Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Χωρίς τον πρωθυπουργό και με διαμαρτυρίες τα εγκαίνια των νέων δομών του Ευαγγελισμού



Μόνο με την παρουσία του Μάκη Βορίδη και των ΜΑΤ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια για τις «νέες σύγχρονες δομές» του «Ευαγγελισμού» καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου αργά το βράδυ της Δευτέρας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «λόγω έκτακτων υποχρεώσεων στην τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου των χειρουργείων “Εθνική Τράπεζα” τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Υγείας».


Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 18.00 σήμερα το απόγευμα, και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ελλείψεις σε προσωπικό. Όπως τονίζουν δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό για να στελεχωθούν τα 14 νέα χειρουργεία.

Σήμερα στον «Ευαγγελισμό» λειτουργούν 12 αίθουσες χειρουργείων. Οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει σοβαρή έλλειψη μόνιμου προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού, διπλοβάρδιες και χρωστούμενα ρεπό και άδειες. Από την διοίκηση της πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας απαντούν ότι αναμένονται 22 νοσηλευτές με επτάμηνη σύμβαση ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου υποσχέθηκε να επαναφέρει λίγους αποσπασμένους νοσηλευτές.
Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Ευαγγελισμού και προσπαθούν να εμποδίσουν διαμαρτυρόμενους γιατρούς και νοσηλευτές να πλησιάσουν στο νέο κτίριο του νοσοκομείου, θέλοντας να υποδεχτούν «θερμά» τον υπουργό Υγείας. 
http://tvxs.gr/news/ellada/xoris-ton-prothypoyrgo-kai-me-diamartyries-ta-egkainia-ton-neon-domon-toy-eyaggelismoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου