Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Οι ποιητές σήμερα




του Γιώργου Σταματόπουλου

Οσοι, σήμερα, εξακολουθούν να γράφουν ποίηση ή ασχολούνται παθιασμένα με κάθε είδος λόγου και τέχνης είναι -νομίζω- οι μόνοι που αμφισβητούν τη μετάλλαξη που επιφέρει στον άνθρωπο μια θεωρούμενη ακατανίκητη εξουσία· οι ίδιοι (ή η τέχνη τους) είναι και αυτοί που αντιστέκονται σε κάθε είδους εξουσία, κυρίως σ’ αυτή που κυριαρχεί στις καθημερινές κοινωνικές σχέσεις. Οι υπόλοιποι, φιλελεύθεροι και αριστεροί, απλώς κοκορευόμαστε ότι ο δυτικός πολιτισμός έχει επιτύχει τη νομική και κοινωνική κατοχύρωση της ισότητας και έχει διακηρύξει πανηγυρικά τα οικουμενικά δικαιώματα. Μπα; Γιατί, τότε, συνεχίζονται οι πόλεμοι και οι καταστροφές που αυτοί επιφέρουν; Γιατί δεν επικρατούν η εμπιστοσύνη και η φιλία στις καθημερινές μας συναναστροφές, παρά η καχυποψία, το μίσος και η έχθρα;

F.E.M.A: Η μυστική κυβέρνηση


Harry V. Martin
Το Μάρτη του 2002 ο Μπους ανήγγειλε τη σύσταση μιας σκιώδους κυβέρνησης που θα αναλάμβανε την εξουσία σε περίπτωση που οι συνθήκες του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία» θα έκαναν αδύνατη τη λειτουργία τής μέχρι τότε κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα μια «μυστική κυβέρνηση» υπάρχει από την εποχή της προεδρίας του Ρόναλντ Ρέηγκαν.

«ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΜΕ «70-30» ΛΙΠΑΡΑ…

(Τρ. 31/03/15 - 09:30)
Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Στην αρχή είχαμε τον Βαρουφάκη. Που μας αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση - που θα καταργούσε με ένα νόμο σε ένα άρθρο το Μνημόνιο – τάσσεται σε ποσοστό 70% υπέρ του «καλού» Μνημονίου και σε ποσοστό 30% κατά του «κακού» Μνημονίου…
Σε συνέχεια εκείνης της τοποθέτησης τί είδαμε; Την κυβέρνηση να βαφτίζει την Lazard ως μια - κατά 100% - σπουδαία εταιρεία (την ίδια εταιρεία που έκανε το PSI…). Να συντάσσεται – κατά 100% - με τον ΟΟΣΑ (τον ίδιο οργανισμό που συνεπικουρούσε τον Στουρνάρα…). Και να βάζει φαρδιά πλατιά – και κατά 100% - την υπογραφή της στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου (ανανεώνοντας την Δανειακή Σύμβαση με τα όλα της: και με το αγγλικό της δίκαιο και με τις 41 αναφορές της στα Μνημόνια…).

Απάντηση του Μανώλη Γλέζου για την «ανδρική οδό» του Σαμαρά

Απάντηση του Μανώλη Γλέζου για την «ανδρική οδό» του Σαμαρά

Σχόλιο-απάντηση του Μανώλη Γλέζου στον Αντώνη Σαμαρά δημοσιεύθηκε στο blog «Κίνηση Ενεργοί Πολίτες».

Όπως αναφέρεται: «Στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου είχε συλληφθεί μια ομάδα αγωνιστών και αγωνιστριών.

Ποιοί τα φάγανε, τελικά;


Όταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος διατύπωνε τον πασίγνωστο αφορισμό του "όλοι μαζί τα φάγαμε", δικαίως αντιδράσαμε αγανακτημένοι και τον αρχίσαμε στα φάσκελα. Όμως, η αγανάκτηση και το φάσκελο μπορεί να δίνουν διέξοδο στην οργή αλλά αφήνουν αναπάντητο το ερώτημα "Ποιοί τα φάγανε;". Διότι το μόνο σίγουρο είναι ότι, αφού λεφτά δεν υπάρχουν, κάποιοι τα φάγανε. Ποιοί;

Φονική κατάθλιψη;

Φονική κατάθλιψη;
της Μαριάννας Τζιαντζή
Αν η επίσημη ερμηνεία της συντριβής του αεροπλάνου στις Άλπεις είναι σωστή και αν ο συγκυβερνήτης δεν ήταν βέρος Γερμανός αλλά μουσουλμάνος αραβικής καταγωγής, τότε θα είχαμε μια αναβίωση του γνωστού μας παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Όμως αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες είναι ένας μίνι πόλεμος κατά της κατάθλιψης ή, για την ακρίβεια, ένας μιντιακός πόλεμος κατά των ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη στα κρυφά ή τα φανερά.

Πάτα φρένο


Της Κατερίνας Γκαράνη
Χωρίς γραμμές δεν υπάρχουν όρια και χωρίς όρια δεν υπάρχει σεβασμός. Το τραγικότερο έγκλημα των ελληνικών κυβερνήσεων είναι ότι έσβησαν συνειδητά και στο όνομα της δήθεν εθνικής ομοψυχίας έναντι του τρόμου της οικονομικής καταστροφής όλες τις γραμμές. Γραμμές που διαχώριζαν την διαφορετικότητα των ιδεολογιών και την διαφορετικότητα των τάξεων. Όταν τελείωσαν με αυτά τα νοητά σύνορα άρχισαν να αποδυναμώνουν και τις χαράξεις των εθνικών συνόρων. 

Ελλάδα - Ρωσία ανοίγουν «νέα σελίδα» στις ενεργειακές σχέσεις

Ελλάδα - Ρωσία ανοίγουν «νέα σελίδα» στις ενεργειακές σχέσεις
Το άνοιγμα «νέας σελίδας» στις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας δήλωσαν ότι επιθυμούν και οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τι παρέλειψε να μας πει το ρεπορτάζ του "Εθνους" για τους μαφιόζους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής.

Ενδιαφέρον το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» που υπογράφουν η Μαρία Ψαρά και ο Λευτέρης Μπιντέλας και το οποίο φέρνει στην επιφάνεια  το βούλευμα-καταπέλτη του Συμβουλίου Εφετών  στο οποίο περιγράφονται οι σοκαριστικές λεπτομέρειες του τρόπου λειτουργίας των στριπ σόου, της σωματεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που γινόταν από τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας αρτοποιίας και τους συνεργάτες τους.

Καταλήψεις αναπαραγωγής αυταπατών ή λαϊκό κίνημα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία;

Με αιτήματα την κατάργηση των «τρομονόμων» (άρθρα 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα), την κατάργηση του λεγόμενου «κουκουλονόμου», την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας «τύπου Γ», την κατάργηση εισαγγελικής διάταξης για τη βίαιη λήψη DNA κι άλλα σχετικά μ΄ αυτό αιτήματα, καθώς και την απελευθέρωση της μητέρας και της συντρόφου κρατουμένου για συμμετοχή στη «Σ.Π.Φ.» και του ανάπηρου Σάββα Ξηρού, δυνάμεις του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν ξεκινήσει έναν κύκλο ενεργειών με καταλήψεις δημόσιων χώρων και κομματικών γραφείων και χώρων του ΣΥΡΙΖΑ, πανελλαδικά («συμβολική» (sic) κατάληψη μιας ημέρας των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, κατάληψη της Νομικής, κατάληψη του Ρ/Σ 105,5 «Στο Κόκκινο», αλλά και καταλήψεις γραφείων και ραδιοσταθμών του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλες πόλεις, απ΄ την Καβάλα μέχρι την Κρήτη). 

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

(Δευτ. 30/3/15 - 15:25)
ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ
Του ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΛΥΒΗ*
Η κυβέρνηση πορεύεται σε ένα εξαιρετικα εχθρικό περιβάλλον. Επί πέντε χρόνια εφαρμόστηκε μια ακραία νεοφιλελεύθερη - μνημονιακή πολιτική, η οποία κατέστρεψε την κοινωνική υποδομή, λεηλάτησε την κοινωνία και υπονόμευσε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας. Η πολιτική αυτή παρουσιάστηκε ως αναγκαίο βήμα για την έξοδο από την κρίση και, παρά την παταγώδη αποτυχία της να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα της χώρας, συνεχίζει να υποστηρίζεται ένθερμα από το ευρωπαϊκό και ελληνικό κατεστημένο.

Πορνογραφία: Το ύπουλο «όπλο» των μαφιών του χρήματος


Θεωρούμε σκόπιμο να δώσουμε μια μικρή συνέχεια στο εξαίρετο κείμενο: «Η πορνογραφία δείχνει πώς θα είναι το τέλος του κόσμου». Να υπογραμμίσουμε ιδιαίτερα ότι αυτή η βαρβαρότητα της καταναλωτικής νάρκωσης (πορνογραφία) αποτελεί όχι μόνο το νοσηρό υποπροϊόν της «ελεύθερης αγοράς», αλλά και ένα από τα πλέον δόλια και μοχθηρά πολιτικά «όπλα» της Νέας Τάξης για τη διάβρωση των συνειδήσεων, τη χειραγώγηση των ανθρώπων, τη ΜΑΖΙΚΗ απονεύρωση και παραλυσία του κόσμου…

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ»!

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ   
Με το πρόσχημα της ουκρανικής κρίσης, ο αριθμός των αμερικανικών τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη έχει αυξηθεί και συνεχίζει να αυξάνεται. 

Εκκλησία καταβρέχει άστεγους για να μην κοιμούνται στα σκαλιά της [ΒΙΝΤΕΟ]


Μπορεί το «αγάπα τον πλησίον σου» να είναι χριστιανικό δόγμα, όμως για μία καθολική εκκλησία στο Σαν Φρανσίσκο φαίνεται να μην αναγνωρίζει σαν πλησίον της τους άστεγους... αφού εγκατέστησε ένα αυτόματο σύστημα που τους καταβρέχει για να μην κοιμούνται στα σκαλιά του προαύλιου χώρου της.

Μεταβατικός πρόεδρος της νέας ΕΡΤ ο «εκλεκτός» του Σαμαρά; Κόκκινος… Μάης

Εκπληξη πρώτου μεγέθους - όχι απαραίτητα θετική - είναι το πρόσωπο που προτείνεται στο Μέγαρο Μαξίμου για να αναλάβει, ως επικεφαλής (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος), τη μετάβαση από το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ στη νέα ΕΡΤ.

Οι 'μαύροι' αριθμοί της κρίσης: Κατά 35% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα



Μια ακόμα επιστημονική έρευνα έρχεται να καταδείξει τις συνέπειες της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων. Ερευνητές από την Ελλάδα και τη Βρετανία ανέλυσαν τα διαθέσιμα στοιχεία και επισημαίνουν ότι κατά τα «μνημονιακά» έτη 2011 - 2012, υπήρξε αύξηση 35% στις αυτοκτονίες, σε σχέση με την περίοδο έως το 2010, κυρίως λόγω της αύξησης της ανεργίας και της απόγνωσης που αυτή προκαλεί.

Γήπεδο Μελισσανίδη: τη μπάλα στην εξέδρα πέταξε το ΣτΕ

Thumb_issue_579
Είχε ανάγκη από λίγη… χαρά ο Μελισσανίδης, γι’ αυτό φρόντισε να κατευθύνει το μιντιακό σύστημά του (σ’ αυτό είναι «μανούλα») σ’ ένα κρεσέντο πανηγυρισμών: «απορρίφθηκαν οι προσφυγές από το ΣτΕ – άνοιξε ο δρόμος για την Αγιασοφιά»! Ο απηυδισμένος οπαδός, βέβαια, ακούει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο ότι «πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες», αλλά μπουλντόζες δεν βλέπει. Η είσοδός τους στο οικόπεδο του δημοσίου που έχει παραχωρηθεί στην ΑΕΚ (και όχι στον Μελισσανίδη και τις εταιρίες του) αναβάλλεται από μήνα σε μήνα. Ηταν να μπουν το Σεπτέμβρη, πήγαν Οκτώβρη, μετά «Νοέμβρη σίγουρα» και ήδη μπαίνουμε στον Απρίλη και ήχος μπουλντόζας δεν ακούστηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο τοίχος έγραφε…

DSC_0031

ανακύκλωση άλλου τύπου…

https://xristospolitis.wordpress.com/2015/03/28/%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%AF%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5/

('Ελα, όμως, που είναι ατίθασα ''παλιόπαιδα'' ! Το Χθες και το Σήμερα του αναρχικού χώρου.Για ένα καλύτερο Αύριο




ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ - OΙ "ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ" ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ, ΟΙ ΑΝΤΙΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΙ "ΚΙΝΗΜΑΤΙΕΣ"


Γράφει ο Βασίλης Φαναράκης

Αυτό είναι ένα κείμενο που ήθελα να γράψω εδώ και καιρό...πολύ πριν ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση. Σκέψεις που τριγυρίζουν στο μυαλό μου ήδη απ τη τραγωδία της 5ης Μαΐου 2010 (τραγωδίας όχι μόνο για όσους δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ εκείνη την αποφράδα ημέρα- ανάμεσά τους κι ένα αγέννητο βρέφος-αλλά και για το ίδιο το λαϊκό κίνημα κατά του Μνημονίου). 

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ




(Κυρ. 28/3/15 -23:10)
Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Εν αναμονή, λοιπόν, του πλήρους κειμένου της «λίστας μεταρρυθμίσεων» που ανέλαβε να γράψει κατ’ απαίτηση των Γερμανών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: δεν αρκούν οι εσκεμμένες, ευνοϊκές για την κυβέρνηση «διαρροές», προκειμένου να σχηματίσει κανείς γνώμη γύρω από το αν η Αθήνα υποχρεώθηκε να κάνει σοβαρές υποχωρήσεις κατά την επτάωρη (!) παραμονή του Τσίπρα στην καγκελαρία του Βερολίνου. Επειδή και οι διατυπώσεις έχουν μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο θέμα, πρώτα θα δούμε το πλήρες κείμενο κι έπειτα θα διαμορφώσουμε άποψη.

"Μαντατοφόρος" των αφεντικών του ο Αρναούτογλου;

Δεν μπορεί να ξέρουμε αν ήταν από δικιά του πρωτοβουλία ή έπαιξε το ρόλο του «μαντατοφόρου» για να στείλουν τα αφεντικά του ένα μήνυμα στην νέα κυβέρνηση οι δηλώσεις του «τηλεοπτικού αστέρα» Γρηγόρη Αρναούτογλου. Και αναφερόμαστε στα όσα είπε ο παρουσιαστής σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τις διαφαινόμενες, σύμφωνα με τον ίδιο κυβερνητικές παρεμβάσεις στο τηλεοπτικό τοπίο.

Οι ιστορίες γράφονται καλύτερα σε μεγάλες εικόνες




Το exposure, αυτός ο εντυπωσιακός τρόπος παρουσίασης που δίνει την δυνατότητα να παντρευτεί το κείμενο με τις μεγάλες φωτογραφίες και τα video, μας ενθουσίασε από την πρώτη ημέρα που μας το παρουσίασαν στο news247. Το WE το υιοθέτησε άμεσα για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους αναγνώστες του όποτε χρειάζονταν η εικόνα να έρθει στο προσκήνιο ή να σταθεί στο ίδιο ύψος με τις λέξεις. Με αφορμή των πρώτων γενεθλίων μας επιλέξαμε τις πιο ενδιαφέρουσες δουλειές που έχουμε φιλοξενήσει. Για να διαβάσετε ολόκληρα τα κείμενα πατήστε στα ενεργά links πάνω από τις φωτογραφίες.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Χρυσαυγίτες σωματέμποροι στο σκαμνί του κατηγορουμένου

Εχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» αποκάλυπτε στην ιστοσελίδα του «Κύκλωμα εμπορίας λευκής σαρκός-ξεπλύματος μαύρου χρήματος- χρηματοδότηση Χρυσής Αυγής».

Εγραφε τότε συγκεκριμένα ότι οι επιχειρήσεις «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ» & «Αττικοί Φούρνοι», των αδελφών Αντώνη Άγγελου Γιαννακόπουλου, είναι βιτρίνα για να ξεπλένονται χρήματα από την εξαναγκαστική πορνεία γυναικών, από τα στριπτιτζάδικα και από τα «ραντεβού για μασάζ».

Επιβαρύνεται όλο και περισσότερο η υγεία των κρατουμένων απεργών πείνας


Η παρακάτω ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους, αφορά όλους τους φυλακισμένους απεργούς πείνας που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού (ανδρικές και γυναικείες) και όσους νοσηλεύονται φρουρούμενοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας. Η λίστα των ονομάτων παρατίθεται κατά αλφαβητική σειρά, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατρού, Λίνας Βεργοπούλου.

Το πόρισμα:

Μια 24χρονη θύμα του trafficking φέρεται να δολοφόνησε τον 33χρονο στο Μενίδι

KNIFE
Μία τραγωδία κρύβεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, πίσω από την άγρια δολοφονία 33χρονου δίπλα από το κοιμητήριο του Μενιδίου στην Αττική.
Δράστης φέρεται μία 24χρονη και θύμα ο προαγωγός της. Η 24χρονη, η οποία συνελήφθη προχθές από τους αστυνομικούς, έκλεισε μαζί του ραντεβού στις 4 Φεβρουαρίου 2015 για να λύσουν τις διαφορές τους σε σημείο δίπλα από το κοιμητήριο. Εκεί είναι που τον έσφαξε σε κατάσταση σοκ.

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΚΡΙΣΙΜΟΙ ΜΗΝΕΣ

--------------------------------------------------------------00000000000000000000000000000000000000000000000000000anenantaxtossssssss(Σαβ. 28/3/15 -22:45)
H Ιskra παραθέτει χωρίς κρίσεις και σχόλια και σχόλια κείμενο του Πάνου Δαμέλου  που δημοσιεύθηκε στοrproject.gr με "σκέψεις πουπηγάζουν από την ειλικρινή αγωνία να μην οδηγηθεί η αριστερά και το κίνημα σε μια ιστορική ήττα, ένα ενδεχόμενο που είναι πολύ πιο κοντά από όσο ίσως φαίνεται" καθώς θεωρούμε ότι θα συμβάλει στονπροβληματισμό στο χώρο της Αριστεράς που αγωνιά για την πορεία των εξελίξεων.

Ανολοκλήρωτο ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη επέλαση

Ανολοκλήρωτο ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη επέλαση
των Αλέκου Αναγνωστάκη – Παύλου Αντωνόπουλου
Δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης με τίτλο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση γραφειοκρατίας – Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο ρυθμίζει ζητήματα που αφορούν τη σχέση εργασίας και το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο, το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, την «αποκατάσταση αδικιών» από την εξαετή σχεδόν μνημονιακή λαίλαπα ΕΕ-ΔΝΤ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Η πορνογραφία δείχνει πώς θα είναι το τέλος του κόσμου»

Με αφετηρία τις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» 
του Κρις Χέτζες 
μετάφραση: Δημήτρης Ιωάννου 
 

Οι «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι», τόσο το βιβλίο όσο και η ταινία, είναι μια αποθέωση του σαδισμού που διαπνέει σχεδόν όλες τις εκφάνσεις της αμερικανικής κουλτούρας και βρίσκεται στην καρδιά της πορνογραφίας και του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού. Εξοραΐζει την πραγμοποίηση των γυναικών.

(Κύριε Χρυσόγονε, ως ενεργός υποστηρικτής και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ σας ερωτώ: Στηρίζω και ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε χρόνια για να φάω το ψάρι ενός νέου μνημονίου, σε περίπτωση αποτυχίας των σκληρών διαπραγματεύσεων; Σε μια τέτοια περίπτωση η έντιμη και αριστερή στάση είναι :εκλογές και όχι ερμηνείες του κ.... περί της λαικής βούλησης )! Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Αν ήθελε ο λαός ρήξη, θα ψήφιζε ΚΚΕ στις εκλογές »!




«Δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για ρήξη, υπάρχει εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση… Αν ήθελε ο λαός ρήξη, θα ψήφιζε ΚΚΕ στις εκλογές» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Οι φιλελέδες ετοιμάζονται για την πρώτη τους πορεία

Keria
Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι φιλελέδες, οι οποίοι ανησυχούν μήπως χρεοκοπήσει η Ελλάδα, η οποία χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια αλλά αυτοί δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα για είναι και κάπως καθυστερημένοι.

Αφήστε το Facebook Αν δεν θέλετε να σας κατασκοπεύουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της ΕΕ (και όχι μόνο)


Φαίνεται ότι οι πολίτες της ΕΕ να πρέπει να εγκαταλείψουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook, εάν θέλουν να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή.

Δώστε και άλλα δάνεια στην Καθημερινή!

Φωτ. Οδόφρ.
Δάνειο 36 εκατομμύρια ευρώ πήρε η Καθημερινή, ενώ τώρα περιμένουμε να πάρουν από ένα δάνειο ο ΔΟΛ, ο Πήγασος και το Mega, ώστε να αποδειχτεί πως η ελληνική οικονομία πετάει.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις τράπεζες που έδωσαν 36 εκατομμύρια δάνειο στην Καθημερινή, ώστε οι αρθρογράφοι της να συνεχίσουν να μας ενημερώνουν πως είναι κακό να ζούμε εμείς με δάνεια.

(Παρότι διαφωνώ σε εκφάνσεις και χαρακτηρισμούς επί της... ουσίας... καλό)! Είναι άλλο το να λες ότι είσαι και άλλο το να είσαι Αριστερός

Από τον σΑτΥρΟπΡοΚο
 - Αν κάποιοι στην κυβέρνηση ποντάρουν στην ευφυΐα και στη μαγκιά του Βαρουφάκη για να βγουν από το αδιέξοδο και να μην απαντήσουν στο καυτό ερώτημα: «μέσα ή έξω», μάλλον θα απογοητευτούν. 

(Χωρίς σχόλια)! Ελληνοαμερικανική συνεργασία για τα πετρέλαια


Το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου μέσω μίας συμφωνίας των δύο κυβερνήσεων (government to government agreement) με τις ΗΠΑ μέτεφερε, κατά δήλωσή του, στην υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα κ. Νούλαντ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους το βράδυ (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου, μετά την ομιλία του στο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Κουίνς, της Νέας Υόρκης ο κ. Καμμένος είπε «στη συνάντηση που είχα με την κ. Νούλαντ της είπα ότι θα μας ενδιέφερε μία GtoG (government to government agreement) με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου».

Έληξε η στάση των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού


Εκτονώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς οι έγκλειστοι στην Α' πτέρυγα επέστρεψαν στα κελιά τους. Νωρίτερα επικράτησε ένταση, καθώς οι κρατούμενοι από όλες τις πτέρυγες αρνούνται να μπουν στα κελιά τους, διαμαρτυρόμενοι για την κράτηση της Αθηνάς Τσάκαλου, μητέρας των αδερφών Τσάκαλου, που κατηγορούνται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Λαφαζάνης: Να συγκρουστούμε με την γερμανική Ευρώπη για να βγούμε από την κρίση

''Μέσα από την σκληρή αντιπαράθεση, αν όχι τη σύγκρουση με τη γερμανική Ευρώπη", περνά η πορεία διεξόδου της χώρας από την κρίση, εκτιμά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Λαφαζάνης: Να συγκρουστούμε με την γερμανική Ευρώπη για να βγούμε από την κρίση
"Ο μοναδικός ρεαλισμός στις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο τόπος, είναι η ανατροπή" δηλώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ''Κεφάλαιο'', επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε οριακό σημείο και αυτή την ώρα απαιτούνται, "επειγόντως, και χωρίς καμία καθυστέρηση, μεγάλες και τολμηρές επιλογές, εναλλακτικές απέναντι στη γερμανική ΕΕ".

(Μράβο, Αλέξη)! Αλλαγές στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις με... Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Αλλαγές στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις με... Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Του Φώτη Τριάρχη

Tην πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, επί πρωθυπουργικής του θητείας, υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρα αλλά για... καλό.

Όλες οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό



Ολοκληρώνει η κυβέρνηση το «πακέτο» των προτάσεων που ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της εκ βάθρον αναδόμησης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

10 εικόνες 10.000 λέξεις: Οι φωτογραφίες που αγαπήσαμε

Φωτογραφίες ιστορικές και άλλες που δεν εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από τους δημιουργούς τους αρχικά αλλά στα χρόνια που πέρασαν κατέγραψαν μοναδική επιτυχία. Φωτογράφοι που ανακάλυψαν σε μέρη μακρινά μοναδικά πορτρέτα και άλλοι που απλά στάθηκαν "τυχεροί" και βρέθηκαν την κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο με την μηχανή τους ετοιμοπόλεμη. Αυτό είναι το "Μία Εικόνες 1000 λέξεις" η μόνη και μόνιμη στήλη του WE που καθώς αγαπήθηκε ... ήρθε για να μείνει. Ας δούμε τις 10 φωτογραφίες της στήλης  που κέρδισαν τα περισσότερα κλικ. Στα λινκ, πάνω από κάθε φωτογραφία, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στοιχεία για την ιστορία της

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

(Οι αυτοκτονίες συνεχίζονται)...Γνωστός πολιτικός μηχανικός αυτοκτόνησε από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας

Γνωστός πολιτικός μηχανικός, 49 ετών, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών,αυτοκτόνησε το πρωί σήμερα, Παρασκευή, πέφτοντας από την Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας. Όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε κλειστεί στον εαυτό του, γιατί δεν είχε δουλειά.

Γνωστός πολιτικός μηχανικός αυτοκτόνησε από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας
Το τραγικό περιστατικό, σύμφωνα με τις Αρχές, εικάζεται ότι συνέβη ξημερώματα, ενώ τον άτυχο 49χρονο βρήκε το πρωί, στον χωμάτινο δρόμο (κάτω από τη γέφυρα) πρώην διαιτητής που έκανε τζόκινγκ.

Η ΑΠΟΚΤΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

(Παρ. 27/3/15 - 16:40)
ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΡΟΣ ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ «ΘΑΥΜΑ»
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΑΜΑΝΤΙΩΤΗ*
Πρέπει οπωσδήποτε να συνεχιστεί στην αγορά εργασίας η μεταρρυθμιστική πνοή που έχει καταλάβει τη νεοφιλελεύθερη Ε.Ε. Αυτό αποφάσισε το Συμβούλιο των Υπουργών Εργασίας στην τελευταία συνεδρίασή του, την προηγούμενη εβδομάδα. Για να διατηρηθεί η μεταρρυθμιστική πνοή, μάλιστα, επιστρατεύονται μια σειρά εκφράσεις που ηχούν «άκακες» στα αφτιά:

Γιάννης Μπανιάς.



Στις 29 Μάρτη 2012
έφυγε από τη Ζωή ο Γιάννης Μπανιάς.


Ιστορική φυσιογνωμία της Κομμουνιστικής/Ανανεωτικής 
 Αριστεράς.
Ενας Σύντροφος
Ενας Φίλος.

Διακόπτει την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας: Το νομοσχέδιο ικανοποιεί τα βασικά αιτήματα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανακοίνωσε πως τερματίζει την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει από τις 2 Μαρτίου καθώς το νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση, το οποίο προβλέπει κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και ευνοϊκές ρυθμίσεις για κρατούμενους, ικανοποιεί τα βασικά αιτήματα.

Mηχανισμό για να απαντά στη ρωσική προπαγάνδα συγκροτεί η Ε.Ε.

Mηχανισμό για να απαντά στη ρωσική προπαγάνδα συγκροτεί η Ε.Ε.

Τους ονόμασαν «ανθρώπους που διαλύουν τους μύθους»: πρόκειται για ευρωπαίους ειδικούς οι οποίοι σαρώνουν τις πληροφορίες και τις ειδήσεις που μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα για την Κριμαία και την Ουκρανία, στην προσπάθειά τους να απαντήσουν και να συγκροτήσουν μια «αντι-προπαγάνδα» προς χρήση στις χώρες όπου ζουν ρωσόφωνες μειοψηφίες. 

Θα γίνει του Κατρούγκαλου!

Κι ενώ η τελευταία δημοσιογραφική πληροφορία αναφέρει ότι ο αν. υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος καταθέτει σήμερα αγωγή η οποία θα στρέφεται κατά του προέδρου του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, του διευθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση αλλά και του συντάκτη των δημοσιευμάτων, δημοσιογράφου Βασίλη Χιώτη διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη εξαιτίας των γνωστών δημοσιευμάτων του «Βήματος της Κυριακής» και της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας, αξίζει να παρακολουθήσουμε ένα σχετικό κείμενο που υπογράφει ο Θανάσης Καρτερός και δημοσιεύεται στο περιοδικό “Hot Doc”

Το σωματείο του Αττικού νοσοκομείου για τους απεργούς πείνας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ”
http://somateioattikon.blogspot.com 
“Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” 
somateioattikon@gmail.com 
Χαϊδάρι, 26/3/2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι στο νοσοκομείο μας νοσηλεύονται δύο απεργοί πείνας κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.
Διανύουν ήδη την 25η μέρα της απεργίας πείνας. Η κατάσταση αρχίζει και γίνεται κρίσιμη για την υγεία τους. Καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των κρατουμένων που αποτελούν και στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα όλης της κοινωνίας και αφορούν:

Ανακοίνωση για τους φυλακισμένους απεργούς πείνας Ανακοίνωση για τους φυλακισμένους απεργούς πείνας | Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα ΑΠΟ ORMITHIELLA

Θέμα Συνειδήσεως


Είναι πασιφανές ότι στην 20η μέρα απεργίας πείνας, οι απεργούν έχουν επιλέξει να καταστήσουν ως ύστατο μέσο το σώμα τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων που έχουν θέσει. Άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί τους, οι απεργοί πείνας είναι πολιτικοί κρατούμενοι με συγκροτημένη άποψη οι οποίοι διατηρούν στο ακέραιο την επιλογή του αυτεξούσιου της διαχείρισης της ζωή τους. Δεδομένου δε την συνέχιση της απεργίας πείνας διαπιστώνουμε από τα ιατρικά ανακοινωθέντα την έκδηλη απορρύθμιση του οργανισμού τους, ως αποτέλεσμα ηλεκτρολυτικών και μεταβολικών διαταραχών, η οποία χρήζει τριτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας.

ΟΑΕΔ: Κρατικά ρέπος τα ταμειακά διαθέσιμα, όταν οι άνεργοι πεινούν. Καταψήφισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ στο ΔΣ του Οργανισμού. «Παρών» ψήφισαν οι υπόλοιποι τρεις εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ...


Να ικανοποιήσει την απαίτηση της κυβέρνησης για την τοποθέτηση των ταμειακών διαθέσιμων σε κρατικά ρέπος στην Τράπεζα της Ελλάδας, έσπευσε η διοίκηση τουΟΑΕΔ. Την ώρα που χιλιάδες άνεργοι δεν παίρνουν ούτε καν αυτό το επίδομα φτώχειας, η διοίκηση του Οργανισμού βρήκε ότι περισσεύουν 120 εκατ. ευρώ από τις εισφορές των εργαζομένων και πρέπει να δοθούν για τους καπιταλιστές και το κράτος τους.

Μια μαρτυρία από τη διαδήλωση στη Φραγκφούρτη για το Blockupy

Μετά από το συλλαλητήριο ξεκίνησε μαζική διαδήλωση από την πλατεία στο κέντρο της πόλης με 25.000 διαδηλωτές.



 
Στη Φραγκφούρτη φτάσαμε απόγευμα κατά τις 6, πήραμε το μετρό για να κατευθυνθούμε προς το κέντρο όπου στις 8 θα έπρεπε να  παρευρεθούμε στη συνέλευση που λάμβανε χώρα στο εργατικό κτίριο (DGB Building). Εκεί υπήρχε συζήτηση μεταξύ του Γερμανικού κοινοβουλευτικού κόμματος Die Linke και εκπροσώπους από το Σύριζα, του ισπανικού συνασπισμού Izquierda , του Ιταλικού L'AltraEuropa con Tsipras και άλλων. 

Στο νοσοκομείο οι απεργοί «Πυρήνες της Φωτιάς»


Με την υγεία τους να είναι σε οριακή κατάσταση στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, 9 μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Χθες, ο συνήγορος τους Φραγκίσκος Ραγκούσης είχε προειδοποιήσει ότι η υγεία τους είναι σε οριακό σημείο.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Έμμεσοι φόροι, υγεία και Θατσερικές αντιλήψεις.



Με αφορμή την φημολογούμενη αύξηση των έμμεσων φόρων σε ποτά και τσιγάρα, έχουν αρχίσει και διακινούνται απίστευτες Θατσερικές αντιλήψεις από «αριστερούς» σχετικά με το ότι όσοι πίνουν ή καπνίζουν πρέπει να πληρώνουν περισσότερα στο ΕΣΥ αν προκύψει ανάγκη νοσηλείας τους.