ότι "σε ό,τι μας αφορά εμείς έχουμε κάνει τα εκατό βήματα".

Όσους διώχνει ο Λαός ως μνημονιακούς θα επιστρέφουν via ΣΥΡΙΖΑ;


H επιλογη Παναριτη για το ΔΝΤ και άλλων σε διάφορες θέσεις έρχεται σε πλήρη κόντρα με την λαϊκή ετυμηγορία που έστειλε πάρα πολύ κόσμο σπίτι του -για την στάση ή τον ρόλο που είχε στο 5ετη αγώνα κατά του Μνημονίου. Κι όμως τον βλέπει να επιστρέφει!

Σακοράφα: “Η επιλογή Παναρίτη ξεπερνά τα όρια” Διαβάστε περισσότερα:

rp_sofia-sakorafa.jpg
Την έντονη αντίδρασή της για την επιλογή της Έλενας Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ εξέφρασε η Σοφία Σακοράφα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter. Λίγα μόλις λεπτά μετά την σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε: 

Διαβάστε περισσότερα:

«WHAT POLITICA»: Η πολιτική και οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού


«WHAT POLITICA – a non-political football story», λέγεται το νέο ποδοσφαιρικό ντοκιμαντέρ που ασχολείται με την περίπτωση του «no politica» στην κερκίδα του Ολυμπιακού και τον τρόπο που αυτό συνδιαλέγεται (και) με τις περσινές δημοτικές εκλογές στον Πειραιά.

(Σαρκαστικό δούλεμα)! ΠΑΣΟΚ: Εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού η Ελ. Παναρίτη

ΠΑΣΟΚ: Εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού η Ελ. Παναρίτη
Με μια αιχμηρή ανακοίνωση σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τον διορισμό της Έλενας Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Βολεύτηκε επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΝΤ η κυρία Ελενα Παναρίτη

Η κυβέρνηση που τη διόρισε μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή,η κυρία όμως θα απολαμβάνει τον παχυλότατο μισθό της...
Αντε σιδεροκέφαλη και καλοφάγωτα 

Γράφαμε στις 17 Μαΐου,όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες για τον διορισμό της κυρίας στο ΔΝΤ: ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση,αφού πρώτα φρόντισαν να εξωθήσουν σε παραίτηση τον κύριο Κατσάμπα,ο οποίος παρά την πικρία του τους άνοιξε τα μάτια για το λογαριασμό που έκρυβε ο Στουρνάρας.

Επτά χρόνια μετά οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ιρλανδίας παίρνουν αύξηση 7%

IRELAND PROTEST
Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας συμφώνησε με τα συνδικάτα να αποκαταστήσει κάποιες από τις περικοπές μισθών που είχαν επιβληθεί στους δημοσίους υπαλλήλους λόγω της οικονομικής κρίσης. Όταν ξέσπασε η κρίση, το 2008, έγιναν περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων 15%, κατά μέσο όρο. Με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα, οι εργαζόμενοι με ετήσιες απολαβές 30.000 ευρώ ή λιγότερα θα πάρουν αύξηση 7%. Όσοι έχουν ετήσιο μισθό άνω των 100.000 ευρώ θα πάρουν αύξηση μόνο 1%.

Βοήθεια! Οι Αμερικανοί αγάπησαν το ποδόσφαιρο!


προδημοσίευση από τη στήλη Προβολές της Προλεταριακής Σημαίας που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο

Το να ανακαλύπτεις σκάνδαλα με μίζες, μαύρο χρήμα, δωροδοκίες και φοροδιαφυγή σε ευαγή ιδρύματα όπως καλή ώρα η FIFA είναι σαν να ψαρεύεις σε ιχθυοτροφείο που λίγο πριν φρόντισες να το παραγεμίσεις με πεινασμένα ψάρια. Ανάλογη επιτυχία λοιπόν θα είχε κάθε έρευνα στα συρτάρια και στις κλειστές αίθουσες της οργάνωσης πολύ περισσότερο όταν αυτή γίνεται από επαγγελματίες του είδους που συμμετέχουν συστηματικά στο παιγνίδι. 

ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ

(Παρ. 29/5/15 - 07:45)
Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Περί όνου σκιάς έλεγαν οι προγονοί μας. Ε, μιας και χάρισε στα κανάλια τον όνο ο Μεϊμαράκης, μιλώντας στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας γιαγαϊδουριές και γαϊδούρια, σιγά μην δεν ασχολούνταν και τα κανάλια με τη σκιά του. Του έδωσαν και κατάλαβε και του όνου και της Ζωής που για άλλη μια φορά βρέθηκε στο κέντρο του κυκλώνα. Ή στο κέντρο της φάρμας των ζώων, στη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΨΑΧΝΟΥΝ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ» ΜΕ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

(Παρ. 29/5/15 - 20:02)
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΣΙΜΗ*
Μετά από δημοσιεύματα στο εξωτερικό περί κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», και σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον ελληνικό αστικό τύπο, ήρθαν οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών του αστικού μνημονιακού μπλοκ, να αναδείξουν τις ενδόμυχες ελπίδες τόσο των ίδιων όσο και των «εταίρων» για μια τέτοια εξέλιξη.

Διαφωνεί με τους «αιώνιους» φοιτητές ο Γρ. Ψαριανός αλλά πήρε πτυχίο μετά από 42 χρόνια




Πολλές φορές μας έχει εκπλήξει ο κ. Ψαριανός. Αυτή τη φορά ο βουλευτής του Ποταμιού που πολλάκις έχει "χτυπηθεί" στα έδρανα της Βουλής για το νομοσχέδιο της Παιδείας και που μετά μανίας έχει υπερασπιστεί (όπως και το υπόλοιπο νεοφιλελεύθερο τσούρμο του Ποταμιού) τις διαγραφές των αποκαλούμενων "αιώνιων" φοιτητών, παίρνει επιτέλους πτυχίο στα 61 του χρόνια.

Δύο πρώην υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής συμφωνούν: Η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα φυλλάδιά μας

Και οι δύο ήταν κάποτε υπαρχηγοί της Χρυσής Αυγής, πρώτα ο Χάρης Κουσουμβρής, και αργότερα ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος. Υπήρξαν συναγωνιστές αλλά και αντίπαλοι, συγκατηγορούμενοι αλλά και αντίδικοι. Για διαφορετικούς λόγους, και οι δύο κάποια στιγμή αποχώρησαν από τη ναζιστική συμμορία. Ο Κουσουμβρής έγραψε βιβλίο, με τίτλο «Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής«, εκδόσεις Ερεβος, Πειραιάς, 2004 (κλικ εδώ), στο οποίο προχωράει σε αποκαλύψεις για όσα έζησε «από μέσα». Μεταξύ άλλων, διαβάζουμε την απάντηση του «αρχηγού»Νίκου Μιχαλολιάκου στις απορίες του Κουσουμβρή σχετικά με το ποιος χρηματοδούσε κάποιες δραστηριότητες της οργάνωσης:

Τα πολιτικοποιημένα graffiti της Αθήνας. Οι τοίχοι μιλάνε για την κρίση στο BBC


Η ελληνική σκηνή του graffiti έγινε αντικείμενο έρευνας και ντοκιμαντέρ από το Βρετανικό BBC που καταγράφει, μεταξύ άλλων, την οικονομική κρίση στη χώρα μας.
"Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο απελπιστική μέρα με τη μέρα. Το αποτέλεσμα είναι ορατό  στους δρόμους της Αθήνας. Υπάρχει μια άνοδος του graffiti και της street art όσο αυξάνεται η  ανεργία και οι μεγάλες περικοπές δαπανών. Τώρα που ο Σύριζα είναι στην κυβέρνηση λέει ότι δεν μπορεί να πληρώσει το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου εκτός και αν φτάσουν σε μια κοινή συμφωνία για το χρέος", καταγράφουν οι παραγωγοί, Jasmine Coleman και Mohamed Madi.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Τα «Λυσσασμένα σκυλιά» παλεύουν για την σωτηρία τους – Η αντεπίθεση των ολιγαρχών

image002Πηγή: «Επίκαιρα»
Το παλαιό καθεστώς.. παίζει τα ρέστα του
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Αιμίλιο Λιάτσο στην εκπομπή «Kontra 24» δήλωσε ότι «τα μεγάλα συμφέροντα της διαπλοκής και οι καναλάρχες θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση» και συνέχισε αναφέροντας ότι αποτελεί ευτύχημα το γεγονός ότι τα κανάλια της διαπλοκής είναι πλήρως απαξιωμένα στη συνείδηση της κοινής γνώμης, κάτι που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Οι δηλώσεις του κ. Φίλη έρχονται σε συνέχεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στις αρχές Μαΐου στη Βουλή, όπου κατακεραύνωσε τους «ολιγάρχες» και το καθεστώς διαπλοκής που έχουν εγκαθιδρύσει στη χώρα κυρίως μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΡΗΞΗ ΜΕ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ- ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

(Πεμ. 28/05/15 - 18:55)
Του ΑΝΤΩΝΗ ΝΤΑΛΑΚΟΓΕΩΡΓΟΥ*  
Η μετεκλογική περίοδος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκει το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα σε αποτελμάτωση, αδράνεια, αμηχανία, έλλειψη σχεδιασμού και συνολικής παρέμβασης καθώς κυριαρχούν οι αντιλήψεις της αναμονής, της ανάθεσης, της απογοήτευσης ακόμη και της αβεβαιότητας για τα βήματα, τον προσανατολισμό και την στρατηγική του στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην χώρα μας μετά την επιτυχία και την ανάδειξη της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.  

(Ο παρλαπίπας Πανούσης πρέπει να κατονομάσει τους πράκτορες και τις μυστικές υπηρεσίες που δεν τον θέλουν διαφορετικά εκτός από ψεύτης και προβοκάτορας είναι και επικίνδυνα ηλίθιος)! Διαμαντόπουλος κατά Πανούση: «Ο κατήφορος συνεχίζεται...»

Διαμαντόπουλος κατά Πανούση: «Ο κατήφορος συνεχίζεται...»
Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Με αφορμή άρθρο του κ. Πανούση σε ιστοσελίδα γνώμης, ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του, μέσω Facebook, κάνοντας λόγο για «συνεχιζόμενο κατήφορο», υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι ο λόγος του «προσιδιάζει στην ακροδεξιά ρητορεία».

Το απόσπασμα του άρθρου του αναπληρωτή υπουργού που εξόργισε τον κ. Διαμαντόπουλο:

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Νέο έπος Πανούση



Του Γιώργου Αλεξάτου
Η παιδική χαρά στον Άγιο Παντελεήμονα ήταν κλειστή τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ναζί -με σημαντική παρουσία στην περιοχή- δεν επέτρεπαν τη λειτουργία της, για να μην παίζουν τα παιδιά των μεταναστών.

Μέρες τώρα η παιδική χαρά ανοίγει με πρωτοβουλία του αντιφασιστικού στεκιού "Δίστομο" και δεκάδες παιδιά, ανεξαρτήτως εθνικότητας, μπορούν να παίζουν συνοδευόμενα από τους γονείς τους, υπό την περιφρούρηση των αντιφασιστών.

Ναζί και Ισλαμιστές, έμμισθοι υπάλληλοι του ΝΑΤΟ!

 ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ DIA ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ! 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ISKRA, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΝΑΤΟ-ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΖΙ!
 
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ 
 
Από την πρώτη εμφάνιση των φανατικών ισλαμικών ομάδα του ISIS, το οποίο ήταν άγνωστο μέχρι πριν από ένα χρόνο, και αντικατέστησε τη «φθαρμένη» Αλ Κάιντα ως «τρομοκρατικό πρόσχημα» στη παγκόσμια σκηνή, υπήρχαν οι εικασίες ότι οι ΗΠΑ, μέσω της Σαουδικής Αραβίας, το χρηματοδοτούν ως όχημα, για να καθαιρεθεί ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει σταθεί εμπόδιο στον αγωγό φυσικού αερίου του Κατάρ, που θα μπορούσε να εκθρονίσει τη Ρωσία ως ενεργειακό κυρίαρχο της Ευρώπης.

Οι αρχιτέκτονες του μεγάλου πλούτου



Στα άδυτα των ... δισεκατομμυριούχων του πλανήτη εισβάλλουν με ανάλυσή τους ο ελβετικός οίκος UBS και η PricewaterhouseCoopers.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η ανάλυση, η οποία έχει τίτλο «Δισεκατομμυριούχοι: Οι αρχιτέκτονες του μεγάλου πλούτου», αφορά 1.300 άτομα που αντιπροσωπεύουν το 75% του παγκόσμιου πλούτου!

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

(Απίστευτος)! ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ, ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΝ ΔΙΕΨΕΥΔΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Δεν θα υπάρξει τελικά φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ, διαβεβαίωσε το απόγευμα της Τρίτης το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

(Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τον πόλεμο των σκουπιδιών κι αυτοί...) ... Βούτσης: Νέο σχέδιο για τους ΧΑΔΑ Πελοποννήσου

Βούτσης: Νέο σχέδιο για τους ΧΑΔΑ Πελοποννήσου
Η επιβολή υψηλών χρηματικών ποινών για παραβίαση του νόμου αποκατάστασης των ΧΑΔΑ και η εύρεση λύσης στο χρόνιο αυτό πρόβλημα των αποβλήτων αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών.

ΠΕΡΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ…

(Δευ. 25/05/15 - 16:00)
Tου ΣΕΡΑΦΕΙΜ Ι. ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ*
Αν και τη στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές το ακριβές περιεχόμενο μιας ενδεχόμενης συμφωνίας με τους δανειστές παραμένει άγνωστο, το σκεπτικό που (θα) την διέπει είναι πασίδηλο όσο και αδιέξοδο: Όποια επιμέρους χαρακτηριστικά και αν έχει, σε καμιά περίπτωση δεν θα δίνει λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας.
Για την ακρίβεια, το πραγματικό ερώτημα δεν αφορά το αν η συμφωνία θα είναι «καλή» («αναπτυξιακή») ή «κακή» («υφεσιακή»), αλλά το πόσο κακή θα είναι: πόσο ψηλά θα ανέβει ο ΦΠΑ (δηλαδή πόσο παραπάνω θα μειωθεί η αγοραστική δύναμη των λαϊκών στρωμάτων)· πόσο μεγάλο κομμάτι του παραγωγικού δυναμικού και των υποδομών της χώρας θα ξεπουληθεί στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο αντί πινακίου φακής· για πόσον ακόμη καιρό θα καθυστερεί η ανάταξη των εργασιακών σχέσεων (στο βαθμό, βέβαια, που ο στόχος αυτός δεν θα έχει –λόγω ή έργω- εγκαταλειφθεί) κτλ.

Η Ζωή, η Δούρου και η Πλατφόρμα

Ενδοκυβερνητικές παραφωνίες προκαλούν αναστατώσεις δύσκολα διαχειρίσιμες και πολιτικά και επικοινωνιακά.
Ενδοκυβερνητικές παραφωνίες προκαλούν αναστατώσεις δύσκολα διαχειρίσιμες και πολιτικά και επικοινωνιακά.

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Η πλειοψηφία της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είτε ψεύδεται, είτε δεν ξέρει Λογική… [ Κάτω τα χέρια από τη Ζωή Κωσταντοπούλου ! (Τελικά, οι φίλοι της Ζωής είναι... πολλοί, σφραγιδάνθρωποι)]

(. . .είτε και τα δύο). (Η ΣΧΕΤΙΚΗ πλειοψηφία του47.5%).  Ορίστε γιατί:

ΕΙΔΗΣΗ: Η πλειοψηφία της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μόλις καταψήφισετην τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας (και λοιπών διαφωνούντων) με 95 ψήφους στις 200 (σχετική πλειοψηφία47,5%(Για την ουσία της τροπολογίας, προς το παρόν δείτε εδώhttp://anemosantistasis.blogspot.com/2015/05/to.html)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ (προς απόδειξη -πιο κάτω)

Επομένως, η πλειοψηφία (μαζί τον Αλέξη Τσίπρα) αυτο-ακυρώθηκε, αποδεικνύοντας ότι είναι ψεύδος η δήλωση Τσίπρα περί «μη πληρωμής του ΔΝΤ (κλπ.)» -διότι η Α.Π. ζήτησε (ακριβώς«να μην πληρωθεί το ΔΝΤ αν συνεχιστεί η αδιαλλαξία των δανειστών».

(Να γιατί την πέφτουν στην Ζωή! Δεν πρόκειται για μια ακίνδυνη περιθωριακή βερμπαλίστρια, τους παλεύει με τα ίδια τα όπλα της αστικής κανονικότητας και νομιμότητας)! Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ζήτημα δημοκρατίας η διαπραγμάτευση με τους δανειστές

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ζήτημα δημοκρατίας η διαπραγμάτευση με τους δανειστές
Ζήτημα δημοκρατίας και όχι οικονομίας χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνταντοπούλου, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

(Ακούστε... δήθεν): Ρινάλντι: «Συντελείται μια μνημονιακή εμβάθυνση» (Φίλε, οι ιδέες δεν έχουν καλή και σταθερή απόδοση όπως οι παλιές, καλές πρακτικές)!


Την πλήρη διαφωνία του με την τακτική της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις εξέφρασε ο Ρούντι Ρινάλντι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και επικεφαλής της ΚΟΕ, μιλώντας την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. 

(Αριστερή περσόνα του ψαριού ο Λαφαζάνης; Θα δείξει... συντόμως)! Πήρε το όπλο του' ο Λαφαζάνης: Γιατί να τρομοκρατηθεί ο λαός από την έξοδο από το ευρώ;

"Ετοιμοπόλεμος" παρουσιάστηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την ομιλία του, την Κυριακή (24/05) στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αμφισβήτησε ανοιχτά την πολιτική της κυβέρνησης σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

(Ψάρι); ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ:Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία


Με ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης αναμένεται να ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα οι εργασίες της διήμερης συνόδου της ΚΕ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο σχέδιο απόφασης τονίζεται ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία» και επισημαίνει ότι τέσσερις μήνες τώρα « αρνούμαστε τα ιταμά τελεσίγραφα». Ωστόσο σημειώνεται στο σχέδιο απόφασης, το ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τα τελεσίγραφα, δεν σημαίνει ότι δεν επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή λύση και προσθέτει ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αρθεί το αδιέξοδο.

(Η Αριστερή Πλατφόρμα και η Ίσκρα αναπαράγουν το δομικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ: δεν μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα, δεν μπορούν να παράξουν θεωρία - κι έτσι ο αριστερισμός τους είναι παρωχημένος ιστορισμός)! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΕΚ ΕΓΚΩΜΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ


Σημείωση προ κειμένου. Διαφωνούμε με την συγκεκριμένη ιστορική οπτική του ΣΕΚ, όμως  διαφωνούμε στο αντιδιαλεκτικό "ο φίλος του εχθρού είναι εχθρός".

(Οι απόψεις μας επί του θέματος εδώ).

Οδόφραγμα

(Σαβ. 23/5/15 - 22:36)
H Iskra παραθέτει αυτούσιο το άρθρο του στελέχους του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ), συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Λεάνδρου Μπόλαρη, το οποίο εγκωμιάζει την «αναθεωρητική στροφή» της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΕ απέναντι στην ιστορία του. Τα σχόλια δικά σας.

Ταγματάρχες και λοχαγοί μιας άθλιας κατάστασης


Καλύτερα να διαφωνείς λέγοντας αυτό που πιστεύεις παρά να συμφωνείς λέγοντας ψέματα ή να σιωπάς και να γίνεσαι εχθρός του εαυτού σου. Δεν πρόκειται για φιλοσοφική διάθεση αλλά για το συμπέρασμα που με οδηγεί να γράψω για όσα συμβαίνουν με την ΕΡΤ. Η αλήθεια είναι πως το...

(Ο προβοκάτορας νεοσυντηρητικός αντί να παραιτηθεί με αξιοπρέπεια, ξανακτυπά)! Συγχαρητήρια Πανούση στον αξιωματικό για το περιστατικό με την Κωνσταντοπούλου

Συγχαρητήρια έδωσε στον αξιωματικό που ήρθε αντιμέτωπος με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Γιάννης Πανούσης, σύμφωνα με το mega. 
Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε στην απόφαση της αστυνομίας να ανακόψει την πορεία γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία προς το Μέγαρο Μαξίμου - την περασμένη Τετάρτη - τοποθετώντας κλούβες στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά στη Βουλή.

Διαφωνίες για την διαπραγματευτική τακτική από την ΚΟΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζονται σήμερα Κυριακή οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, του ΣΥΡΙΖΑ με συζήτηση επί του σχεδίου απόφασης. Η συνεδρίαση θα κλείσει το απόγευμα με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Διαφωνίες με την κυβερνητική πολιτική κατά τη διαπραγμάτευση εκφράζουν δέκα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) με κοινή δήλωση που κατέθεσαν στη συνεδρίαση του οργάνου.

Να μην πληρώσει η κυβέρνηση την δόση του ΔΝΤ λέει η Αριστερή Πλατφόρμα


"Η κυβέρνηση, εφόσον οι ¨θεσμοί¨ συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ίδια εκβιαστική πολιτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα  πνίξει τον Ελληνικό λαό, αποστραγγαλίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της", αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο που θα καταθέσει η Αριστερή Πλατφόρμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Αναλυτικά το κείμενο:

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

(Πολλοί συμφωνούν με αυτό που πρώτοι είπαμε:μεγάλο λάθος η 20η Φεβρουαρίου! Λάθος ή προδοσία με την υπογραφή του Βαρουφάκη; Τα περί προφορικών διαβεβαιώσεων σε διεθνείς συμφωνίες είναι ηλίθιες δικαιολογίες σε ηλίθιο κοινό! Ο Βαρουφάκης συνειδητά έπραξε - και διέπραξε προδοσία! Η πολιτική του στόχευε στην εξάντληση των χρηματικών αποθεμάτων της Ελλάδας, έτσι ώστε να εκμηδενιστούν οι δυνατότητες αντίστασης στους διεθνείς τοκογλύφους)! Ανεβαίνουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ της ρήξης Μηλιός και Πετράκος


Εντείνεται η αντιπκκαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σάββατο (23/05) δεν έλειψαν τοποθετήσεις από μέλη, υπέρ της ρήξης με τους εταίρους και μη καταβολής των δόσεων στους δανειστές.

Κάλυψη Στρατούλη σε Βαρουφάκη και Ζωή: Ολοι τους μαγνητοφώνησαν όλους μέσα στο Eurogroup Πηγή: Κάλυψη Στρατούλη σε Βαρουφάκη και Ζωή: Ολοι τους μαγνητοφώνησαν όλους μέσα στο Eurogroup

(EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Σε δύο ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα τις προηγούμενες ημέρες, τα περί ηχογράφησης του Eurogroup από τον Γιάνη Βαρουφάκη και το επεισόδιο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον αξιωματικό της αστυνομίας αναφέρθηκε ο Δημήτρης Στρατούλης.

ΒΑΡΟΥΦΑΚΙΑΔΑ

(Σαβ. 23/5/15 - 10:33)
Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Πρώτα πλημμύρισαν τα ΜΜΕ με τη διαρροή ότι οι συνάδελφοί του υπουργοί στο Eurogroup αποκάλεσαν τον Βαρουφάκη χασομέρη, τζογαδόρο, και ερασιτέχνη. Ύστερα, κράτησαν από την κατηγορηματική του διάψευση τη μαγνητοφώνηση της συνεδρίασης που επικαλέστηκε -τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να τη δώσει στη δημοσιότητα- για να τον βγάλουν περίπου υποκλοπέα. Ύστερα έγινε γνωστό ότι πολλοί υπουργοί έχουν ένα μαγνητοφωνάκι στις συνεδριάσεις, μιας και δεν κρατιούνται πρακτικά. Επ' αυτού, διεθνής και εσωτερική γαργάρα.

150 μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν κείμενο της Κομμουνιστικής Τάσης για στάση πληρωμών

Να εφαρμοστεί τώρα η αληθινή λαϊκή εντολή!
Η εντολή του λαού στις 25 Γενάρη δεν ήταν να κλειστεί ένας συμβιβασμός με τους εκβιαστές- δανειστές, ούτε να «στεγνώσουν» τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους για να τους καταβάλλονται κανονικά οι δόσεις, την ώρα που εκείνοι δημιουργούν συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας.

Αλέξης Τσίπρας στην Κ.Ε.: Δεν θα μας βιάζουν, εμείς... τους καθόμαστε!

φωτό http://katoikoiiliou.blogspot.gr/2015/05/blog-post_22.html
Εκδορεύς 




Ο ΣΥΡΙΖΑ πάτησε στα πτώματα και στην απελπισία για... καρέκλες;


Ξέρω: Ο ρεφορμισμός ενέχει οπορτουνισμό! 

Αποτέλεσμα εικόνας για απελπισία

Όμως... Αυτοί είναι τόσο ξεδιάντροποι;

ΣΥΡΙΖΑ Ανώνυμη Εταιρεία ή... ΣΥΡΙΖΑ;


Ρήξη; Σύγκρουση; Ανατροπή; Διάσπαση; Όλοι μαζί στη μοιρασιά;

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο κόντρα στον καιρό
 
 ... Κοντός ψαλμός αλληλούια!