Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Άλλος συναντάει τον Θεό κι άλλος τον Διάβολο !!!



Ο τίτλος θα μπορούσε να περιγράφει σχηματικά και με.. λογοτεχνικό τρόπο την "αντιπαράθεση συναντήσεων" ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Σαμαρά αφού με την ανακοίνωση ότι ο σύντροφος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον Πάπα, ο Σαμαράς, γνωστός οπαδός της θρησκείας της λιτότητας ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με...
τη Μέρκελ. 



by...Ινστρούχτορας.

 Πιστεύει ο Σαμαρά ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι που θα του πουν "μπράβο" για την επικείμενη συνάντηση του με την προσωποποίηση του κακού επί της Ευρωπαϊκής Γης, την Γερμανίδα Καγκελάριο; 

Δεν έχω κάτι προσωπικό με τη γυναίκα απλά όπως και να το κάνουμε προσωποποιεί την κυρίαρχη πολιτική στην Ευρώπη, αυτή την πολιτική που μας έχει καταστρέψει τις ζωές. Άρα δεν θα το έλεγα και καλό που σαν απάντηση προς τον Τσίπρα συναντιέται με την Μέρκελ. Για να πάμε όμως και στη συνάντηση του συντρόφου με τον Πάπα, αφενός δεν θα πρεπε να "τρελαινόμαστε" και να πανηγυρίζουμε, αφετέρου θα είναι αδιαμφισβήτητα μια ιστορική συνάντηση. 

 Ο κόσμος που υποφέρει δεν θα δώσει καμία σημασία στη συνάντηση Τσίπρα με τον Πάπα. Το πολύ-πολύ κάποιοι λαϊκοί δεξιοί που μπορεί να φοβόντουσαν τους κομμουνιστές ότι θα τους πάρουν τα σπίτια και θα λεηλατήσουν τις εκκλησίες να καταλάβουν ότι αυτοί παραλογισμοί βρίσκονται μόνο στα φανατισμένα μυαλά των Φαήλων, των Μπαλτάκων και των Σαμαράδων. 

 Από την άλλη όμως οφείλουμε να λάβουμε υπόψη πως κομμάτι της αριστερής πολιτικής είναι και οι διεθνείς σχέσεις, οι σχέσεις με τους άλλους λαούς, με αυτούς που θέλουμε να αλλάξουμε μαζί (γιατί μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε) την Ευρώπη. Επίσης είναι και μια προσπάθεια για την περιθωριοποιημένη ευρωπαϊκή Αριστερά να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση για τις θέσεις και τις αξίες της και "νέοι ΣΥΡΙΖΑ" να αναδειχθούν στην πολιτική σκηνή των ευρωπαϊκών χωρών.

 Στην τελική ο Τσίπρας θα συναντηθεί με έναν άνθρωπο που έχει δείξει, τουλάχιστον μέσω των δηλώσεων και των παρεμβάσεων του, ότι τον απασχολεί πάρα πολύ ο ανθρώπινο πόνος και η φτώχεια. 

Ο Σαμαρά θα συναντηθεί με την εκπρόσωπο των εκμεταλλευτών όλης της Ευρώπης, αυτών που βλέπουν τους ανθρώπους σαν νούμερα. 

 Προλετάριοι (είτε καθολικοί, είτε ορθόδοξοι, είτε ότι άλλο) του κόσμου ενωθείτε...


http://corfu4all.blogspot.gr/2014/09/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου