Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Οι "αντισυστημικοί" χρυσαυγίτες βουλευτές, παίρνουν άτοκα δάνεια



Μπορεί να καμώνονται ότι τα βάζουν με το σύστημα, ωστόσο αρκετοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκμεταλλεύτηκαν τα προνόμια της θέσης τους για να εξασφαλίσουν.... άτοκα δάνεια.
Όπως αναφέρει το "Έθνος της Κυριακής", βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκτός από τους διορισμούς δικών τους παιδιών σε θέσεις στη Βουλή, προχώρησαν και στον άτοκο δανεισμό τους από τη Βουλή, καθώς ο μισθός των 6.500 ευρώ, φαίνεται πώς δεν τους έφτανε.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τέσσερις βουλευτές και ένας πρώην βουλευτής του κόμματος και νυν ανεξάρτητος πήραν από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών της Βουλής, άτοκο δάνειο ύψους 10.000 έως 15.000€ ο καθένας, το οποίο θα το αποπληρώνουν μέσω παρακράτησης του ποσού που τους αναλογεί- από τις μηνιαίες αποδοχές τους, μέχρι και για διάστημα τεσσάρων χρόνων ή 48 άτοκων μηνιαίων δόσεων, οπότε και πρέπει να τα ξεπληρώσουν.
Την ώρα λοιπόν που οι στρόφιγγες των δανείων για τους πολίτες, έχουν κλείσει, οι Ηλ. Παναγιώταρος, Δ. Κουκούτσης, Ν. Μίχος και Κ. Μπαρμπαρούσης, καθώς και ο πρώην βουλευτής της ΧΑ και νυν ανεξάρτητος, Χρ. Αλεξόπουλος, κατέθεσαν στη Βουλή το σχετικό αίτημα για άτοκη δανειοδότηση και έλαβαν αμέσως το ποσό που ζήτησαν.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο προνόμιο από συναδέλφους τους και παρά το ότι καταγγέλλουν το σύστημα, πήραν το δάνειο.
Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών συστήθηκε το 2000, όταν και δημιουργήθηκε ένας ειδικός λογαριασμός με εισφορές κάθε μήνα από τους μισθούς όλων των βουλευτών. Υπολογίζεται πως η εν λόγω εισφορά για τους βουλευτές φτάνει περίπου τα 50 ευρώ το μήνα, ενώ για τους ευρωβουλευτές μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 75 ευρώ το μήνα.  Ο λογαριασμός αυτός "φουσκώνει" ακόμα περισσότερο από ειδική επιχορήγηση που πιστώνεται από τη Βουλή και συνήθως είναι 200.000 ευρώ το χρόνο.
Κριτήρια για όποιον ζητά δάνειο, δεν υπάρχουν. Όποιος βουλευτής ζητά τη βοήθεια, την παίρνει με μια απλή αίτηση στη γραμματεία του προέδρου της Βουλής.
Διαμάχη με καταγγελίες φωτιά στη Λάρισα
"Εμφύλιος" πόλεμος έχει ξεσπάσει στη Χρυσή Αυγή, με το μέχρι πρότινος Νο2 στην ιεραρχία της οργάνωσης στη Λάρισα, Δημήτρη Κολτσίδα να επιτίθεται στα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, κάνοντας λόγο για διορισμούς συγγενών, φίλων και γνωστών και κατάχρηση των προνομίων της Βουλής.
Σε βίντεο που τραβήχτηκε στο τέλος του Αυγούστου, κατά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Επιτήδειος, ο Δ. Κολτσίδας εξαπολύει επίθεση τόσο σ' αυτόν όσο και στους βουλευτές του κόμματος.
Κολτσίδας: "Είναι σωστό να διορίζει ο ένας την κόρη του αλλουνού; Θεωρείται αλισβερίσι;"
Επιτήδειος: "Ένας στρατιωτικός υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι το σύστημα"
Κολτσίδας: "Στοπ εδώ. Ο στρατιωτικός ορκίζεται στην πατρίδα. Αν θεωρείς ότι κάθε νόμιμο είναι και ηθικό, τότε εμείς είμαστε βλάκες ή εσύ πολύ έξυπνος".
Σε άλλο σημείο, ο Δ. Κολτσίδας, ο οποίος διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή πριν από ένα μήνα για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί, σημειώνει:
"Για να σας αφήσω να πετάξετε λίγες εθνικιστικές κορώνες, να εκτονωθείτε. Να ξέρετε ένα πράγμα. Οι Έλληνες είναι ελεύθεροι. Αλλά ελεύθερες Έλληνας λογάται μόνο όταν έχει ψυχή. Αυτοί εδώ θα έχουν ψυχή και εσάς θα σας στείλουν στα Τάρταρα της κάλπης την επόμενη φορά. Τη Χρυσή Αυγή εννοώ. Αμείβεστε με 25.000 ευρώ"
Επιτήδειος: "Αμειβόμαστε με 11.000 και τα μισά τα δίνουμε στα κόμμα"
Κολτσίδας: "Μακάρι να τα δώσεις. Κάθε επερώτηση που γίνεται μέσα (σ. Στη Βουλή) πόσο τη χρεώνετε; 25 χρόνια λάθος. Δεν ισχύει ότι βουλευτές της Χρυσής Αυγής νοικιάζουν βίλες στην Πεντέλη; Δεν ισχύει ότι ο Παναγιώταρος πήρε άτοκο δάνειο από τη Βουλή και είναι σε 70 επιτροπές με 150 ευρώ η ώρα, βουλευτές νοικιάζουν βίλες και τα πληρώνει η Βουλή; Αν εγώ στο αποδείξω, τι θα κάνεις από εκεί και πέρα;"





Καταγγελίες Δ. Κολτσίδα από newsview

(Πηγή: Έθνος της Κυριακής)

http://news247.gr/eidiseis/politiki/oi_antisysthmikoi_xrysaygites_voyleytes_pairnoyn_atoka_daneia.3024803.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου