Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ κύριο ΙΩΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ




  1. Αντι αποχαιρετισμού. Του αφιερώνω με συμπόνοια το τραγουδάκι “ Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”, γνωστό και ως <<Η προσευχή της παρθένου >>.


Εκδορεύς




Η σφαγή των Ινδιάνων Σεγέν και Αραπάχο. "Έχω έρθει να σκοτώσω Ινδιάνους και θα το κάνω με όποιον τρόπο μπορώ"




Στις 29 Νοεμβρίου του 1864, η πολιτοφυλακή του Κολοράντο σφαγίασε 137 φιλήσυχους Ινδιάνους, στην περιοχή Σαντ Κρικ του Κολοράντο. Ανάμεσά τους, 109 γυναίκες και παιδιά. Ο Συνταγματάρχης Τζον Τσίβινγκτον, που διέταξε την επίθεση, αρχικά τιμήθηκε ως ήρωας, αλλά όταν έγιναν γνωστές οι θηριωδίες που διέπραξε, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον στρατό και την ανερχόμενη πολιτική του καριέρα. Σύμφωνα με τη Συνθήκη του Οχυρού Λαραμί, που υπογράφηκε το 1851, οι τεράστιες εκτάσεις ανάμεσα στον ποταμό Αρκάνσας και στα Βραχώδη Όρη, ανήκαν στις ινδιάνικες φυλές των Σεγέν και Αραπάχο.

Ο Σωτήρης Μουστάκας και η φυλάκισή του από Άγγλους, επειδή συμμετείχε στον ένοπλο αγώνα της ΕΟΚΑ




Ο Σωτήρης Μουστάκας ήταν ένας γνήσιος κωμικός ηθοποιός. Παρόλο που στην καριέρα του ερμήνευσε και κλασικούς ρόλους, είχε ταυτίσει το όνομά του με το γέλιο. Ήταν ένα από τα βασικά ονόματα της επιθεώρησης, που δε δίσταζε να τσαλακώνει την εικόνα του. Οι ρόλοι και οι μεταμφιέσεις του άφησαν εποχή.

Το τέλος του εμφυλίου από την ματιά του ΚΚΕ

Την ιστορία μπορεί να την γράφουν οι νικητές όμως η ελευθεροτυπία επιβάλλει να ακούγεται και η φωνή του ηττημένου. Το WE του news247 παρουσιάζει την οπτική του ΚΚΕ πάνω στην ολοκλήρωση του εμφυλίου, την μάχη του Γράμμου και την επόμενη ημέρα όπως μας την κατέθεσε ο ιστορικός Κώστας Σκολαρίκος.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΝΦΙΑ

(Σαββ. 30/8/14 - 14:44)
Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ*
Αρκετά από τα πλέον λαομίσητα καθεστώτα της ιστορίας κατέρρευσαν όταν οι πολίτες τους αποφάσισαν να μην πληρώσουν κάποια έκτακτη εισφορά. Μια ιστορία παλιά όσο ο χριστιανισμός.
"ΤΟΥΤΟΝ ΕΥΡΟΜΕΝ ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑ το έθνος και κωλύοντα Καίσαρι φόρους διδόναι". Το κατηγορητήριο ήταν σαφές. Ο Ιησούς ήταν, σύμφωνα με το κατά ΛουκάΕυαγγέλιο, ο πρώτος άνθρωπος που κάλεσε τους συμπολίτες του να μην πληρώσουν έναν φόρο ως κίνηση ανυπακοής στο καθεστώς.

Έμπρακτη απάντηση στους ψεκασμένους λαϊκιστές: Πίστεψαν στο μνημόνιο και πρόκοψαν!

Έχουμε κουραστεί απο την λαϊκιστικη καραμέλα των μίζερων συνωμοσιολόγων πως “το μνημονιο κατέστρεψε την Ελλαδα”!
Ηλθε επιτέλους η ωρα να τους διαψεύσουμε με ντοκουμέντα.

ΠΟΝΕΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ!


http://gregordergrieche.blogspot.gr/

Μια Νυρεμβέργη για δημοσιογράφους και επιχειρηματίες


Νυρεμβέργη




(Πρακτικές παγκόσμιων επικυριαρχών)! Προτάσεις για την εξόντωση του ISIS







Με ποιον τρόπο θα πρέπει η Δύση να ασχοληθεί με τους αδίστακτους τρομοκράτες του ISIS; Ο γερμανός δημοσιογράφος Torsten Krauel κάνει κάποιες προτάσεις, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.



Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατική ομάδα ISIS, ή Ισλαμικό Κράτος, με τον τρόπο που η Μόσχα διαχειρίστηκε μια ομάδα του Λιβάνου που απήγαγε έναν σοβιετικό διπλωμάτη στη δεκαετία του 1980. Η KGB εντόπισε την οικογενειακή φατρία πίσω από την ομάδα και πήρε τον πρωτότοκο γιο του επικεφαλής όμηρο. Λίγο μετά, ο επικεφαλής άρχισε να λαμβάνει πακέτα. Σε ένα πακέτο υπήρχε ένα δάχτυλο του γιου και σε ένα άλλο ένας λοβός αυτιού. Ο διπλωμάτης γρήγορα απελευθερώθηκε και ακολούθησε και ο γιος του επικεφαλής. Ποτέ ξανά στη Μέση Ανατολή δεν έπιασαν ρώσο όμηρο.

Ελλάδα: Κάποια λόγια με αφορμή το κάλεσμα για μια εβδομάδα στήριξης των αναρχικών αιχμαλώτων

Κάθε κοινωνία που θα φτιάξετε θα χει τα όριά της και στα όριά της θα δρουν οι ηρωικοί και αναμαλλιασμένοι τυχοδιώκτες, με την παρθένα και άγρια σκέψη τους, που ξέρουν να ζούνε μονάχα, ετοιμάζοντας αδιάλειπτα νέες και τρομερές εξεγερσιακές εκρήξεις.

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Oδηγός για τους εργαζόμενους και τη μαχόμενη αριστερά στο χώρο της αυτοδιοίκησης ο λόγος του Χρ.Κορτζίδη

«Αν μου επιτρέπετε να σας δώσω μια συμβουλή, αυτή είναι να προσπαθήσετε, ακόμη καλύτερα από ότι μέχρι τώρα κάνατε, να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας  για να έχετε και το κεφάλι ψηλά να διεκδικείτε και τα δικαιώματά σας. Αυτή πρέπει να είναι η στάση του εργαζόμενου. Ούτε χάρες να ζητάμε ούτε εξυπηρετήσεις. Να έχουμε ψηλά το κεφάλι και να αγωνιζόμαστε». 


Συνάντηση του Χρήστου Κορτζίδη με τους εργαζόμενους στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης - Βίντεο


Με ένα ζεστό  χειροκρότημα οι εργαζόμενοι στην Αργυρούπολη και στο Ελληνικό απάντησαν στο δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, στις δύο συναντήσεις  που οργανώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Αυγούστου, τελευταία ημέρα της θητείας του.

(Συμφωνούν οι μαρξιστές με την Κλάιν); ΠΕΝΤΕ ΚΑΙΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΙΝ

(Σαβ. 30/8/14 - 17:00)
Tων ETHAN COREY ΚΑΙ JESSICA CORBETT
Στα προηγούμενα βιβλία της «Το Δόγμα του Σοκ: Η άνοδος του καπιταλισμού της καταστροφής (2007)» και το «ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑ: Χωρίς Χώρο, Χωρίς Επιλογή, Χωρίς Δουλειές (2000)», η Καναδή συγγραφέας και ακτιβίστρια Ναόμι Κλάιν καταπιάστηκε με θέματα όπως η νεοφιλελεύθερη «θεραπεία-σοκ», οκαταναλωτισμός, η παγκοσμιοποίηση και ο «καπιταλισμός της καταστροφής», τεκμηριώνοντας εκτενώς τις δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από τη δραματική αύξηση της οικονομικής ανισότητας και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών.

Aπό αμαρτωλή κρατική οργάνωση «Έργο Πολιτών» για τις ΜΚΟ ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ

Εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο της οργάνωσης για τις ΜΚΟ «Έργο Πολιτών», που ελέγχεται από τη δικαιοσύνη και απασχόλησε πριν από μερικούς μήνες όλα τα ΜΜΕ, είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, παρότι έχει εξαφανιστεί από το βιογραφικό του ότι υπήρξε αντιπρόεδρος της και μάλιστα με ρουσφετολογικό διορισμό, επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, του οποίου ήταν σύμβουλος για θέματα δημόσιας διοίκησης.

Συγκυβέρνηση των πολυεκατομμυριούχων

-"Και πού θα βρείτε τα λεφτά;"

- "Ως πρώτο βήμα θα φορολογήσουμε τον πλούτο".

- "Ποιον πλούτο, τι εννοείτε; Θα σωθεί η οικονομία από 5 - 10 πλούσιες οικογένειες;"

Ο διάλογος έχει επαναληφθεί αμέτρητες φορές, στη Βουλή, σε τηλεοπτικά πάνελ, στα ραδιόφωνα, σε καφενεία και οι ερωτήσεις απευθύνονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι απαντήσεις που υπενθυμίζουν τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα Εμβασμάτων, τη λίστα Οφσόρ προσκρούουν πάντα στο επιχείρημα ότι πρόκειται για σταγόνες στον ωκεανό και πως δεν είναι αντιπροσωπευτικές τής κατάστασης. Κοντολογίς τα λεφτά δεν υπάρχουν.

Ο Γεωργαλάς, λογοκριτής στο Διαδίκτυο!

Eσπασε ρεκόρ ο Σαμαράς, με τις αντιφατικές ενέργειες. Υποσχέθηκε δωρεάν Wi-Fι και από την άλλη πλευρά στέλνει φυλακή μέχρι 10 χρόνια όσους γράφουν στο Διαδίκτυο κάτι που δεν θα του αρέσει.

Κάτι άλλο επίσης που δεν κολλάει καλά. Το «Πάμε Λουκέτο» έμαθε -όπως πάντα πρώτο- ότι τα κείμενα δεν θα τα ελέγχει ο Αδωνις ή ο Μουρούτης. Το επώνυμο του λογοκριτή είναι «Γεωργαλάς».

Τράγκας: Το ξεβράκωμα ενός φαιού τσαρλατάνου…

 


Τα πομπώδη λόγια και τα ηχηρά πυροτεχνήματα, συχνά, χαϊδεύουν τα αυτιά των απελπισμένων αφελών και ηλιθίων: «Μάζα» ακροατών και τηλεθεατών, κυρίως, που σαν τον απελπισμένο ναυαγό πιάνεται από τα μαλλιά της… Έτσι δίνουν, αυτοί οι αφελείς και ανόητοι, πίστη στους πομπώδεις ήχους και τα πυροτεχνήματα, την στιγμή που ο χαρακτήρας ακριβώς αυτών των ήχων αναδίδει το ΨΕΥΔΟΣ και την ΑΠΑΤΗ…

Σκέψεις με αφορμή την υπογραφή ΣΣΕ από την ΠΟΕ-ΟΤΑ *του Βασίλη Γκιτάκου και του Μηνά Μοναστηρίδη


Στις 1/8/2014 υπογράφηκε ηΣυλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) της ΠΟΕ-ΟΤΑ του 2013, μιας ακόμη σύμβασης, που υπογράφεται ετεροχρονισμένα και για εθιμοτυπικούς λόγους, κυρίως όμως χωρίς να αποτυπώνεται σ’ αυτή καμιά συλλογική, κινηματική και διεκδικητική διαδικασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας εργαζόμενος δεν κατάλαβε, ούτε πότε ούτε αν υπογράφηκε η ΣΣΕ, ενώ ούτε όλα τα μέλη της διοίκησης της ομοσπονδίας το γνώριζαν!

Πανούσης: Γελοιογραφία η υποψηφιότητα Κουβέλη - Αποχωρώ από την πολιτική



Παναγιώτης Κωνσταντίνου
Το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο και προκαλεί νέες αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ που μετά τη εκλογική καταβαράθρωση χάνεται και στη σκόνη της προεδρολογίας. «Η υποψηφιότητα Κουβέλη είναι μια πολιτική γελοιογραφία», δήλωσε στο Tvxs.gr ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, προαναγγέλλοντας πως ο ίδιος θα αποχωρήσει από την πολιτική και εκτιμώντας πως «η ΔΗΜΑΡ δεν έχει μέλλον σε κάθε εκδοχή».

Αρνούνται να πάνε στην ίδια πτέρυγα με χρυσαυγίτες

Σε άρνηση εισόδου στα κελιά τους οδηγούνται οι γυναίκες κρατούμενες της δεύτερης πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού, αντιδρώντας, όπως αναφέρουν σε έγγραφη καταγγελία τους, στην προγραμματισμένη για σήμερα μεταφορά τους στον πρώτο όροφο όπου κρατούνται οι έξι χρυσαυγίτες βουλευτές.

Αρνούνται να πάνε στην ίδια πτέρυγα με χρυσαυγίτες
Οι κρατούμενες είχαν σχεδιάσει να προχωρήσουν στην κίνησή τους αργά το απόγευμα της Παρασκευής ύστερα από απόφαση της επιτροπής αγώνα των γυναικείων φυλακών.

Νέα «βόμβα» από Κομισιόν στην «πράσινη οικονομία»

Νέα «βόμβα» στα θεμέλια της ευρωπαϊκής «πράσινης οικονομίας» απειλεί να βάλει η Κομισιόν. Ειδικότερα για την Ελλάδα, όπου οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας χαρακτηρίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια -και όχι άδικα με βάση τα διεθνή δεδομένα- ως το νέο επενδυτικό «Ελντοράντο», το πακέτο των Κατευθυντήριων Γραμμών που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά στις κρατικές ενισχύσεις για την ενέργεια και το περιβάλλον, τινάζει στον αέρα επενδυτικά σχέδια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ κυρίως από μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις του κλάδου.

Τέραστια επενδυτικά σχέδια για την «πράσινη ενέργεια» τινάσσονται στον αέρα από τα νέα μέτρα της Κομισιόν
Τέραστια επενδυτικά σχέδια για την «πράσινη ενέργεια» τινάσσονται στον αέρα από τα νέα μέτρα της Κομισιόν
Λίγους μήνες μόλις μετά το «κουτσουρεμένο» New Deal, σε ό,τι αφορά στις τιμές πώλησης της ενέργειας από ΑΠΕ, η ελληνική κυβέρνηση καλείται ουσιαστικά να ανατρέψει το πλαίσιο που είχε δημιουργήσει -και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν-, το οποίο υποτίθεται ότι θα εξασφάλιζε σταθερές και ανταγωνιστικές συνθήκες στην ενεργειακή αγορά για τα επόμενα 10 χρόνια.

(Προοίμιο λόγω... αυτοδιοικητικών αλλαγών ή... σύμπτωση); Ολική καταστροφή από τη φωτιά του εργοστασίου ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΠΕ.


Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διδαχέικα Αχαΐας. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ λόγω των εύφλεκτων υλικών στο εργοστάσιο η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Αυτοκτόνησε νεαρή γυναίκα στις σκάλες της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου



Ένα ακόμα τραγικό περιστατικό το πρωί του Σαββάτου στην Πάτρα, όταν στα σκαλοπάτια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, από την πλευρά  του Ρίου, βρέθηκε απαγχονισμένη μία γυναίκα ηλικίας περίπου 30 με 35 ετών.
Το άψυχο κορμί της, είδαν περίπου στις 9.30 το πρωί περαστικοί που ενημέρωσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ COCA – COLA! ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ!

(Παρ. 29/8/14 - 19:41)
ΑΠΟΡΡΙΦΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ
Υπέρ των απεργών του εργοστασίου της Coca - Cola στη Θεσσαλονίκητάχθηκε το Μονομελές Πρωτοδικείοτης Αθήνας απορρίπτοντας την αίτησηασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η πολυεθνική σε βάρος τους σχετικά με το κάλεσμα που απηύθυναν για μποϊκοτάζ στα προϊόντα της.

Θα χυθεί αίμα



Από simplemangreek.blogspot
Θα χυθεί αίμα και δεν θα είναι των πραγματικών ενόχων. Δεν θα στηθεί κανείς από τους φανερούς
υπαίτιους των καθημερινών τραγωδιών εκατομμυρίων Ελλήνων σε κανένα εδώλιο κατηγορουμένου και σε καμία γκιλοτίνα.
 Το αίμα θα είναι του γείτονα, του συγγενή, του άγνωστου καθημερινού ανθρώπου που μάς σπρώχνει αλαφιασμένος στον δρόμο λόγω του οικονομικού του αδιεξόδου. Η μη έγκαιρη αντίδραση του λαού και η μη απονομή δικαιοσύνης θα φέρει το μαχαίρι στο χέρι και από εκεί σε αυτόν που είναι η αφορμή, πολλές φορές η κατά φαντασία αφορμή, και όχι η αιτία.

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Με 8 μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.Μεγάλη πτώση της ΝΔ


Με 8 μονάδες διαφορά προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ (25,8%) έναντι της ΝΔ (17,7%) που σημειώνει εντυπωσιακή πτώση, αποτέλεσμα και του φιάσκου του ΕΝΦΙΑ, όπως προκύπτει από άλλες ερωτήσεις της πρώτης δημοσκόπησης μετά το καλοκαίρι. Πολύ χαμηλά ποσοστά για ΠΑΣΟΚ (3%), Ποτάμι (2,3%), ΚΚΕ (3,5%) ΑΝΕΛ (2,5%). Σταθερή η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,7%. Το Tvxs.gr συνεχίζει την συνεργασία του με την Palmos Analysis, που προσέγγισε καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία δημοσκοπήσεων τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου. 

Γιατί ο γ.γ του Κ.Κ.Ε Δημήτρης Κουτσούμπας "αφορίζει" το σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλους




Τις θέσεις του ΚΚΕ για το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και άλλα ζητήματα ανέπτυξε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο πρωϊνό ANT1. Σε σχετική ερώτηση για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια χαρακτήρισε προσωπική απόφαση το να αποφασίσουν δύο γκέι να μείνουν μαζί αλλά… » δεν είναι δημόσια και δεν μπορεί να γίνει με νομοθετική ρύθμιση όπως το σύμφωνο συμβίωσης».  Ακόμα τόνισε τη διαφωνία του με το δικαίωμα των γκέι να υιοθετούν παιδιά διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι τους.
Αναλυτική η δήλωση του:

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ο ΑΝΘΥΠΟΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ''ΚΥΡΙΟΣ'' ΤΖΗΜΕΡΟΣ

(Πεμ. 28/8/14- 18:55)
Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Ο Τζήμερος – είναι ο ίδιος τύπος που έλεγε για τα παιδιά που πέθαναν από τις αναθυμιάσεις στη Λάρισα ότι για το θάνατό τους δεν έφταιγε η φτώχεια και το μαγκάλι αλλά η... αμορφρωσιά τους περί τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα – χτες ενοχλήθηκε. 
Ο λόγος: Δεν του άρεσε του Τζήμερου ο τρόπος με τον οποίο ορκίστηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αριστεράς στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. Κατά τον Τζήμερο, οι εκλεγέντες με τους συνδιασμούς της Αριστεράς «δεν τήρησαν τον υπό του νόμου προβλεπόμενο όρκο» και ως εκ τούτου ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει «κατά του κύρους της ορκωμοσίας».

Ο δρόμος για τον φασισμό στρώνεται από χρήσιμους ηλίθιους

Τ ις τελευταίες δύο τουλάχιστον δεκαετίες είχαμε την τύχη να ζήσουμε σε έναν πλανήτη όπου οι ισχυρότεροι ηγέτες του θα μπορούσαν να περιγραφούν με τις λέξεις «χρήσιμοι ηλίθιοι». Τις τελευταίες δύο τουλάχιστον δεκαετίες είχαμε την τύχη να ζήσουμε σε έναν πλανήτη όπου οι ισχυρότεροι ηγέτες του θα μπορούσαν να περιγραφούν με τις λέξεις «χρήσιμοι ηλίθιοι».
Κοιτάζοντας τα στοιχεία που ανά διαστήματα βγαίνουν στη δημοσιότητα σχετικά με τον πλούτο που συγκεντρώνεται στα χέρια όλο και λιγότερων ανθρώπων, διαπιστώνουμε πως η μάχη για την περίφημη ισότητα μεταξύ των ανθρώπων δεν πήγε απλά στράφι. Απέτυχε παταγωδώς.

Προβληματισμός δικαστικών για ενδεχόμενο «συγχωροχάρτι» σε βουλευτές της ΧΑ


Τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν δικαστικοί κύκλοι του Εφετείου της Αθήνας σχετικά με διάταξη που περιλαμβάνεται στις προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για το νέο Ποινικό Κώδικα, με την οποία, σύμφωνα με ορισμένους δικαστές, δίνεται αμνηστία στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

(Εξαιρετικό)! Κόρη αρχαιολόγου Λαζαρίδη για Αμφίπολη: Εθνικιστική παράκρουση στην κυβέρνηση. "Ιντιάνα Τζόουνς" ο Σαμαράς



"Κανείς δεν γνώριζε την Αμφίπολη, μέχρι, μεσούντος του Αυγούστου, ο πρωθυπουργός μας εμφανίστηκε, αυτή τη φορά σε ρόλο Ιντιάνα Τζόουνς", γράφει, σε ένα άρθρο -φωτιά με σκληρές εκφράσεις για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, η κόρη του διάσημου αρχαιολόγου, Δημήτρη Λαζαρίδη, Αναστασία και τοποθετείται για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη ενώ εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή της.

Πόσοι θα αποδοκιμάσουν τον Τσίπρα όταν θα ορκίζεται στο Σύνταγμα; Δύο ή τρεις;






(Ο τίτλος... δανεικός από τον Σωκράτη)...



Εκδορεύς









Σγουρός: Mοίρασε χρήματα δύο ημέρες πριν φύγει


Μερικές ημέρες πριν παραδώσει την Περιφέρεια Αττικής στη Ρένα Δούρου και μπει ο Σεπτέμβρης, η διοίκηση Σγουρού ξεκίνησε νέο burst της διαφημιστικής εκστρατείας για τον τουρισμό στην Ελλάδα … το καλοκαίρι!

 

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Η τελευταία πινελιά!..



Το πρώτο μέλημα κάθε χούντας είναι η φίμωση κάθε αντίθετης άποψης και κάθε κριτικής.

Έτσι στον νέο Ποινικό Κώδικα αναφέρεται πως ποινή έως 10 έτη θα περιμένει όσους ''προκαλούν με εικόνες ή μέσω του Διαδικτύου τη διάπραξη της συγκεκριμένης πράξης''.
Όπου ''συγκεκριμένη πράξη'' είναι η προσβολή πολιτεύματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

(Δευτ. 25/8/14-10:45)
Η iskra αναδημοσιεύει ολόκληρη την ανακοίνωση:
«Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τις εστίες πολεμικών συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει σε μια μεγάλη γεωγραφική ακτίνα, από την Ουκρανία και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με θύματα τους λαούς που αιματοκυλιούνται, με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, εκτοπισμένους, πρόσφυγες. Αυτές φανερώνουν τους σφοδρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ανάμεσα στα μονοπωλιακούς ομίλους, προκειμένου να επιβληθούν με τα όπλα τα συμφέροντά τους.

Αυστραλία: Αίτημα για απαγόρευση εισόδου χρυσαυγιτών ευρωβουλευτών



Ο ομογενής Φιλελεύθερος βουλευτής και έως πρόσφατα υπουργός Πολυπολιτισμού της Βικτόριας, Νίκος Κότσιρας, κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση να μην επιτρέψει την είσοδο των δύο ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία.

Στην Ελλάδα της ανάπτυξης: Γίνε κι εσύ νηπιαγωγός για 320 ευρώ



Το αφεντικό…τρελάθηκε!  Όχι, δεν πρόκειται για αστείο αλλά για την ελληνική κατάντια. Όπως κατήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, στα περισσότερα ιδιωτικά νηπιαγωγεία εκατοντάδες πτυχιούχοι νηπιαγωγοί αμείβονται με μισθούς πείνας.

Αλέξης Κούγιας: Συγκεκριμένος πολιτικός χώρος διακινεί αναβολικά στα γυμναστήρια


Μετανιωμένος και δίνοντας έμφαση στη  χρήση των αναβολικών ουσιών και στις παρενέργειες που αυτά προκαλούν αναμένεται να παρουσιαστεί στον ανακριτή ο δεύτερος δράστης της στυγερής  διπλής δολοφονίας στη Μάνη σύμφωνα με το δικηγόρο του Αλέξη Κούγια.

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΡΥΘΜΙΣΗ «ΑΣΠΙΡΙΝΗ» ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

(Κυρ. 24/08/14 – 11:30)
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ" ΔΑΝΕΙΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ
Iskra: ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ
Ενόψει της εφαρμογής της απόφασης για «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών ακίνητων από τον Ιανουάριο του 2015, τρέχει πανικόβλητη η κυβέρνηση για να προσφέρει, δήθεν, ρυθμίσεις για το τεράστιο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων. Μάλιστα, ο νέος «Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών για τα μη Εξυπηρετούμενα δάνεια» θα παρουσιασθεί τη Δευτέρα (25/08) από την Τράπεζα Ελλάδος και θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Η ντόπα ως ιδεολογία και επαγγελματική προοπτική




Της Αντας Ψαρρά
Η πολιτεία, βουβή και απρόθυμη, αφήνει ελεύθερους τους προμηθευτές να παραγεμίζουν με αναβολικά τους νέους, ενώ στη γωνία τούς περιμένει και η θεωρητικοποίηση του «φουσκώματος» με ιδεολογίες του μίσους.